Tak že kolegové a kolegyně,
máme tu nové vlakno pro lepši komunikaci
Je fakt, že těch 500+ příspěvků je už dost
Tak pro všechny přátele z vlákna Zima - prvni mrazíky
Velkostatek Olympijský se nachazi na této adrese
Smidarská Lhota 21
Google maps
Street view a je to ten Modrý, bíle lemovaný s bránou a velkou břízou
Jste z jarním rozbřeskem vítáni na exkurzi
horal
napsal(a):
Statek je nádherný, tak ať se Vám tam daří.
I Vy jeden!
Bez varování hopsnete na jiné vlákno a já se zrovna snažil dát nějaké foto na to staré.
Díky díky, taky to byla láska na prvni pohled
Chci se zeptat, jak jste spokojen s Češkama?
Několik přátel je má a neslyším na Češky moc chválu, ale ono taky záleží hodně na chovném materiálu jako u všeho, že?
giorgino123
napsal(a):
Dneska ráno v Šumperku - 18.7..ted je - 16.6..tak uvidím..ale včera od 35 slipek 22 vajec, dneska 18, no mám 14 mladejch..tak časem..
Tak to je parádička já dnes 17 kousků od 25 Soudružek tak že taky SPOKOJENOST.
Jé, Šumperk je super město, jezdil jsem tam hodně na soustředěni na 4.základni školu a pak za Alešem Valentou do jeho areálu, ale dlouho jsem tam už nebyl, no.
giorgino123
napsal(a):
No, ted je tady docela zima..a pižmovka si usmyslela, že bude zrovna ted snášet..:-D.
Jaj, no stím prostě nic neuďěláme, příroda je příroda, ale od neděle už má byt nad "0" tak už to bude jen lepší.
Já se taky divím, že Soudružky Olympioničky v těch mrazech nesou
Olympionik2008
napsal(a):
Smidarská Lhota 21
Google maps
Přátelé tak jsem to popletl
Správně je to :
Smidarská Lhota 20
Nějak jsem si myslel že je to "21" ale není
Olympionik2008
napsal(a):
Smidarská Lhota 21
Google maps
A pro úplné upřesněni a lepší vyhledáni na Google maps je to
Vinary 20
503 53
Tam se Vám to ukáže hned na mapě z letadla a následně Street view
Těším se na Vaše reakce kolegové a kolegyně
andreakiss
napsal(a):
Pro : Horal - krásné slepičky, klobouk dolů.
Pro : Olympionik NÁDHERA, dost ale dost dobrý. To se to bude slepičkovat
Zdravím, jak jsem psal prostě Láska na prvni pohled
To se to bude množit, líhnout a tak dále.
No já si myslím, že 100 Soudružek to jistí, né-li více, já se znám no
Peepino
napsal(a):
U mne vycházejí velmi dobře leflešky, dochovatelnost kuřat, solidní snáška původního kmene, tvar vajec, živé slepice a né moc nervozní jako všechny vlašky.
Peepino, tak to pak probereme osobně ty rohaté čertíky.
Kamarádka v Holandsku je má a taky je nadmíru spokojena a viďěl jsem i jejich vejce a neni u nich prej problém v prúměru 70 g a více což je pecka
Peepino
napsal(a):
No, nic se nemá přehánět, s podzimem to všechno začne žrát a je to ne po kbelících, ale po pytlích. Je tu i něco barev z.kočinek, velké kočky,1.1 orpingtony s cílem namnožit, a třeba i stříbrné z.velsumky, říkám stříbrné, těch mnoho v republice není.
Pepíno nedrážděte mé
Ty Velsumky zdrob.stříb.zbarvené jsou nádherný oj oj oj
Peepino
napsal(a):
Vejce jsou tvatem velmi nízké, jak má lengrorka úzká špičatá, vlašky o něco méně a leflešky ještě méně, vypadají dobře na lísce a velikost je opravdu solidní, loni začaly snášet vejce, která byla okamžitě solidní velikosti.
Tak pecka Pepíno, to probereme vše oj oj
15 kilásků to dojedu i na Motokole pak na exkurzi
Šmarjá ja nebudu stačit nabíjet baterku na Motokole jak budu brouzdat po krajích okolních, no už to vidím
Jó já nedám na Leghorny a Vlašky dopustit
Já rád dráždím .
Oni ty velsumky i solidně nesou, mají-li výživu. Loni byla i velmi solidní oplozenost vajes, takže žádný problém, ještě budu něco pouštět na burzu v Týništi, ale za měsíc, teď tam nechci zmrznout.
Chtěl jsem pustit ve středu líheň s z KOČ b, ale nepůjde tu v pondělí elektrika, tak se musím opozdit, raději ať to udělají teď, než poběží líhně s husama a kachnama.
Peepino
napsal(a):
Já rád dráždím .
Oni ty velsumky i solidně nesou, mají-li výživu. Loni byla i velmi solidní oplozenost vajes, takže žádný problém, ještě budu něco pouštět na burzu v Týništi, ale za měsíc, teď tam nechci zmrznout.
Chtěl jsem pustit ve středu líheň s z KOČ b, ale nepůjde tu v pondělí elektrika, tak se musím opozdit, raději ať to udělají teď, než poběží líhně s husama a kachnama.
No nedráždi Pepíno
Velsumky jsou good a ty stříbrný, těch je fakt málo
Kámoš má normal zd.Velsumky a je s nima spokojen.
Aha, takže máš jiné číslo popisné, hm.
Pokud víme, je štř. z. velsum v republice do 10 chovů, teď kamoš od HK dovezl kohouta ze Slovenska a já si material dělal z normálních převodem křížení, navív to pomůže genetice, normální jsou propracovanější, takže to nese i snůšku a heterozi navíc.
Peepino
napsal(a):
No, taky jsem už něco odrodil, až z toho mám tenisáky, ale ty matky byly větších rozměrů .
Taky profese, gynda, a musí to být, jen nevím, pokud budeš mít práci v okolí, kam až chceš dojíždět, Jičín a H.Králové.
To jsi přestěhoval i rodinu?
Néeee ja si budu jednou týdně jezdit do Prahy a to stačí
Jinak si fakt kousek tak se pak stavím a okouknu tvúj chov.
Tý bláho, nyní si mě nalákal na ty Leflešky oj oj
A to já tam budu mít Leghorny, Vlašky v mnoha barevných rázech, Andalúsky, Vranohlávky a Rodajlendky prozatím jako uf uf.
Blahopřeju k nové nemovitosti, jistě bude plná pipin, jak znám Peepina, zaručeně něco dodá, milý Olympioniku 2008, dostal jste se do oblasti slušnýho výskytu drubežářských šílenců , tedy ať se chovy daří a utěšeně rozrůstají, pokud by byla možnost, rád bych se vnutil na vlašky, jaký že to chváte?
karelcerman
napsal(a):
Blahopřeju k nové nemovitosti, jistě bude plná pipin, jak znám Peepina, zaručeně něco dodá, milý Olympioniku 2008, dostal jste se do oblasti slušnýho výskytu drubežářských šílenců , tedy ať se chovy daří a utěšeně rozrůstají, pokud by byla možnost, rád bych se vnutil na vlašky, jaký že to chváte?
Zdravím, tak to js parádička kolego.
Koukám že se přistěhuji do drubežárského kraje
No já budu mít na statku Vlašky koroptvi, stříbrně zbarvené a perlově šedé oranžovokrké
A vy jaké rázy Vlašek chováte?
Olympionik2008
napsal(a):
Zdravím, tak to js parádička kolego.
Koukám že se přistěhuji do drubežárského kraje
No já budu mít na statku Vlašky koroptvi, stříbrně zbarvené a perlově šedé oranžovokrké
A vy jaké rázy Vlašek chováte?
Mám exchequerky, ty perlově šedé oranžovokrké vypadají velmi lákavě. Samozřejmě nemám jen vlašky a jen slepice
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pane velkostatkáři Přemyslave. Domeček je opravdu nádherný. At se vám v něm spokojene bydlí. A dobre lidi kolem sebe. to vám moc přeju.
Přitom nás ze západu je tady taky docela hodně. Jen se nějak nedružíme. Škoda
Rozhodla jsem se. Ze bych asi chtěla chovat orlovky -ten Pepa z Frýdku me s nima děsně nadchnul. Co proto mám udělat? Jak začít?

Popravdě ještě teda váhám. Mezi sumavankama a těma orlovkama ..
No u nás teď minus 16 a zapomněla jsem sebrat vajíčka. Ráno bylo v kurniku minus 2. Tak to asi do rána ty vejce zmrznou? Daji se pak ještě použit?

Tyyy. Brďo..562 příspěvku to je asi zdejší rekord ne? J
Soudruzi, právě jsem se vrátil z hradu. Co to kecám z hospody, pátak je prostě pivní a to se tězko mění. Samozřejmě až po obstarání a pokrmení zvěře. Ono to ani jinak nejde, v hospodě se vždy dělaly kšerty. Dneska jsem uzavřel kontrakt na 30 vajíček araukán na velikonoce. Asi chce někdo ušetřit na OVO barvách. Děkuju za pochvalu havětě, ono vlastně na tom má zásluhu babička( myšlemo manžela). Já chodím krmit ráno a večer a babka to v poledne kontoluje. Běda jak zjistí že někde je málo krmení okamžitě doplňuje korýtka aby chudáci nepošli hlady. Ty prevítí pak vyberou slunečnici s kukuřicí a granule, pšenice i ječmen jsou v krmítkach.
Co se týče češek, mají šenci do května. Snesli pár vajíček a nyní za leden od pěti slepiček čtyři vajíčka. Jestli se nevzpamatují uvolní místo maranskám. Teť dobrou noc. Právě jsem si změřil alkohol a výsledek 1,4 tak jdu do hajan.
napsal(a):
Pane velkostatkáři Přemyslave. Domeček je opravdu nádherný. At se vám v něm spokojene bydlí. A dobre lidi kolem sebe. to vám moc přeju.
Rozhodla jsem se. Ze bych asi chtěla chovat orlovky -ten Pepa z Frýdku me s nima děsně nadchnul. Co proto mám udělat? Jak začít?
Zdraviiim kolegyne,
Děkuji děkuji.
Už se tam moc těším, juchuuuu.
No a s tím výběrem Vám moc neporadím, to je přece na Vás, které si vyberete a jestli Váháte které, tak si pořiďte obě dvě
Šumavanky jsou České národní plemeno a asi bude snadnější pak sehnat nepříbuznou krev než u Orlovek.
Orlovky mají nyni u nás chovatelú velké Bum, ale kvalitního materiálu si myslím, že zde moc není.zrčitě se najdou chovatelé, kteří mají vynikajici linii Orlovek, ale timsi to drží doma na dvorcich a pro kohouta si zajednou buď přímo do Ruska, nebo seženou opravdu kvalitního kohout na výstavách v zahraničí.
myfka
napsal(a):
Tak nakrmit, napojit a šup domů. Já tu budu ještě do sedmi tvrdě pracovat. Na internet se v pracovní době ani nepodívám.
Tak já jsem tam ješte ani nebyl a určitě tak hodinu ještě nepújdu.Je fakt dnes masakr mráz tak ať to je dnes co nejdéle v kurníkách.Oni jak mě Soudružky slyši na zahradě tak hned vyskáčou ven z kurníkú, tak dnes jim dopřeju delší chrupkáni.
horal
napsal(a):
Soudruzi, právě jsem se vrátil z hradu. Co to kecám z hospody, pátak je prostě pivní a to se tězko mění. Samozřejmě až po obstarání a pokrmení zvěře. Ono to ani jinak nejde, v hospodě se vždy dělaly kšerty. Dneska jsem uzavřel kontrakt na 30 vajíček araukán na velikonoce. Asi chce někdo ušetřit na OVO barvách. Děkuju za pochvalu havětě, ono vlastně na tom má zásluhu babička( myšlemo manžela). Já chodím krmit ráno a večer a babka to v poledne kontoluje. Běda jak zjistí že někde je málo krmení okamžitě doplňuje korýtka aby chudáci nepošli hlady. Ty prevítí pak vyberou slunečnici s kukuřicí a granule, pšenice i ječmen jsou v krmítkach.
Co se týče češek, mají šenci do května. Snesli pár vajíček a nyní za leden od pěti slepiček čtyři vajíčka. Jestli se nevzpamatují uvolní místo maranskám. Teť dobrou noc. Právě jsem si změřil alkohol a výsledek 1,4 tak jdu do hajan.
Horale, čest práci
No to še muší na pátečni schúze, ano ano.To schvaluji.A buďte rád za babičku, že je Vám parťáčkou
Tak jste mi jen potvrdil ohledně Češek, že to asi žádná Hitparáda u nás už nebude.To bych spíš více fandil Šumavankám a ty sem zahlédl, že taky vlastníte
Tak jsem se jen koukl na teploměr na zahradě a hop - 19 tak to je snad rekord co jsem tady na kraji Prahy, brrrrr masakr jako.
To jsem zvědavy.co napíšete Vy pánové z hor
Ranni ptáče dál doskáče hop hop
Tak Vážení přátelé, dnes to venku opravdu vypada jak z pohádky Mrazík
Vše je jinovatkou pokryto, prostě nádhera
Proběhla kontrola v Pavilónu Oumladiny a teplota + 2 stupně, ale ano, přiznám se
S očekával jsem na dnešni noc velké mrazy, tak jsem jim tam zapnul krb, který je tam náhodou odložen.
Samozrejmě je eletrický jako chodit jim tam pokaždé přikládat v noci, to fák jako né
Ale vlatsně tTo imitace krbu náramě plní funkčnost a na ten nejslabší program tam udržel teplotu + 2 stupně a to je opravdu - 17 nyni fuj fuj.
Tak že paráda
Oumladina dostala jednu hlávku ledového salátu, která v okamžiku zmizela a ješte jsem jim tam dal trochu vařených krútích krkú a to taky byl rachot.
Nezapomněl jsem samozrejmě ani na Soudružky Olympioničky a ťy dostaly uplně stejné složení jako Oumladina a již Soudružky poskakuji venku na zahradě
Přeji všem krásne mrazivé ráno a jdu si uvařiti kávu
Dobré ráno, v šest v práci. Tak dneska jsem to trochu natáhl, nějak se mi nechtělo z pelechu. Chuť na ranní kafíčko ale vyhrála. Ono já už toho moc nenaspím, ale co vy lidičky, vy snad ani nespíte vždyť jste tady pořád. Já pak mám co dělat abych to vše přelouskal.
Dnešek ale nic moc, teplota -10 a z nebe padá krupice. Už je ji nějaké tři cm a blbě se v tom chodí jako v soli. Dnešní ranní krmení nechám na babku, já jdu od devíti na hasičskou výročku.
Teď koukám, že to přešlo ve sněžení a možná během dne dojde i na déšť. Večer to má vystoupat na nulu. Kdo by jste měl cestu po D5 do němec, tak opatrně ať nemáme práci.
Už se těším až to kvantum sněu roztaje a všude bude bláta po kotníky. Nu což, přečkali jsme mrazy přečkáme i bláto než se vše zazelená.
horal
napsal(a):
Dobré ráno, v šest v práci. Tak dneska jsem to trochu natáhl, nějak se mi nechtělo z pelechu. Chuť na ranní kafíčko ale vyhrála. Ono já už toho moc nenaspím, ale co vy lidičky, vy snad ani nespíte vždyť jste tady pořád. Já pak mám co dělat abych to vše přelouskal.
Dnešek ale nic moc, teplota -10 a z nebe padá krupice. Už je ji nějaké tři cm a blbě se v tom chodí jako v soli. Dnešní ranní krmení nechám na babku, já jdu od devíti na hasičskou výročku.
Teď koukám, že to přešlo ve sněžení a možná během dne dojde i na déšť. Večer to má vystoupat na nulu. Kdo by jste měl cestu po D5 do němec, tak opatrně ať nemáme práci.
Už se těším až to kvantum sněu roztaje a všude bude bláta po kotníky. Nu což, přečkali jsme mrazy přečkáme i bláto než se vše zazelená.
Olalá tady se bude Hasičákovat
Já do práce moc nechodím no jak kdy no a chodím spát se slepicema tak že brzy vstávám, ale to ranni vstáváni mám od mala, to víte, zvyk je železná košile
Jinakmtady taky něco padá z nebe a je pěkná mlha, tak že žádná Hitparáda, ale teplota už pomalu ale jiste šplhá nahoru, tak že se k večeru múžeme dočkat teploty kolem " 0"
To bude čvachtanice oj oj
Leghorny jsou krásně sněhobílé a to dlouho nevydrží, pač v té čvachtanici na Soudružky Emil s Evženkem hopsají a budou od bláta, no to budou krasavice zase
karelcerman
napsal(a):
Olympioniku, myslíte, že bychom se mohli domluvit o prodeji násadových vajec vlašek perlově šedých oranžovokrkých? Tady napadlo tak 8 cm nového sněhu, no alespoň to přikrylo pozůstatky po včerejším brzce ranním řádění čehosi mezi kachnama a husama
Zdravím,
Tady uz napadlo minimálně 10 cm a stále padá.
No na ty Vlašky si bhdete muset počkat do příštího roku, oni jsou nyni teprve v líhni ale pak nebude problém, jasan jasan
Aj aj a copak tam řádilo.
Tak u nás v dolině bylo v noci -10 (0:30), a do rána napadlo asi 8cm sněhu. Teplota ráno -2. Vyběhla jsem hned po ránu ven (9:30 haha) a do 11 se bavila odhrabáváním výběhů. Zasloužilé umělkyně to ocenily a běhají vesele po cestičkách a cpou se tvrdými vánočkami z obchodu. Kachny se chvíli kloužou a pak to vzdají a leží se schovanými packami v peří. Stejně tak husy. Ale všechno je to venku a v kurnících se jen snáší. Od včerejška mi nesou kachny. Jenom nevím která, jestli saská nebo pekingská. No možná i běžkyně.
Jinak teplota stoupá a teď je na západě -0,5 stupně.
Tak zase něco pro zahřátí na duši. Kluci nic nepošlou, ti tak, netopejry". Taak tyhle jsou pro děvčata. Dana.
ovecka
napsal(a):
Tak u nás v dolině bylo v noci -10 (0:30), a do rána napadlo asi 8cm sněhu. Teplota ráno -2. Vyběhla jsem hned po ránu ven (9:30 haha) a do 11 se bavila odhrabáváním výběhů. Zasloužilé umělkyně to ocenily a běhají vesele po cestičkách a cpou se tvrdými vánočkami z obchodu. Kachny se chvíli kloužou a pak to vzdají a leží se schovanými packami v peří. Stejně tak husy. Ale všechno je to venku a v kurnících se jen snáší. Od včerejška mi nesou kachny. Jenom nevím která, jestli saská nebo pekingská. No možná i běžkyně.
Tak zase něco pro zahřátí na duši. Kluci nic nepošlou, ti tak, netopejry". Taak tyhle jsou pro děvčata. Dana.
Dani, zdravim
V Praze stále padá a padá no krása, ale at už je tady Jaro.
Jinak mě nic po zahradách dnes neběhá, pač toho sněhu je fakt hodně a stále padá a až přestane a ja doufám že ano, tak nějakou tu část odházím.
Jinak dnes se zatím taky slušne produkuje, již jsem sebral 8 vajec, ale už jsem tam od 10 nebyl tak se pak uvidi, jak se Soudružky činily
Tak to je radost, že se kačeny roznesly, gratulace
ovecka
napsal(a):
Děvčata děkují. Je to jako zázrak. Mám sice před sebou vélilikánskou kytici tulipánů (můj muž se překonal a přinesl dopředu k narozeninám), ale rozkvetlá zahrada to není. Už se nemůžu dočkat.
Jen si nemyslete, květinky také umíme. Myslím že se nemusím ptát jak se těšíte najaro, až se zahrady zaplní kvítím a drobotinou.
Já chci taky jaro !
Musím říci, že ačkoliv mrzlo až praštilo, holkám se ven moc nechtělo a raději seděly v kurníku a zadýchávaly si ho, a tak se jim tam líbilo, že nanesly 23 vajec, což tedy není úplně olympiáda od asi 60 slepiček(z toho je asi 20 těsně před snáškou), ale i tak u mě dobrý
Ráno v osm u nás mínus 14, teď jen minus pět.
Krásně jsem si ráno hodila záda, ještě že to bylo za domem a nikdo to neviděl a naštěstí bez následků, jen lehká modřina

Já už mám 12 ks sebráno.
napsal(a):
Já jsem pro družbu, ale asi budeme dost od sebe. Já to mám nejblíž k horalovi - 15km. Odkud jste ostatní, zápaďáci" . Dana.
Přimda má mírně nad nulou, sníh měkne a pionýrky zatim jenom 5 vajíček. To je ale normální, u mne snáší spíše odpoledne.Králice se připravují na porody, sice mají jít až ve středu s přípravou už začali. Další dvě pak začátkem února. To je fajn že máme příští týden prodloužený výkend, potřebuju už nutně kydat jak králik tak slepicím. Navíc se v sobotu budou líhnout první kuřata.
Tak chovu zdar. Já jedu za vnočaty.
ovecka
napsal(a):
Já jsem pro družbu, ale asi budeme dost od sebe. Já to mám nejblíž k horalovi - 15km. Odkud jste ostatní, zápaďáci" . Dana.
Zdravím,
Ano ano já jsem se flákal v porodnici, představte si to
Jinak tady vcera ve 23.00, kdy jsem odjíždel asistovat do porodnice uz bylo + 2 stupňě.
Od rána je na Kraji Prahy + 4 a vše taje a taje no to bude čvachtanice
Jinak jsem dnes po týdnu vypustil Oumladinu na zahrady a to byl rachot jako.
Mladé Vlašky se proměnily v poletuchy obecné a tu jedna sedí na Vrbě a další na Katalpě a tak dále a dalši ve Vistárii no skandál
Soudružky Olympioničky to pozoruji a řikají si no jó, to nespoutané mládí
No a jak jsem Oumladinu vypustil z Pavilónu, tak jsem se jal uklidit po týdnu jejich Pavilón a to byla teda dřina ale zvládl jsem to
Jinakmse pomalu ale jistě blíži konec Ledna a tím pádem mě v Únoru začne pomalu ale jistě stěhovani na Velkostatek
Tak už začínám pomalu přemýšlet, jaký to bude masakr
Hezkou neděli Vám přeji.
Olympionik2008
napsal(a):
Zdravím,
Ano ano já jsem se flákal v porodnici, představte si to
Jinak tady vcera ve 23.00, kdy jsem odjíždel asistovat do porodnice uz bylo + 2 stupňě.
Od rána je na Kraji Prahy + 4 a vše taje a taje no to bude čvachtanice
Jinak jsem dnes po týdnu vypustil Oumladinu na zahrady a to byl rachot jako.
Mladé Vlašky se proměnily v poletuchy obecné a tu jedna sedí na Vrbě a další na Katalpě a tak dále a dalši ve Vistárii no skandál
Soudružky Olympioničky to pozoruji a řikají si no jó, to nespoutané mládí
No a jak jsem Oumladinu vypustil z Pavilónu, tak jsem se jal uklidit po týdnu jejich Pavilón a to byla teda dřina ale zvládl jsem to
Jinakmse pomalu ale jistě blíži konec Ledna a tím pádem mě v Únoru začne pomalu ale jistě stěhovani na Velkostatek
Tak už začínám pomalu přemýšlet, jaký to bude masakr
Hezkou neděli Vám přeji.
To stahovanie ti vobec nezavidim je to 6 rokov co sme menili hniezdisko a dodnes mam traumu a to som nestahovala hyd...u nas tu na juhu slovenska sniezik ale +2 cez den. A mus.
bubko
napsal(a):
Strqsne som sa vytesovala . Mas nejake skusenosti s frizskymi slipkami?, Tu blizko je na predaj chovny kmen.
Kamaradka je měla dovezene z NDR a byla nadmiru spoojena, je to velmi drobna.lehka slepička jak si ji pamatuji a kamaradka měla i Velsumky a daly se s nima srovnat, jen Velsumky nesou vetši vejce.
Chce to vyzkoušet kolegyně
bubko
napsal(a):
Okres dunajska streda ale som blizsie k bratislave. Vazeni mam moznost kupit chovny kmen frizskych sliepok mate niekto skusenosti alebo nejake info?
No jo, žitný ostrov, tam je teplíčko a úrodno. Já mám souseda který pochází ze Šmorína a ten mne přivezl z maďarska forverky. Božíčku jak je ten svět malej.
Olympionik2008
napsal(a):
Kamaradka je měla dovezene z NDR a byla nadmiru spoojena, je to velmi drobna.lehka slepička jak si ji pamatuji a kamaradka měla i Velsumky a daly se s nima srovnat, jen Velsumky nesou vetši vejce.
Chce to vyzkoušet kolegyně
Rozmyšľam, mám objednane maransky z moravy, ale este čosi by som asi vzala.. Len neviem či potom nebude na dvore taký miš maš
bubko
napsal(a):
Inak dnes -3 a dážd - poľadovica ako hrom . Ani som nešla autom, ale už som v praci. Vám prajem všetkým pekný deň!
Holaaaa,
Tady taky ledovka a + 3
Už jsem se válel na zahradě
Jinak Bubko nebát se toho já taky budu mít na statku asi tak Vlašky v 5 Barevných rázech a Rodajlendky červené a mnoho dalších a Leghornky
Bude to krásně pestré barevné hejno o počtu cca 70 slepiček, zatím
Jak se znám, tak určitě pocet bude stoupat dále, pač místa je tam na 100vky Soudružek
Asi máš ravdu olimpionik, zmes farieb je už teraz pekná a mam toho iba 14 (počítané bez kohútov) . tento týžden soudružky hybridky idú do slepačieho neba (čiže mô mrazák) a idem čosi nakupovať - našla som poblíž lohman, maransky (tie ale už mam objednané), jersejský obor a tie frízske.. takže radte čo?
bubko
napsal(a):
Asi máš ravdu olimpionik, zmes farieb je už teraz pekná a mam toho iba 14 (počítané bez kohútov) . tento týžden soudružky hybridky idú do slepačieho neba (čiže mô mrazák) a idem čosi nakupovať - našla som poblíž lohman, maransky (tie ale už mam objednané), jersejský obor a tie frízske.. takže radte čo?
Bubko,
pojal bych to tak, že bych si vzal Lohmana na vejce ten jich dá hodně a pak pro okrasu zahrady nějaké plemeno čistokrevně s kombinovanou užitkovostí a to bych volil ty Marans
Soudružkách hybridním čest za jejich odvedenou práci, ale mládí vpřed
Olympionik2008
napsal(a):
Bubko,
pojal bych to tak, že bych si vzal Lohmana na vejce ten jich dá hodně a pak pro okrasu zahrady nějaké plemeno čistokrevně s kombinovanou užitkovostí a to bych volil ty Marans
Tolko som spekulovala až sú tie frízske preč takže maransky to istia
Peepino
napsal(a):
Já že taky žiju u Javorky.
Lázně Bělohrad. Javorka je moje nejmilejší "řeka". Před lety o ní napsal můj tatínek knížku pro děti (Parta kluků na výpravě hledá pramen řeky). Jako děti jsme se tam koupaly, teď bych do té špíny nevlezla. Ale má po dešti úžasnou barvu - červenou, jako mám hlínu na zahradě. Když jedu vlakem, tak v Mezihoří sedím přilepená na sklo a nemůžu se vynadívat, jak je ta naše říčka krásná.
Posílám po vodě pozdrav do Ostroměře.
Jinak, dnes je to u nás v polabí asi tak na neoprén, nedejbože, aby jsem hodila záda na zahradě
Holky zatím 19 vajcov, dvě se ještě snaží, tak nevím, zda si jen nesuší nožky
Každým dnem čekám až se roznesou maransky, loňské, hřebínky jim už červenají, jsou pěkně kulaté, tak čekám a čekám a čekám
Vlašky ale nějak stagnují, po přepeření to u nich není žádná sláva. Tak 1-3 vejce denně od osmi holek. Dnes dvě.
