Co je to za křížence?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.6.2014 01:02
gerbera.tk

XXX.XXX.211.52

Dobrý den, ráda bych vás poprosila o váš názor. Myslíte si, že je tento pes křížený? Jaká plemena v něm vidíte? Mělo by se jednat o německého ovčáka, 2 roky, váha přes 30kg

21.6.2014 02:40
gerbera.tk

XXX.XXX.211.52

Ještě pro upřesnění. Jeho rodiče NO, otec vlkošedý, matka černá se znaky. Má žluté/béžové znaky, je bez PP. Zajímá mě pouze, která plemena v něm vidíte. Děkuji za váš čas.

21.6.2014 06:47
danarny

XXX.XXX.97.33

Nemusí jít nutně o křížence, může jít o nestandardní zbarvení, tak nějak vznikl bílý švýcarský ovčák.
U mého plemene se občas po černě tečkovaných rodičích narodí žlutě nebo broskvově tečkovaný dalmatin, je to nestandardní zbarvení, jedinec dostane PP s razítkem nechovný a lidé si ho občas pletou s křížencem.
Jelikož jde ve vašem případě o jedince bez PP, pochybuji že by majitelé rodičů chtěli dělat genetické testy na barvu, ale mohlo by to být zajímavé.

21.6.2014 07:39
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.42.7

gerbera.tk napsal(a):
Ještě pro upřesnění. Jeho rodiče NO, otec vlkošedý, matka černá se znaky. Má žluté/béžové znaky, je bez PP. Zajímá mě pouze, která plemena v něm vidíte. Děkuji za váš čas.

křížený je určitě - i když rodiče na první pohled vypadali jako NO (pokud je uvedený otec opravdu otcem, a nedošlo k nechtěnýmu překrytí jiným psem), tak už rodiče byli sami kříženci, a vylezlo to až v další generaci. F1 kolikrát vypadají naprosto typově, takže křížence nepoznáte.

21.6.2014 15:01
klubíčko

XXX.XXX.92.130

gerbera.tk napsal(a):
Dobrý den, ráda bych vás poprosila o váš názor. Myslíte si, že je tento pes křížený? Jaká plemena v něm vidíte? Mělo by se jednat o německého ovčáka, 2 roky, váha přes 30kg

Já v něm vidím Labradora (béžového) a Bílého švýcarského ovčáka. Po Labradorovi má zbarvení a tvar těla a hlavy má po Bílým Š. O. ;)

21.6.2014 19:27
pidla

XXX.XXX.106.11

klubíčko napsal(a):
Já v něm vidím Labradora (béžového) a Bílého švýcarského ovčáka. Po Labradorovi má zbarvení a tvar těla a hlavy má po Bílým Š. O. ;)

Je mi líto, ale takhle genetika nefunguje. Potomek NO a žlutého labradora by nikdy nemohl být žlutý - žlutá barva je recesivní. Ten labrador tam ale mohl figurovat pár generací zpátky. Muselo by to ale být na obou stranách rodokmenu, aby se u potomka mohly "potkat" geny pro žlutou barvu od otce i od matky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík