Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.10.2018 14:01
dury1

XXX.XXX.198.74

Přátelé, co říkáte na účinnost nového jedu na potkany. Co jsem zatím mluvil s mnoha chovateli, tak říkají, že je zcela na velké H.

21.10.2018 19:37
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Roky jsem celoročně použival růžové jedové granule hlavně k ochraně voliér s okrasným ptactvem. Nebyl problém s malou myškou. Myši nástahu braly a mizely.
Nový výrobek jsem použil. Výsledek žádný, dokonce ani nástrahy nemizely, zato myší přibývá. Vyjádřit by se měli ti, co změnu výrobku navrhli. Nezkoumal jsem to, prý legislativa EU.

+

21.10.2018 20:18
saola

XXX.XXX.160.90

Ano, jde o nařízení Evropské komise z roku 2016, které snižuje množství aktivní látky v rodenticidech pro volný prodej (z 5 mg/kg na 3 mg/kg). Oficiální důvod je eliminace úhynu predátorů, kteří se otrávenými hlodavci živí.
Nařízení Evropské komise dělí výrobky na ty, které jsou určené pouze pro profesionální použití (ty si skutečně volně nekoupíte) a na ty, které jsou určené k volnému prodeji. Výrobky typu měkká nástraha, obilná nástraha a granule s gramáží vyšší jak 150 g a výrobky typu parafínové bloky s gramáží vyšší jak 300 g jsou již od 1.3. 2018 určené pouze pro profesionální použití a k volnému prodeji nejsou povoleny.

22.10.2018 14:52
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

saola napsal(a):
Ano, jde o nařízení Evropské komise z roku 2016, které snižuje množství aktivní látky v rodenticidech pro volný prodej (z 5 mg/kg na 3 mg/kg). Oficiální důvod je eliminace úhynu predátorů, kteří se otrávenými hlodavci živí.
Nařízení Evropské komise dělí výrobky na ty, které jsou určené pouze pro profesionální použití (ty si skutečně volně nekoupíte) a na ty, které jsou určené k volnému prodeji. Výrobky typu měkká nástraha, obilná nástraha a granule s gramáží vyšší jak 150 g a výrobky typu parafínové bloky s gramáží vyšší jak 300 g jsou již od 1.3. 2018 určené pouze pro profesionální použití a k volnému prodeji nejsou povoleny.

Děkuji za věcnou reakci. Myslím si, že tudy cesta k záchraně vzácných predátorů nevede.Český koumec si to vyřeší po svém. Zrní nebo pečivo nasáklé FRIDEXEM, nebo jsem se setkal s názorem: Mně doktor předepíše tasbletky na ředění krve, na myši je to super a vyjde mně to skoro zadarmo.

Vyhynuly koroptve, hmyzožravci z remízků, zmizí i další druhy. Navíc si myslím, že nařízení platné v celé EU je nesmysl, zrovna tak jako seznam ivazních druhů a zákaz jejich chovu.Je to směšné v době kdy alexandři malí a mníšci šedí jsou už v přírodě i ve střední Evropě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík