Čistení tlapek - začátečníci so psom

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.1.2015 13:00
ayen

XXX.XXX.89.99

Prosím vás kto máte psíka, ktorý chodí i do obývaku, kuchyne (že neni celodenne jenom vonku ako venkovní) prosím priblížite mi ako sa postarat o tlapky ak ide pejsek dnu? Náš prvý psik byl venkovní. Tak sme toto neresili. A nevím jestli po každom príchode dnu sa tlapky čistí a jak, a kde..jestli pejska vezmete do sprchy/vany a tam mu lapky vodou vyčistíte? A deláte to vždy ako ide dnu i kdyz chvili beha po zahrade? potom má svoj uterák kam ho vyutierate ? A srst mu tiez dakedy prečistite hlavne na břichu napr. ak je dlouhosrsty a vonku bylo bláto? Ako často se toto delá? Je lepší mit proto koupelnu hned za zádverím pravda kvuli tomuto? A je lepší čistit v sprche, vane, nebo nevim...Dakujem za približenie, souvisi to s navrhom koupelny v buducom domečku tak to chcem predem nejak uspusobit prostorovo

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.1.2015 13:47

když je sucho a čisto nečistím psovi tlapy vůbec ,když je bláto nebo mokro tak mám hadr v chodbě a než psa pustím do kuchyně otřu mu nohy případně i břicho.

1.1.2015 15:42
conie

XXX.XXX.206.202

Vzhledem k tomu, že nám ven a domů běhá smečka 6 psů a 4 koček, neřeším tlapky, ale zametám a vytírám. Psi jsou naučení, že respektují zákaz na gauč a křesla, pokud ho dostanou (když jsou mokří). Při utírání 40 tlapek cca 5-6x denně bych asi nic jiného nedělala... Podlahy v domě přizpůsobeny pohybu smečky, počítalo se s nimi již při stavbě.

4.1.2015 22:05
prokopova

XXX.XXX.174.242

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
když je sucho a čisto nečistím psovi tlapy vůbec ,když je bláto nebo mokro tak mám hadr v chodbě a než psa pustím do kuchyně otřu mu nohy případně i břicho.

U nás také tak,a když už je venku mokro a hnus, tak se otřou sami na starých ručnících, a až je klid, tak vytřu podlahy. Je to opravdu lepší, než psy pracně umývat a utírat. A ještě do toho nám chodí kocour taky aspoň šest krát denně ven a dovnitř.
Ty ručníky dvakrát do měsíce vyperu v pračce a zase je můžu používat.

4.1.2015 22:40
rapotacka11

XXX.XXX.32.129

Zadavatelko jste dospělá nebo chodíte ještě na základku?
(soudím, dle ostatních dotazů, že za b)je správně.

4.1.2015 23:44
ayen

XXX.XXX.89.99

Podla vašej reakcie sudim že ste nejaka nervoznejsia. Mame 4 deti, zahradu a nas prvy pes (10 rokov dozadu) bol iba vonkajskovy. Teraz budeme mat psika, ale bude moct chodit aj dnu...Nemam teda pravo sa spytat ako to riesia ludia s čistenim labiek? By ste sa čudovali, ako v bytoch toto ludia riesia...pri kazdom prichode labky čistia, pripadne pes sam skoci na miesto kde sa čistia...Nechapem akurat ton Vašeho hlasu, čože ste tak nervozna? Nejaky problem?

4.1.2015 23:47
ayen

XXX.XXX.89.99

prokopova napsal(a):
U nás také tak,a když už je venku mokro a hnus, tak se otřou sami na starých ručnících, a až je klid, tak vytřu podlahy. Je to opravdu lepší, než psy pracně umývat a utírat. A ještě do toho nám chodí kocour taky aspoň šest krát denně ven a dovnitř.
Ty ručníky dvakrát do měsíce vyperu v pračce a zase je můžu používat.

Dakujem, riesim prave to ze v technickej mistnosti mame pripravu na vylevku, ale zvazujem to zmenit na taku hlbsiu sprchovu vaničku...Labky po blate, či hnusnom počasi mozem i tam očistit, lebo je to hned u zadveria, pripadne i tam psika očistit ak sa z casu na cas cely musi osprchovat... Dakujem

4.1.2015 23:50
ayen

XXX.XXX.89.99

rapotacka11 napsal(a):

Podla vašej reakcie sudim že ste nejaka nervoznejsia. Mame 4 deti, zahradu a nas prvy pes (10 rokov dozadu) bol iba vonkajskovy. Teraz budeme mat psika, ale bude moct chodit aj dnu...Nemam teda pravo sa spytat ako to riesia ludia s čistenim labiek? By ste sa čudovali, ako v bytoch toto ludia riesia...pri kazdom prichode labky čistia, pripadne pes sam skoci na miesto kde sa čistia...Nechapem akurat ton Vašeho hlasu, čože ste tak nervozna? Nejaky problem? Pripadne budem rada za odpoved na moj dotaz, behaju vam psici doma špinavi, alebo im čistite labky?

5.1.2015 11:17
tiffany

XXX.XXX.96.13

ayen napsal(a):
Dakujem, riesim prave to ze v technickej mistnosti mame pripravu na vylevku, ale zvazujem to zmenit na taku hlbsiu sprchovu vaničku...Labky po blate, či hnusnom počasi mozem i tam očistit, lebo je to hned u zadveria, pripadne i tam psika očistit ak sa z casu na cas cely musi osprchovat... Dakujem

My máme v přízemí domu nepoužívaný sprchový kout, takže když je venku hnusně, tak tam psovi jen čistou vodou opláchnu tlapky, popř. břicho-záleží, jak moc se venku zaprasí. Když je sucho, a není špinavý, tak tlapky specielně nečistím.

5.1.2015 16:48
pidla

XXX.XXX.106.11

Na tuhle otázku nelze obecně odpovědět. Záleží na typu srsti psa, na prostředí, ve kterém se venčí, a na míře hygienické úzkostlivosti majitele.
Jinak řečeno: mám krátkosrsťáky a krátké čůrací procházky probíhají převážně na chodnících, které jsou relativně čisté. Takže to moc neřeším, klidně nechám psy zvenku vběhnout rovnou do obýváku, protože zase tak velký bordel mi domů nenatahají a pár bahnitých tlapek mě nerozhází. Když jdeme z velké procházky, kde jsou psi zabahnění, tak je samozřejmě otřu ručníkem nebo odvelím do vany. Prostě podle potřeby.

5.1.2015 16:51

rapotacka11 napsal(a):

Syn dostal psa když mu bylo 14 let. Neměli jsme počítač, nebyl internet. Když mi pustil zabláceného psa do bytu, dostal lepáka. a divte se - fungovalo to. Věděl, že když je pes hodně zablácený, musí do vany, když je slušné počasí, stačí otřít packy psím ručníkem.

5.1.2015 18:55
scharlotte

XXX.XXX.244.44

Ja mam labradora a tlapky umyvam po kazde prochazce. Mam zkusenosti ze pokud je venku sucho tak pes miva hodne spinave tlapky, nestaci utrit mokrou hadrou, musi do vany a jen voda mu z tlapek vymyje vsechen prach, hlinu apod. Nejhorsi je sucho na podzim a jaro (zbytky kaminku z posypu chodniku atd.). Čiste tlapky ma pokud prsi, to staci jen otrit mokrou hadrou. Nedokazu si predstavit ze bych z prochazky tlapky neumyla.

5.1.2015 20:17
hanitchka.m

XXX.XXX.33.190

Já psí tlapky nikdy zvlášť neřešila, jen z velkých procházek z polí nebo po dešti šli psi do vany.

Ale pak jsem si adoptovala labutěnku a nevěřila bych, co je schopná donést domů z procházky, na které jsou další dva psi - jako by každej šel jinudy. Labuť mi v tlapách, mezi polštářkama, kolem drápů donese půlku pole, ve vaně z ní vymývám krom tuny hlíny i kamínky,... Její prsty se dají tak jaksi "víc roztáhnout" a drží se v tom bordel, takže musí do vany po většině procházek, jen když je fakt a úplně sucho, tak je dobrá.
Ale vanu miluje, skáče do ní dobrovolně i během dne, když se nudí a chce, abysme se jí věnovali, nebo si lehne pod fén, kterej mi visí v koupelně a čeká, jestli se nezapne, můj prdlouš je to

5.1.2015 20:24
vava69

XXX.XXX.98.20

scharlotte napsal(a):
Ja mam labradora a tlapky umyvam po kazde prochazce. Mam zkusenosti ze pokud je venku sucho tak pes miva hodne spinave tlapky, nestaci utrit mokrou hadrou, musi do vany a jen voda mu z tlapek vymyje vsechen prach, hlinu apod. Nejhorsi je sucho na podzim a jaro (zbytky kaminku z posypu chodniku atd.). Čiste tlapky ma pokud prsi, to staci jen otrit mokrou hadrou. Nedokazu si predstavit ze bych z prochazky tlapky neumyla.

To myslíte vážně?

5.1.2015 21:19
sufle

XXX.XXX.49.81

vava69 napsal(a):
To myslíte vážně?

Proč?
Já jsem dříve také umývala po každé procházce. Psi si hupli do vaničky v koupelně a pokud bylo sucho, osprchovala jsem proudem vody pouze tlapky (cca 5 min).
Nyní jsem už trochu vyléčená (3 děti, 2 psi, kočka) a sprchuji pouze při opravdové špíně.

5.1.2015 21:28
vava69

XXX.XXX.98.20

No jen se ptám. Umývat nohy když je venku sucho mi přijde poněkud zcestné a tvrdit že čistý je když venku prší to se neodvážím komentovat. Možná to je tím, že mám dva krátkonohé psy. Já jsem naopak na prášky když je jen rosa psi projdou prachem a mokrou trávou. Sucho miluju, je to bezpracné

5.1.2015 22:35

vava69 napsal(a):
No jen se ptám. Umývat nohy když je venku sucho mi přijde poněkud zcestné a tvrdit že čistý je když venku prší to se neodvážím komentovat. Možná to je tím, že mám dva krátkonohé psy. Já jsem naopak na prášky když je jen rosa psi projdou prachem a mokrou trávou. Sucho miluju, je to bezpracné

Pak zkuste toho psa, když je sucho, dát do vany a nohy osprchovat, uvidíte, jaká poteče voda.

6.1.2015 06:36
vava69

XXX.XXX.136.28

Ale ano, já chápu, že má v tlapkách prach, ale je mi milejší zamést potom prach na podlaze nebo vyluxovat, než ho namáčet, dělat psovi na nohách ve vaně bláto, drbat vanu, sušit psy a pak utírat vlhké blátivé stopy po celém bytě

6.1.2015 08:09

Musíte si přece zvolit způsob, jaký bude vyhovovat vám. Pokud nehledíte na pořádek, pak psovi nohy čistit nemusíte. Ale pokud chcete mít doma aspoň trochu čisto, nohy mu umyjete nebo utřete. A jak to budete technicky provádět, je snad na vás a na vašich možnostech. Stačí trochu přemýšlet. Máte-li čtyři děti tak už nejste žádná dorostenka. Původně jsem chtěla popsat, jak to se svými psy dělám já, ale vzhledem k tomu jak jste vyskočila, když se vám nelíbil jeden z příspěvků, už ani nemám chuť.

6.1.2015 09:32
sufle

XXX.XXX.162.82

vava69 napsal(a):

No, samozřejmě jsem umývala hlavně když venku pršelo, ale i když bylo sucho, prostě vždy.
Nicméně, nyní psy umývám pouze pokud venku prší, prostě to už tak neřeším. A blátivé stopy po koupeli tedy nedělají
A rozhodně z našich psů je výrazně více prachu a špíny, pokud venku prší.

6.1.2015 10:42
ayen

XXX.XXX.89.99

Musíte si přece zvolit způsob, jaký bude vyhovovat vám. Pokud nehledíte na pořádek, pak psovi nohy čistit nemusíte. Ale pokud chcete mít doma aspoň trochu čisto, nohy mu umyjete nebo utřete. A jak to budete technicky provádět, je snad na vás a na vašich možnostech. Stačí trochu přemýšlet. Máte-li čtyři děti tak už nejste žádná dorostenka. Původně jsem chtěla popsat, jak to se svými psy dělám já, ale vzhledem k tomu jak jste vyskočila, když se vám nelíbil jeden z příspěvků, už ani nemám chuť.

No mam pocit ze prva vyskočila rapotačka svojou reakciou. Sme na psom fore a mala som neskuseny dotaz, lebo skutočne som psom nikdy labky nečistila kedze nas pes dnu nechodil a bylo to davno. A ona ma hned sprdla, ci som chodila do zs ? To ako by sa clovek ktory nikdy nemal deti zeptal, na neco s cim nema skusenost...patri sa teda reagovat zhadzovanim druhych? Vam by se to libilo keby vas hned za neskuseny dotaz osočovali? mne nie. V dome chcem mat cisto, tak som nevedela ci sa hadrem čisti tie labky, nebo rovno do sprchove vaničky..proste predstava zadna...

6.1.2015 11:05
vava69

XXX.XXX.136.28

Uvidíte sama jak vám to bude vyhovovat. Pokud máte prostory pro sprchvou vaničku v nějaké technické místnosti, tak ji tam udělejte. Určitě to uvítáte i vy v létě při práci :)
Jak jsem psala, pokud je sucho, neutírám. Utírat 12* denně si neumím představit. Pokud je mokro, máme ručníky na botníku před bytem a utřeme nohy a podvozek - mám nízké psy

6.1.2015 11:18
ayen

XXX.XXX.89.99

vava69 napsal(a):
Uvidíte sama jak vám to bude vyhovovat. Pokud máte prostory pro sprchvou vaničku v nějaké technické místnosti, tak ji tam udělejte. Určitě to uvítáte i vy v létě při práci :)
Jak jsem psala, pokud je sucho, neutírám. Utírat 12* denně si neumím představit. Pokud je mokro, máme ručníky na botníku před bytem a utřeme nohy a podvozek - mám nízké psy

Dekuji moc, tak vanicku tam radeji udelame...muze se to dobre hodit, dakujem za skusenosti všetkym

6.1.2015 12:39

No já se rapoťačce moc nedivím. Mě váš dotaz taky udivil, a popravdě jsem myslela, že ho položilo dítě. Od dospělé ženy bych čekala, že si s takovou situací bude umět poradit sama.

6.1.2015 12:57
ayen

XXX.XXX.89.99

No já se rapoťačce moc nedivím. Mě váš dotaz taky udivil, a popravdě jsem myslela, že ho položilo dítě. Od dospělé ženy bych čekala, že si s takovou situací bude umět poradit sama.

No vidite, resime navrh domu, bydlime v byte. A bohuzel nevim jestli do technicke mistnosti vubec tu hlbokou vaničku naprojektovat. Tak som se zeptala ako lide čisti labky, nakolko psa si koupime za rok, takze to je buducnost. Potrebovala som rychlu radu (architekt cekal na vyjadreni) jestli je dobry napad tu hlboku vaničku naprojektovat ked tam mame misto, nebo je to zbytočne. Ak ste uz vy tak skuseni tak proste som cakala nie sprdnutie ale nejakou radu, co mi i mnohi napsali ako to delaji a to mi pomohlo. Sprchovu vaničku do projektu dame a ked bude psik v domku bude uz priprava hotova. Len nechapem, co sa tak ludia dokazu pohoršovat... Je to podobne ako ked dakto nema skusenost s autom a zepta se daco dopredu...lebo ho planuje poridit ale zatim ho nema a potrebuje napriklad neco naprojektovat pro to... Ja myslim ze pro psika chceme len to najlepsie a resim to predem...ne potom kdyz uz mnohi maju dom a na psa predem nemysleli.

6.1.2015 13:03
pidla

XXX.XXX.106.11

Pokud bych měla možnost naplánovat si budoucí domek podle sebe, tak bych si nechala udělat někde hned ve vstupu, v garáži apod. "špinavou" koupelnu. Výhradně na umývání zabahněných psů, jízdních kol, holínek apod.

6.1.2015 13:11

Přesně jak píše Pidla - taky bych to tak řešila. A tam bych psa koupala nejen po příchodu z vycházky, ale i před výstavou, tam bych ho i upravovala.

