Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.8.2006 10:36

Ahoj,nášemu psovi Rhodesky Ridgeback 4roky vytékala před týdnem z penisu světlá krev, když byl v klidu.Trvalo to jeden den. Ustalo to, ale raději jsme zašli na vetrinu, kde nám zjistili že má zvětšenou prostatu. Samozřejmě nám doporučili kastraci, čemuž se chceme zatím vyhnout.nemáte někdo zkušenosti se zvětšenou prostatou?Samozřejmě u psů :-) Děkuji

28.8.2006 10:50

denisa1 napsal(a):
Ahoj,nášemu psovi Rhodesky Ridgeback 4roky vytékala před týdnem z penisu světlá krev, když byl v klidu.Trvalo to jeden den. Ustalo to, ale raději jsme zašli na vetrinu, kde nám zjistili že má zvětšenou prostatu. Samozřejmě nám doporučili kastraci, čemuž se chceme zatím vyhnout.nemáte někdo zkušenosti se zvětšenou prostatou?Samozřejmě u psů :-) Děkuji

Onemocneni se zhorsuje, ma caste recidivy, preleceni je vetsinou ATB a pri trvalych problemech muze dojit az k nadorovemu bujeni na prostate.

Miva to hodne psu, ale vetsinou az starsich.

Kastrace je jedine reseni, pokud nechcete mit psa 2x rocne pod antibiotiky...

(A mimochodem - curani krve pro nej taky neni nijak prijemne...)

Dlouho jsem se rozhodovala, ale zdravi a pohoda psa mi nakonec byly prednejsi, nez "divnej pocit" z kastrace. Pes zbackorovatel, jenze mu taky tahne na 9 let, takze to muze byt i starim, jinak se nezmenil vubec (temperament, povaha).

28.8.2006 10:58

wami napsal(a):
Onemocneni se zhorsuje, ma caste recidivy, preleceni je vetsinou ATB a pri trvalych problemech muze dojit az k nadorovemu bujeni na prostate.

Miva to hodne psu, ale vetsinou az starsich.

Kastrace je jedine reseni, pokud nechcete mit psa 2x rocne pod antibiotiky...

(A mimochodem - curani krve pro nej taky neni nijak prijemne...)

Dlouho jsem se rozhodovala, ale zdravi a pohoda psa mi nakonec byly prednejsi, nez "divnej pocit" z kastrace. Pes zbackorovatel, jenze mu taky tahne na 9 let, takze to muze byt i starim, jinak se nezmenil vubec (temperament, povaha).

No, my ho ted hlídáme, tak uvidíme. I když měl kapání tý krve, tak byl furt stejne, žádné problémy, horečka nic, čůral taky normálně, furt stejně hravej, prdlej, žere stejně. Takže problémy okolo nebyli. A krev v moči nebyla, jenom když byl v klidu, tak slabounce odkapávala. A vy jste vašeho psa nechávali kastrovat taky kvůli prostatě? Páč ,,kouličky,, mu můžeme odebrat vždycky. Já nevím, zda máme jistotu, pokud je odeberou, jestli se to ustálí, zlepší, nebo bude zvětšovat dál. A co obnáší všechno kastrace a dále léčba? Děkuji Denisa

28.8.2006 13:21

denisa1 napsal(a):
No, my ho ted hlídáme, tak uvidíme. I když měl kapání tý krve, tak byl furt stejne, žádné problémy, horečka nic, čůral taky normálně, furt stejně hravej, prdlej, žere stejně. Takže problémy okolo nebyli. A krev v moči nebyla, jenom když byl v klidu, tak slabounce odkapávala. A vy jste vašeho psa nechávali kastrovat taky kvůli prostatě? Páč ,,kouličky,, mu můžeme odebrat vždycky. Já nevím, zda máme jistotu, pokud je odeberou, jestli se to ustálí, zlepší, nebo bude zvětšovat dál. A co obnáší všechno kastrace a dále léčba? Děkuji Denisa

Ja si toho prve vsimla ve chvili, kdy mu krev odkapavala, moc v te dobe byla jen sytejsi - presto byl nalez krve v moci velmi pozitivni.

Taky nemel zadne jine problemy okolo, ale taky nevim, jak by mi mel dat najevo predpokladane paleni u moceni (podobne jako kdyz ma clovek zanet mocaku treba)...

Poprve jsme zanet prelecili atb, po par mesicich prisla recidiva a bylo mi receno to, co jsem uvedla vyse (recidivy jsou neustale, porad atb, moznost rakovinotvorneho bujeni).

Po kastraci se prostata zmensila, krev v moci jsem nezaznamenala dva roky, pes je zdravy, bez vselijakych obtizi. Vyplaveni zbylych hormonu z tela (resp. premira zajmu o harave feny) trvala cca rok. Momentalne je schopny fenu obskocit, ale jen kdyz je fena v nejlepsim, jinak ho harave feny uz vcelku nezajimaji...

Jinak operace trvala cca hodinu, narkozu jsme meli "tu lepsi" (probiraci, medikaci si nepamatuju), pak byl jeste den ospalej, ale vecerni venceni uz zvladl sam - 4 patra dolu, vycurat a 4 patra nahoru. Tyden nosil limec, aby si nevytahoval stehy. 1x kontrola, kdyz se vse dobre hojilo, stehy jsme si mohli vytahnout sami. Pak uz zadny jiny zdravonti problem nebyl.

28.8.2006 13:43

wami napsal(a):
Ja si toho prve vsimla ve chvili, kdy mu krev odkapavala, moc v te dobe byla jen sytejsi - presto byl nalez krve v moci velmi pozitivni.

Taky nemel zadne jine problemy okolo, ale taky nevim, jak by mi mel dat najevo predpokladane paleni u moceni (podobne jako kdyz ma clovek zanet mocaku treba)...

Poprve jsme zanet prelecili atb, po par mesicich prisla recidiva a bylo mi receno to, co jsem uvedla vyse (recidivy jsou neustale, porad atb, moznost rakovinotvorneho bujeni).

Po kastraci se prostata zmensila, krev v moci jsem nezaznamenala dva roky, pes je zdravy, bez vselijakych obtizi. Vyplaveni zbylych hormonu z tela (resp. premira zajmu o harave feny) trvala cca rok. Momentalne je schopny fenu obskocit, ale jen kdyz je fena v nejlepsim, jinak ho harave feny uz vcelku nezajimaji...

Jinak operace trvala cca hodinu, narkozu jsme meli "tu lepsi" (probiraci, medikaci si nepamatuju), pak byl jeste den ospalej, ale vecerni venceni uz zvladl sam - 4 patra dolu, vycurat a 4 patra nahoru. Tyden nosil limec, aby si nevytahoval stehy. 1x kontrola, kdyz se vse dobre hojilo, stehy jsme si mohli vytahnout sami. Pak uz zadny jiny zdravonti problem nebyl.

Právě, my taky ted hodně uvažujeme nad tím. Ale tvůj příspěvek a ostatní mě přesvědčili že půjde na kastraci. Ale půjde tak nějak ke konci září. příští týden jdeme na očkování tak se tam hned na všechno zeptám. bez kouliček si budeme zvyknout a on taky :-)
Na lidi kašlu, at si každej říká a kouká jak chce, pro mě je důležitý zdravý pes. A furt lepčí bez nich, než nechat utratit psa. to by mě zabilo!!!
Děkuji za odpovědi. Denisa

2.10.2012 15:24
evulak

XXX.XXX.158.86

Od února letošního roku řeším stejný problém,první příznaky byly,že pes přestal chodit a došel max ke keři a zpět, dostal léky na zmenšení a půl roku jsme byli v klidu. Po půlroce,kdy léky přestaly působit přišel náš problém znovu, znova jsme dostaly stejné léky,které začaly působit, ale náhle cca 14dní po se jeho stav zhoršil a už jsme nemohli čekat. Na řadu přišla kastrace a nyní už 4 týden očekáváme zlepšení. Bohužel stále nic. Mazlíček dostává dvakrát denně prášky a veterinář stále ujišťuje,že je ještě brzy a že zlepšení může přijít až do 6 týdnů od kastrace.Ráda bych se touto cestou zeptala,jaké máte zkušenosti s problémem onemocnění prostaty. Děkujismajlík

