Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.45
sused predava kilo medu za 20kc je to dobra cena?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.133
nuda co?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.183
Co to může být za 20kč.Normální cena je kolem 100kč..V.D.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.144.210
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
sused predava kilo medu za 20kc je to dobra cena?
běž si trollovat někam, kde ti na to někdo skočí....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.104.221
on ma iba jednu vcelu :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.136
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
sused predava kilo medu za 20kc je to dobra cena?
tos tam zapoměl asi nulu co?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.26
TY Jsi ale idiot-neotravuj
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.227
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
sused predava kilo medu za 20kc je to dobra cena?
Můj soused prodává za 80kč.Ten med za dva týdny ztuhne tak,že se lžičkou nabrat nedá,Leda tak ho řezat na cirkulárce.Už mnoho lidí říkalo že ho falšuje.Povídal mi že vždycky když jede pro cukr,tak že v autě a na vozíku přiveze 10 metráků.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.227
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
sused predava kilo medu za 20kc je to dobra cena?
Můj soused prodává za 80kč.Ten med za dva týdny ztuhne tak,že se lžičkou nabrat nedá,Leda tak ho řezat na cirkulárce.Už mnoho lidí říkalo že ho falšuje.Povídal mi že vždycky když jede pro cukr,tak že v autě a na vozíku přiveze 10 metráků.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.18.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Můj soused prodává za 80kč.Ten med za dva týdny ztuhne tak,že se lžičkou nabrat nedá,Leda tak ho řezat na cirkulárce.Už mnoho lidí říkalo že ho falšuje.Povídal mi že vždycky když jede pro cukr,tak že v autě a na vozíku přiveze 10 metráků.
krystalizace(tuhnutí, nebo jak se lidově říká cukernatění) medu je normální fyzikální jev, vlastně tím poznáte jeho pravost. Celkem vzato, za krystalizaci odpovídá jenom glukóza. Přesycení glukózou vede neodvratně k tvorbě krystalů glukózy, takže většina medů časem krystalizuje. Krystalizace trvá různě dlouho podle druhu medu (nejdříve krystalizují jarní květové medy, nejpozději akátový med.)
Kdyby byl cukr v medu, tak med zůstane řídký, cukr neztuhne. Byl by to med jako z marketu - stále řídký. Cukr se ve včelařině používá pro zimní krmení včel, tzn., že s ním včelař nakrmí na podzim a do jara jej včely spotřebují - do medu se nedostane.
Cukr se dává včelám právě jako náhrada za sebraný med pro člověka.
MH
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.69.33
Jak píše kolega výše. Např. řepkový med zkrystalizuje ještě rychleji, přesto znám včelaře kteří jej mají nejraději. Pančování medu je spojeno pouze v souvislosti se supermarkety. Normální včelař toho nemá zapotřebí, za A riskuje ztrátu zákazníka, za B že se mu med zkazí než jej prodá pokud nebude v adekvátním složení a zralý.. Kdo považuje krystalizaci medu za překážku, má možnost zakoupit od včelaře med pastovaný. Takovýto med je zkrystalizovaný, ale během krystalizace byl včelařem několikrát denně míchán. To má za následek že se krystalky při tvorbě rozbíjejí, a mni krystalky se nemohou spojit, tudíž med zůstane trvale po ukončení krystalizace v krémové konzistenci, a již neztvrdne. Proto i ta barva pastového medu, jelikož jej tvoří minikristalky, nic v něm není přidáno, ani nic není jinak upraveno. A že pán vozí metráky cukru ? Milý pane, včelky ho přes zimu spotřebují nemalé množství, metrák může přijít jen do tří včelstev. Proto když je někde v supermarketu akce, někteří včelaři se vydávají vždy na nákup kdy se několikrát otočí s vozíkem pro povolené omezené množství. Toto absolvují i několikrát za sezonu, aby na podzim měli potřebné množství které získají za pro ně přijatelnou cenu. Nic neobvyklého, není třeba za tím hned hledat nepoctivost..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.45
Takovýto med je zkrystalizovaný, ale během krystalizace byl včelařem několikrát denně míchán. To má za následek že se krystalky při tvorbě rozbíjejí, a mni krystalky se nemohou spojit, tudíž med zůstane trvale po ukončení krystalizace v krémové konzistenci, a již neztvrdne.
----------------------------
Ukazovali to v Receptáři. Včelař si dal na (asi) vrtačku nějakou "metlu" a med tím
"šlehal" až zhoustl a zbělel.