Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.4.2014 21:58
barbara.jakubcová

XXX.XXX.35.126

Ahoj:) Chodím na koně, kde je jedna hodná fenka Aira (kříženka německého ovčáka a kolie) s kterou se snažím něco naučit, protože na ní nikdo nemá čas. Když jedu s kolečkami a s hnojem to odnést na kupu, tak zavolám Airu (někdy jde i sama) a bez toho, abych něco řekla mi jde u nohy nebo za mnou. Když jdu k výběhům, tak stále na ní dávám pozor, protože vím, že třeba ještě něco dělám s koněm, takže jí moc nemám na dohled, ale i přesto když se vzdálí a já zavolám "Ke mně" tak ona přiběhne (občas musím i dvakrát zavolat, ale to zřídka). Ale když je na jednom určitém místě a to je asi 10 metrů za výběhem, tak mi furt utíká, vůbec nevím proč. Když ale k ní úspšně doběhnu (jsem unavená jako kdybych běhala maraton :D ) tak když jsem u ní přibližně 2 metry, tak se zase rozběhne a já musím zase běžet za ní. Četla jsem, že by se mělo schovat a ona by přiběhla, ale Aira je trošku tvrdohlavá a je možné, že by se vrátila třeba až za 20 minut. Nechcu aby utíkala, protože je tam jak hodně psů, tak tam jsou i kolonky :/ Jsem začátečník, ale i tak se moc snažím, protože Aira je pro mě hodně důležitá a nechcu, aby jí někdo trestal za to, co jí sám neodnaučil, takže se o to chcu aspoň postarat sama:) Obě rádi skáčem přes překážky a to mi rovnou připomíná, co dělat s Airou, když furt chce běhat, ale házení balonku jsme zkoušely, vydrželo to asi 10 minut a od té dooby jí to moc nebaví, myslím, že to není tím, že bych jí to nějak zhnusila, protože ona furt s tím míčkem běhala sama a když přišla, tak jsem jí to hodila:) Na co jí mám přesměrovat? :/

18.4.2014 08:13
papuchalk

XXX.XXX.184.13

Pokud utíká na jednom konkrétním místě, tak není nic jednoduššího, než si ji chvilku předtím připnout na vodítko, aby utéct nemohla. Honit ji je to nejhorší, co můžete udělat - pes si z utíkání před vámi udělá báječnou zábavnou hru ;-)
Těžko takhle radit se psem, kterého nemáte doma a máte jen strašně málo času na to, abyste se jí věnovala. Kdyby to byl váš vlastní pes, tak řeknu třeba "zapište se na kurzy agility"... smajlík

18.4.2014 19:15
barbara.jakubcová

XXX.XXX.248.15

No, hned vedle je cvičák:) Ale ona mi na tom konkrétním místě utíká, ikdyž je na vodítku :/

18.4.2014 19:39
papuchalk

XXX.XXX.96.38

barbara.jakubcová napsal(a):
No, hned vedle je cvičák:) Ale ona mi na tom konkrétním místě utíká, ikdyž je na vodítku :/

Jak může utíkat, když je na vodítku???

18.4.2014 20:14
barbara.jakubcová

XXX.XXX.248.15

Když jí mám na volno, tak uteče na tom konkrétním místě;) A když jí mám na tom místě na vodítku, tak strašně tahá;)

22.4.2014 10:22
jazzinka

XXX.XXX.41.2

Pokud tam jdou koně, neutíkají tam taky? Mohl by tam být v zemi přeseknutý el. drát... Jinak bych doporučila zkusit ten cvičák, ukáží vám základy práce se psem. Trochu mám pocit, že vám základy chybí, obvykle je lepší to vidět naživo než o tom jen číst na netu.

23.4.2014 09:04
barbara.jakubcová

XXX.XXX.35.126

Koně tam neutíkají, na elektrické ohrady si dáváme naštěstí bacha:) už jsem se teda přihlásila na cvičák, tak nám držte palce, ať to dobře dopadne:)

Přidejte reakci

Přidat smajlík