6.1.2015 14:35
rapotacka11

XXX.XXX.32.129

Proč vaničku ?
Vždyť stačí vykachlíkovat výklenek s kanálkem.
Proč velikost ?
Co když příští pes bude např. Doga ?

6.1.2015 19:02
ayen

XXX.XXX.89.99

pidla napsal(a):
Pokud bych měla možnost naplánovat si budoucí domek podle sebe, tak bych si nechala udělat někde hned ve vstupu, v garáži apod. "špinavou" koupelnu. Výhradně na umývání zabahněných psů, jízdních kol, holínek apod.

Ano prave tak to budeme mat hned u vstupu do domu...bude to technicka mistnost. A chcem tam mat i pro psika prostor na čisteni, i na boty atd...tak asi ta prehlbena vanička bude dobra vec, verim ze ju vyuzijeme. Dakujem

6.1.2015 19:10
ayen

XXX.XXX.89.99

rapotacka11 napsal(a):
Proč vaničku ?
Vždyť stačí vykachlíkovat výklenek s kanálkem.
Proč velikost ?
Co když příští pes bude např. Doga ?

Tak toto neni zrovna najlepsi napad. Ti co maju psa mi radili, ze ziadny kanalek neni vhodny.. Psie chlpy ktorych byva hodne, sa lepšie chytia do klasickeho sitka...takze ak pro psa, tak klasicke sitko a nie kanalek. A hlavne ak uz psa budem sprchovat a bol by len na dlazbe bez zvysenia okolo voda by byla všade. Sprchač pre nas dospelych bude dlazba, vyspadovana so sklom ako zastenou. Ale pre psa chcem po prečitani prispevkov očistovat v tej prehlbenej vaničke vyzera to takto http://files.simona-vejackova.webnode.cz/200001979-6c9516d8f0/100_3763.JPG takze část vody nebude hned všade, lebo tu nebude žádna sklenena zástena, bude to jenom u zdi. A jenom upresnujem, ze dogu ani velkych psov nechceme, max tuto strednu rasu, ak chodsky pes teraz tak i priste. Velikost vaničky tiez potrebujem proto vediet, nakolko mi to souvisi s prostorem u kotle...a ide tu uz o centimetre ze ako ju umistnit a ako otočit, proto zvazuji tu velikost. Jenom stači nebrat ludi tak zle a netreba vsetko negovat a kritizovat. Dekuji za pochopeni.

6.1.2015 19:15
ayen

XXX.XXX.89.99

Přesně jak píše Pidla - taky bych to tak řešila. A tam bych psa koupala nejen po příchodu z vycházky, ale i před výstavou, tam bych ho i upravovala.

Ano takto to prave zvazujeme, o tomto je i moj prispevok, proto se ptam na tie labky, potrebuju doresit tu technicku mistnost..ano je v zadveri, a ako čtu prispevky, vhodna bude ta prehlbena vanička...to mi radili aj na inom fóre že je to lepši ako hlboka vana. Ze do tej vaničky si pes pekne sam vojde, ani nemusi skakat takze nehrozi ze by se podšmykol. Dekuji

6.1.2015 19:17
pidla

XXX.XXX.106.11

ayen napsal(a):
Tak toto neni zrovna najlepsi napad. Ti co maju psa mi radili, ze ziadny kanalek neni vhodny.. Psie chlpy ktorych byva hodne, sa lepšie chytia do klasickeho sitka...takze ak pro psa, tak klasicke sitko a nie kanalek. A hlavne ak uz psa budem sprchovat a bol by len na dlazbe bez zvysenia okolo voda by byla všade. Sprchač pre nas dospelych bude dlazba, vyspadovana so sklom ako zastenou. Ale pre psa chcem po prečitani prispevkov očistovat v tej prehlbenej vaničke vyzera to takto http://files.simona-vejackova.webnode.cz/200001979-6c9516d8f0/100_3763.JPG takze část vody nebude hned všade, lebo tu nebude žádna sklenena zástena, bude to jenom u zdi. A jenom upresnujem, ze dogu ani velkych psov nechceme, max tuto strednu rasu, ak chodsky pes teraz tak i priste. Velikost vaničky tiez potrebujem proto vediet, nakolko mi to souvisi s prostorem u kotle...a ide tu uz o centimetre ze ako ju umistnit a ako otočit, proto zvazuji tu velikost. Jenom stači nebrat ludi tak zle a netreba vsetko negovat a kritizovat. Dekuji za pochopeni.

Vanička se při mytí psů a jiných věcí plných písku a kamínků okamžitě poškrábe, navíc psu to bude klouzat, což dost psů nesnáší a vypěstuje si tak odpor k mytí, budete muset řešit protiskluzové podložky... Já bych ten prostor taky prostě vykachlíkovala (neklouzavou dlažbou), samozřejmě i s nízkou přepážkou vpředu proti "vodě všude".

Nemusíte mít dogu, ale větší sprcháč se může hodit třeba na ten bicykl...

6.1.2015 19:22
ayen

XXX.XXX.89.99

pidla napsal(a):
Vanička se při mytí psů a jiných věcí plných písku a kamínků okamžitě poškrábe, navíc psu to bude klouzat, což dost psů nesnáší a vypěstuje si tak odpor k mytí, budete muset řešit protiskluzové podložky... Já bych ten prostor taky prostě vykachlíkovala (neklouzavou dlažbou), samozřejmě i s nízkou přepážkou vpředu proti "vodě všude".

Nemusíte mít dogu, ale větší sprcháč se může hodit třeba na ten bicykl...

Ale na psov treba tie smaltovane, ocelove vaničky...ved i v psich salonoch to maju a toto sa doporučuje. Nie akrylovu. Alebo niekto ma aj akrylove vaničky a nič sa im nestane ak su to kvalitne a aj tak sa tam dava ta protiskluzova podložka...takze se nic nezniči. Radšej ale budeme vyberat pro istotu smaltovu, ocelovu...No inak ak sa ale zamyslam okachličkovanie a zvyšenie kol dokola by bolo riešenie tiež...toto tiež zvažime. Dakujem. Len ten odtok musi byt na klasicke sitko...aby tie chlupy dobre pojalo...tie kanalky se zle čisti...No bohužel bycikl uz asi do bytu tahat nebudem, to uz vysprchujeme pri dome...tam je na to kohoutek...Neni ani tak velka ta technicka spis to vyjde na tu vanicku..ani nie nejaku extra velku...dačo kolem 100 cm...snad to bude stačit?

6.1.2015 19:27
pidla

XXX.XXX.106.11

Pokud budete mít choďáka, tak v odtoku stejně budete mít chlupy furt. Sítko asi trochu pomůže, ale stejně to bude chtít prolívat pořád nějakou brutální chemií, která ty chlupy rozpustí.

6.1.2015 21:29
ayen

XXX.XXX.89.99

pidla napsal(a):
... Nějak takhle by to třeba šlo:
http://www.tileswithstyle.com/images/dog%20paw%20ceramic%20tile%20shower.jpg.

Hm nooo i toto je dobry napad... V strede maju sice dajake sitko, asi by som dala to klasicke huste sitko...co volakedy byvali...Lebo teraz co sa robia tie žlaby, tak tie sa zevraj tažko udržuju od psich chlpov, co mi ludia vraveli...takze niečo taketo vyzera dobre. Len mozaika co maju dole sa tazko udrzuje, dala by som cim vacsie protišmykove dlaždice vyspadovat ku odtoku...ale princip sa mi pači..veru mozno toto zvazime ešte pekne to obmurovat dokola...dakujem

6.1.2015 22:46
Šarina

XXX.XXX.231.146

Někde jsem se dočetla varování, aby se v zimě psům nerozpouštěly sněhové koule na packách v teplé vodě. Protože ten teplotní rozdíl je natolik veliký, že to pro psy může být i velmi nedobré.

6.1.2015 22:48
ayen

XXX.XXX.89.99

Šarina napsal(a):
Někde jsem se dočetla varování, aby se v zimě psům nerozpouštěly sněhové koule na packách v teplé vodě. Protože ten teplotní rozdíl je natolik veliký, že to pro psy může být i velmi nedobré.

Hm to je pravda... Nas to este len caka, psika este nemame. Ale viem co to robi ak ma človek zmrzle ruce a ide sa umyt. To teplu vodu ani nemozem, iba vlaznu...

Přidejte reakci

Přidat smajlík