Pomooc, utekla nám užovka!!

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.12.2011 09:24
duchna

XXX.XXX.237.221

Moc prosím,
jak najít malou asi 40 cm červenou užovku? V noci utekla, máme ji zatím jen tři dny a 100% je hladová. Dveře od pokoje byly zavřené, pokoj jsem prohledala, ale nikde nic. Zkoušela jsem i variantu, že prolezla pod prahem, ale nemůžu ji nikde najít:-(

10.1.2012 22:14
jana1234

XXX.XXX.63.62

Hledejte na teplých místech - radiátor, zadní část lednice, nebo též na skříni a dále v možných úkrytech- za soklem skříní pohovek atd. Naše krasavice takhle s námi žila měsíc - byla pod gaučem a když byl klid šmejdila si po knihovně téměř těsně u stropu místnosti. Hodně zdaru !

17.3.2012 08:42
davidka

XXX.XXX.235.194

Užovka může být kdekoli, a to doslova! Uteklo nám jich už hodně, hlavně drobná mláďata se dokážou protáhnout i mezi skly zavřeného terárka. Hledejte i nahoře na skříních, v botách, pod kobercem, ve škvírách v parketách, ve skříních (někdy i když máte dojem, že jsou zavřené, tak dole může být mezirka), v knihovně mezi knížkami, za radiátory. A i když jste přesvědčení, že byly dveře zavřené, nespoléhala bych na to a hledala po celém bytě. Já už našla užovku v pračce, ve sporáku, v botě na předsíni, v dvoumetrové výšce namotanou na obrázku na zdi, na lampičce na stole, v sedačce... :-))
Jen málokdy se chytla do "pasti" = krabička s vlhkým rašeliníkem, někdy jsme přidali myšší trus, aby cítila potravu.

6.5.2012 15:15
didi

XXX.XXX.203.19

My jsme našli naši užovku stočenou v basové reprobedně, při druhém útěku se našla v koši s prádlem na žehlení.
Rozšiřte hledání na celý byt - myslím, že v pokoji nezůstala - prosmýkne se během vteřiny...

Přidejte reakci

Přidat smajlík