Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.1.2015 17:33
honza123

XXX.XXX.166.107

Mám dotaz dají se zamrazit vepřová střeva co zbyla po zabijačce a použít je někdy jindy.

22.1.2015 18:08
smrcek

XXX.XXX.252.186

My jsme střeva pokud zbyla důkladně nasolili, natlačili je do sklenic (Omnia) zasypali ještě solí, uzavřeli víkem a dali do chladna. Takto střeva vydržela třeba rok. Až byly potřeba, důkladně jsme je několikrát vyprali ve vlažné vodě a použili. Se zamrazením nemám zkušenosti.

22.1.2015 19:41
honza123

XXX.XXX.166.107

I tak děkuji za odpověď není to špatný nápad.

22.1.2015 21:41
pajca

XXX.XXX.73.177

Střeva můžete zmrazit a po rozmražení zase použít na jitrnice.
Do soli a v chladu v ledničce se ukládají vyšlemovaná střeva na klobásy, která
koupíte na jatkách.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.1.2015 13:13
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mrazíme! pořádně prosolená dáme do sáčku a do mrazáku.Bud pak na jitrnice a nebo klobásky.Nešlemujem ten tuk na střevech dodavá jitrnici to co dělá jitrnici.Někomu nemusí ale chutnatPořádně vyprané ve staré vrtulové pračce.Prosolené střeva ani pořádně nezmrznou v mrazáku.Jsou jak když je tam dal člověk před hodinou.Vyzkoušeno.

Přidejte reakci

Přidat smajlík