Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.5.2016 19:43
lunin

XXX.XXX.109.199

Zdravím, prosím Vás o radu. Mám doma vietnamské 6-ti měsíční prase a před chvíli lehlo na bok a je pěkně nafouklé. Nevím jak se to mohlo stát Veterináři jsem se nedovolala!. Prosím jde mu nějak pomoci? Masírujeme břicho, ale to moc nepomáhá. Děkuji za rady.

10.5.2016 21:42
pajca

XXX.XXX.73.177

Nikdy se mi nestalo, že by mě nafouklo prase.. Koza a kráva ano, ale prase?
Jediné co mě napadá je. Nemá prase kýlu ? Pupeční, nebo vzadu ? Pokud by
v takovém případě došlo k zaskřípnutí střeva a nepodařilo se ji zatlačit, tak je
nutné prase porazit, jinak uhyne.. Někdy v takovém případě pomůže prase
chytit za zadní nohy a vyzvednout. Střeva vklouznou zpět do břicha. Když už je to
ale moc, tak se to nepodaří.

11.5.2016 13:10
Záblatsky

XXX.XXX.130.27

Nám se za celou dobu co hospodaříme stalo něco podobného dvakrát, ale u normálního bílého prasete. Lezlo mu střevo do konečníku a ten to ucpalo. Vet tenkrát poradil prstem zatlačit zpět. Pomohlo to na pár dnů prase si ulevilo a opět se to opakovalo. Nakonec jsme je stejně obě museli zabít.

11.5.2016 15:52
lunin

XXX.XXX.109.199

Zkoušeli jsme stále dovolat se vetovi a bohužel to nezvedl. Bylo to už večer Tak jsme bohužel museli ukončit trápení. Střeva měl prázdné, ale měl nacpaný úplně tvrdý žaludek. Nechápu jak se to mohlo stát Prasátko jsme měli doma cca 14dnů a o kýle nám nikdo nic neřekl, takže netuším, zda to mohlo způsobit tohle .

Přidejte reakci

Přidat smajlík