2.10.2012 18:37
mata

XXX.XXX.80.144

Zvětšenou prostatu jse u svého kavkazáka řešila taky, ač bez krve v moči. Mladý pes, ale erotomam odmala a tím pádem začarovaný kruh, ptž testosteron = prostata a naopak. Tenkrát, když byla opravdu zvětšená, dostal Ypozane ( tuším, že se to tak jmenuje ), léky, které bral myslím 7 dní a měli účinek půl roku. Bez ATB. Zabralo. Od té doby to hlídám, ale jako dalí možnost, pokud by se to vrátilo, mám v plánu kastraci chemickou ( Suprelorin ), ptž jsem na ni slyšela od vetů i majitelů ( psů i fen ) jen dobré :-) Funguje jako nevratná kastrace, se vším všudy i zmenšením varlat, ovšem není navždy, jen na cca 10 měsíců. Pak je pes opět "chlap". Dá se tak ale nejen předejít častým problémům s prostatou, ale právě i tam, kde není možné psa nevratně kastrovat ( plemeník, anebo starý a nemocný pes ).
Možná bych být vámi obvolala pár klinik s kvalitními vety a vyptala se na chemickou kastraci, zkušenosti, pozitiva, negativa, ve vašem konkrétním případě, a třás bych to zkusila. Aspoň uvidíte, jak to bude, pokud by pes byl trvale kastrován :-) A možná mu to pomůže a trvale kastrovat nebude třeba.
Tady je malý článek:
http://www.naceradska.com/nove-moznosti-chemicke-sterilizace-u-zvirat
a víc, jak jsem psala, konkrétně váš případ, bych konzultovala s pár vety, ať si můžete a máte z čeho, udělat vlastní úsudek :-)
Držím palce a nezoufejte, není to nic děsivého :-)

2.10.2012 19:24
scylla

XXX.XXX.147.86

denisa1 napsal(a):
Právě, my taky ted hodně uvažujeme nad tím. Ale tvůj příspěvek a ostatní mě přesvědčili že půjde na kastraci. Ale půjde tak nějak ke konci září. příští týden jdeme na očkování tak se tam hned na všechno zeptám. bez kouliček si budeme zvyknout a on taky :-)
Na lidi kašlu, at si každej říká a kouká jak chce, pro mě je důležitý zdravý pes. A furt lepčí bez nich, než nechat utratit psa. to by mě zabilo!!!
Děkuji za odpovědi. Denisa

S tou kastrací bych nespěchala. Dej mu do jídla sušené brusinky a klidně lidské doplňky stravy na prostatu. Kastrace není jediné řešení, jen nejpohodlější pro veta. Udělat to můžeš vždycky, ale je fakt, že tato kombinace docela hodně pomáhá.

2.10.2012 21:48
cinkalu

XXX.XXX.197.182

s prostatou mám zkušenosti u mužů ne u psů, doporučuji okamžitou kastraci, nic jiného kromě drahých injekcí ( kromě operace a ozařování ) nezabírá a nebo velmi málo. Několik v mém okolí na to zemřelo, někteří jsou v pořádku, ale podstoupili kastraci. Má to samozřejmě zhoršující se tendence, kastraci se nevyhnete a bude vás to stát akorát peníze navíc. Hodně štěstí.

2.10.2012 21:52
cinkalu

XXX.XXX.197.182

scylla napsal(a):
S tou kastrací bych nespěchala. Dej mu do jídla sušené brusinky a klidně lidské doplňky stravy na prostatu. Kastrace není jediné řešení, jen nejpohodlější pro veta. Udělat to můžeš vždycky, ale je fakt, že tato kombinace docela hodně pomáhá.

nesmysl, lidské doplňky ani bylinky nefungují ani u lidí, ale každého volba. Já bych kastrovala okamžitě dřív než bude pozdě.

2.10.2012 22:23
assil

XXX.XXX.31.3

Brusinky jsou dobrý na bakteriální infekce, se zvětšnou prostatou fakt nic neudělají. Taky jsem nechala kvůli tomu kastrovat psa, měl už na ní i cysty, to je prý další stádium, bohužel dřív neměl žádný příznaky, další stadium jak už tu někdo psa je, že jsou z cyst nádory, chemická kastrace mi taky byla nabízená, ale po konzultaci s několika vety, kteří mi nezávisle na sobě řekli, že je to špatný na játra a že to doporučují tak maximálně jednou jako nouzové řešení kdy třeba nejde udělat kastraci hned, jsem se radši rozhodla pro normální kastraci a nelituju.

tibetak

3.10.2012 15:27
tibetak

XXX.XXX.14.7

Bráška našeho pejsy měl stejný problém a operovali dlouho..... Takže jakmile nastal přede 2 roky problém, šel ten náš na kastraci okamžitě. Od kastrace je v naprosté pohodě a dneska je mu 10,5 roku

Přidejte reakci

Přidat smajlík