Olympionik2008
napsal(a):
Bubko,
Dnes som dostala spravu ze tu obtazujem odbornu verejnost sgojimi stonami o znaske takze uz nebudem stonat... ked sa znaska vylepsi uz sa iba pochvalim
bubko
napsal(a):
Dnes som dostala spravu ze tu obtazujem odbornu verejnost sgojimi stonami o znaske takze uz nebudem stonat... ked sa znaska vylepsi uz sa iba pochvalim
Zdravím bubko,
to je jen a jen bledá závist, že jde poklábosit o všem možném a to bez hádek a napadání.
Buďte svá a trollů si nevšímejte
Šest v právci. Já já já já už taky skáču. Přimda je na nule, ale metostanice nám dnes hlásí jasné slunečné počasí. Máme se na co těšit. Sníh je už jenom tak na 30%, ale pořád je ho dost. Tá zima k pionírkám dorazila asi až nyní. Snáška šla o dost dolů, včera jenom 14 a předevčírem 15. Připadá mi to že u nich nastalo nekonečné pelichání. Češky už třetí týden ani vajíčko a šumavanky také prozatím né a né se roznést,2-3 vajíčka od 11 slepic neni žádná sláva. No ale už se blíží den D, sobota, kdy by se měli líhnout moje první letošní kuřata. Zatim jsem vyhodil 4 vajíčka co byla prázdná, tak jsem dost v napětí jak to dopadne. Loni jsem měl líhnivost 60-70 %.
horal
napsal(a):
Šest v právci. Já já já já už taky skáču. Přimda je na nule, ale metostanice nám dnes hlásí jasné slunečné počasí. Máme se na co těšit. Sníh je už jenom tak na 30%, ale pořád je ho dost. Tá zima k pionírkám dorazila asi až nyní. Snáška šla o dost dolů, včera jenom 14 a předevčírem 15. Připadá mi to že u nich nastalo nekonečné pelichání. Češky už třetí týden ani vajíčko a šumavanky také prozatím né a né se roznést,2-3 vajíčka od 11 slepic neni žádná sláva. No ale už se blíží den D, sobota, kdy by se měli líhnout moje první letošní kuřata. Zatim jsem vyhodil 4 vajíčka co byla prázdná, tak jsem dost v napětí jak to dopadne. Loni jsem měl líhnivost 60-70 %.
Zdravim, kolego.
Praha + 4 a včéra bylo už i + 7 tak že všade bazény a vodopády vody, na zahradu si pomalu musím brát ploutve a mit tu nyni vodní drúbež tak ta je nejspokojenější
Jinak u mě padlo obrovské rozhodnutí Váženi kolegové a kolegyně
horal
napsal(a):
Kolego a copak se Vám bude klubat v líhni.
No jak čtu, tak Vás naše nadnárodní plemena pěkně s tou snáškou zlobí aj aj aj.No jak jste psal maji šanci do Května
Já jsem začal koketovat se slepicemi předloni. Do té doby jenom samá hybridka. Jenomže přes zimu ani jedno vajíčko, tak jsem se začal pídit po slepicích co by nesli i v zimě. Volba padla na šumavanky. Někde na severu čech jsm si objednal kuřata a za týden mi je přivezli až domů. Objednal jsem 20 a dostal jsem dvě navíc, vyrostlo z toho 12 slepiček a 10 statnych kohoutů. Na podzim se roznesli a vajíčka jsem zbíral celou zimu. Loňský rok paráda 2096 vajíček a průměr přes 180 vajíček na jednu tak na rozhraní 55g. V těch vedrech loni jedna pošla. Mimo to jsem si koupil 20 vlašek z toho se dvě nedožili dospělosti a nějakých 5-6 mají pokroucené pařáty a chodí nějak divně. Snáška 2663 průměr ani ne 150 na kus. Loni jsem to pojal trochu jinak a začal jsem schánět vajíčka. V první řadě šumavanky a vlašky od klubových chovatelů. Je problém ty lidičky přesvědčit, že nejsem překupník ale chci mít čistý slušný chov. Pak už se to rozjelo, projíždění inzerátů a líbili se mi skoro všechny slepice. První nákup byl u ovecky, hempšírky a viandotky, líhnivost skoro 100%. Pak přišli na řadu australky, araukány, kalimera, češky, forverky a nějaká ta drobotina. Bohužel některé se mi nezdají moc čisté. Proto sháním vajíčka abych si vylíhnul kohotky a trochu to zušlechtil. V nabídkách je mnoho kohotků, ale pro ty se musí dojet a já jsem silný diabetik na inzulínu a padesáti kilometrová jízda mne už zmáhá a co pak přes celou republiku. Vajíčka jdou posla poštou i když je tu určité ryziko. Nyní se mi budou líhnout hlavně šumavanky, líheň jsem doplnil araukánami, hempšírkami a australkami. Babička vždy nadává, ale jak to začne pípat je celá bez sebe, asi ten mateřskej pud.
Tak já opravdu nevím, když byly mrazy až hrůza, holky nesly. Byly jen na zrní a suchém pečivu. Teď když je nad nulou, dostávají v poledne míchanici s mrkví, bramborama a šrotem a snáška klesla
Asi jim přestanu vařit potvůrkám
Ale pozitivní je, že dnes bylo první vajíčko od v loni vylíhlých maransek. Jupí

Každá změna v krmení se projeví ať je k lepšímu či k horšímu.Musí přizpůsobit zažívání.
Nazdárek kolegové a kolegyně
Ranni ptáče dál doskáče.
Tak u me začíná pomalu ale jistě stěhování na Velkostatkek.
Uf uf to bude dřina
Uďelal jsem velké rozhodnuti přátelé.
Své soudružky Olympioničky Leghorní jsem rozhodil do dvou kmenú a rozhodl jsem je prodat.
Ano ano, je tomu tak, ale já letos opravdu nebudu zvládat líhnutí ohledně přesunu na Velkostatek a bude toho opravdu moc tak proto padlo mé rozhodnutí.
Myslím si, ale že tyto Leghorny nějakému kolegovi chovateli nanesou ještě spousty vajec a hlavně si bude moci od nich nalíhnout vynikajici generaci mladých dorostenek.
Ale nebojte se, mám vše pod kontrolou a na Velkostatek Olympijský již mám objednáno mnoho nových mladých čistokrevných plemen včetně Leghornek a přiští jaro to rozjedu zase v líhni
Přeji všem krásné ráno
Praha hlasí + 7 stupňú
Chovu zdar, nazdar

bubko
napsal(a):
Http://zvierata.bazos.sk/inzerat/57418460/22tyznove-mladky.php ?
Vypadají maximálně na 18 týdnů, ale nemělo to patřit spíš do krutých inzerátů?Není to ale plemeno, nýbrž bělovaječný hybrid se základem v Leghornkách, ale cena není špatná.
Šest v práci. Ale, ale copak ? Tady to umřelo ? Pokaždé bylo tady příspěvků, že když jsem do vlálna nakouk, měl sem co dělat přeloskat všechny příspěvky. Pan doktor má práci se stěhováním, ale co ostatní ? Honza o nové vlákno už ani nezavadil a nemá kdo olimpionikovi kontrovat. To máte všichni tolik práce? A nebo jste se zalekli toho, že jsme se částečně obnažili. No ale u ginekologa, proč ne? Já jsem takto zjistil že lidičky které ani neznám byli na stejných místech jako já a teoreticky jsme se mohli i potkat a nevíme otom. Bylo by škoda abychom tak nějak vyšuměli, vždyť za chvíli bude omladina a bude očem psát. Tak hurá do toho, ať je ráno co číst.

I já uz raději jen čtu. Jsou mi mazány příspěvky.. A to sa mi nepáčí. Asi není diskuze jako diskuze.
Tož sa opatrujte a chovu zdar

Zřejmě v diskusi o voze jsem psala o Koze
A to se tady v ""diskusích"" nesmí.
Proč se bát odborné veřejnosti ? My jsme přece laici a pídíme se po zkušenostech jiných laiků a věřte že jsou mnohdy v rozporu s názory odborníků. Kdo nechce číst ať nečte, nemusí být vždy všechno podle tabulek a nutričných hodnot. Holt občas něco pos...me, ale to je život a z toho se člověk učí. Podívějte se na politiky co všechno... A že si postěžujete, nebo se někdo pochlubí svím úspěchem ? Vždyť od toho jsou takové portály jako iFauna.
Já mám také různé problémy v chovu a nebojím se to ventilovat, někdo mne třeba zpraží jaký jsem "nevím co", ale dočkám se i solidní odpovědi nebo názoru. U mne s vajíčky také nic moc, mám 70 slepic a snáška 15 - 20 kousků deně. Prozatím jsem velice zklamán z českých kropenek, dali pár vajíček a teď tři týdny ani skořápka. No a moji manželce se to už také povedlo a né jednou, rozbít vajíčka. Uklouzla na zahradě a upadla rukou rovnou do kyblíku s vajíčkama, marně jsme hledali celé, žádně nebylo. V létě utíkala před bouřkou a před barákem zakopla o poslední schod, jak dlohá tak široká se natáhla a kyblíkem flákla o zem. Také nezbylo ani jedno. Říká se že člověk se rád směje cizímu neštěstí, ale řeknu vám že ona se tomu smála nejvíc. Takže hlavu vzůru, přece nás nejaké maličkosti nerozhází.
Přeju hezký den.

napsal(a):
I já uz raději jen čtu. Jsou mi mazány příspěvky.. A to sa mi nepáčí. Asi není diskuze jako diskuze.
Tož sa opatrujte a chovu zdar
Jak tak čtu příběh s kunou. Tak ty příspěvky nejsou mazány jen me. Ale to tady pak ta diskuze postrádá smysl. Neřeknu když se mažou vulgarity či reklamy. No nic. Jdu vařit slepici na paprice -aby to bylo k tématu
napsal(a):
Jak tak čtu příběh s kunou. Tak ty příspěvky nejsou mazány jen me. Ale to tady pak ta diskuze postrádá smysl. Neřeknu když se mažou vulgarity či reklamy. No nic. Jdu vařit slepici na paprice -aby to bylo k tématu
Sliepka na paprike bude cez vikend, kedze sa oteplilo idem likvidovať je mi ich luto boli to moje prve sliepočky . Nie je nič horšie ako ked im dáte mená
Moje mají také jména a i kdyby neměly... Jsou to mazlíci. Já to tak prostě mám a obávám se, že to tak bude i nadále. Zatím žádná na paprice neskončila.
Myslela jsem, že to překonám, ale nějak to nejde. Jednu jsme zabili (nepočítám ty co napadl dravec a nic jiného nám nezbylo) a byl to horor. Jsou zakopané na zahradě.

Nemáte zkušenosti jak se jezdí s drůbeží vlakem? Mohla bych ject autem ale říkám si ze pendolinem to bude pro děti dobrodruznejsi. Ale nevim jestli zvíře v přepravce musím někde hlásit? Ptám se na zkušenosti. Zjišťovat info na drahách samozřejmě taky budu.
Http://zvierata.bazos.sk/inzerat/57728316/sliepky-lenghorny-mladky.php myslíte že sú to leghornky? chcela by som ale nemali by mat chvostik dohora?
napsal(a):
Nemáte zkušenosti jak se jezdí s drůbeží vlakem? Mohla bych ject autem ale říkám si ze pendolinem to bude pro děti dobrodruznejsi. Ale nevim jestli zvíře v přepravce musím někde hlásit? Ptám se na zkušenosti. Zjišťovat info na drahách samozřejmě taky budu.
Moje neteř s přítelem běžně vozili kachny v baťohu. Bez problému. V přepravce by to mělo být OK. Ale asi bych to stejně hlásila u pokladny. Dnes musíte hlásit i malé dítě, které nic neplatí.
Nevím, jak to je v pendolinu.

javorka
napsal(a):
Moje neteř s přítelem běžně vozili kachny v baťohu. Bez problému. V přepravce by to mělo být OK. Ale asi bych to stejně hlásila u pokladny. Dnes musíte hlásit i malé dítě, které nic neplatí.
Nevím, jak to je v pendolinu.
Dekuji za reakci Javorko..
Volala jsem tam, slecna na lince byla mojim dotazem velmi pobavena, tak jsme se zasmaly obe, a pry do velikosti kocky se nic hlasit nemusi, , preprava je zdarma- jen musi byt radne zabalena a prevazena na kline.. takze v poho
lentak

XXX.XXX.70.94
bubko
napsal(a):
Http://zvierata.bazos.sk/inzerat/57728316/sliepky-lenghorny-mladky.php myslíte že sú to leghornky? chcela by som ale nemali by mat chvostik dohora?
Tak tieto chvostik ani nemaju...z fotky sa neda posudit ci je to lenghorn alebo nejaky hybrid.

bubko
napsal(a):
Mozna pozadat inzerenta o lepsi foto?
bubko
napsal(a):
Sliepka na paprike bude cez vikend, kedze sa oteplilo idem likvidovať je mi ich luto boli to moje prve sliepočky . Nie je nič horšie ako ked im dáte mená
Nedá mi to a musím Vám vyprávět příhodu s mými prvními pipkami soudružkami. Přivezli jsme si před asi šesti lety od tchýně ze slovenska mé první čtyři slepičky a kohouta. Připraveno pro ně bylo.Hodně místa, zděný kurník. Každá byla jinak barevná, dvorkový mix. Pouštěla jsem je na trávu, náš a rodičů pejsek jim nevadil, a psi je nehonili. Pohoda. Já byla tehdy v osmém měsíci tehotenství. Přijeli k nám naši (bydlíme na vesnici, v domečku)a já s mamkou byla venku, a tak nějak jsme plánovali, co jak tady předěláme. Jejich čuba pobíhala kolem nás. My jsme došli do výběhu ke slepičkám, pustili je na trávník a povídali. Najednou slepičí křik a našich čuba nám přinesla v tlamě slepičku. Jak byla zvědavá, čuchala kolem, vlezla do kurníku, tam seděla slípka a snášela, ta jí lekla se, vylítla a Bára nám ji přinesla Slípka chrčela a já, zavelela : jedeme na veterinu, možná ji zachráníme. Sedli jsme s mamkou do auta a jeli. Asi po 2 km, mamce říkám, otoč to, mám na plotně na plný pecky zapnutej papiňák . Zkrátím to. Dojeli jsme domů, slípka mi dodělala v náručí, jmenovala se Mařenka. Polívka mi z ní vůbec nechutnala. Bulela jsem jak želva. Teď už se tomu jen smějeme.
bubko
napsal(a):
Nedá se to s jistotou říci, ale vypadá to spíš jako hybridka tipu leghorn.
andreakiss
napsal(a):
Nedá mi to a musím Vám vyprávět příhodu s mými prvními pipkami soudružkami. Přivezli jsme si před asi šesti lety od tchýně ze slovenska mé první čtyři slepičky a kohouta. Připraveno pro ně bylo.Hodně místa, zděný kurník. Každá byla jinak barevná, dvorkový mix. Pouštěla jsem je na trávu, náš a rodičů pejsek jim nevadil, a psi je nehonili. Pohoda. Já byla tehdy v osmém měsíci tehotenství. Přijeli k nám naši (bydlíme na vesnici, v domečku)a já s mamkou byla venku, a tak nějak jsme plánovali, co jak tady předěláme. Jejich čuba pobíhala kolem nás. My jsme došli do výběhu ke slepičkám, pustili je na trávník a povídali. Najednou slepičí křik a našich čuba nám přinesla v tlamě slepičku. Jak byla zvědavá, čuchala kolem, vlezla do kurníku, tam seděla slípka a snášela, ta jí lekla se, vylítla a Bára nám ji přinesla Slípka chrčela a já, zavelela : jedeme na veterinu, možná ji zachráníme. Sedli jsme s mamkou do auta a jeli. Asi po 2 km, mamce říkám, otoč to, mám na plotně na plný pecky zapnutej papiňák . Zkrátím to. Dojeli jsme domů, slípka mi dodělala v náručí, jmenovala se Mařenka. Polívka mi z ní vůbec nechutnala. Bulela jsem jak želva. Teď už se tomu jen smějeme.
no viem si to predstaviť. Asi ten nas materský pud máme ku vsetkému . Ešte, že vám nevybuchol ten papinák, to by bola iná podívaná
andreakiss
napsal(a):
Milá Bubko, vadilo by Vám, kdybych se v létě, až pojedu s mužem a dětmi do Gemerčeku za tchýní, přijela na Vás podívat a na vaše holky slepičí ? Andrea.
Jééé, Gemerček, Hodějov. Z Hodějova jsem měl spolužáka a jestli se nepletu jmenoval se Čolto. V Rimavské Sobotě jsem chodil do školy na náměstí, ještě i dnes je tam nějaké SOU. Hned vedle školy jsme chodili na svačinu do bufetu zvaného ryba. No jo je to už 45 let.
horal
napsal(a):
Jééé, Gemerček, Hodějov. Z Hodějova jsem měl spolužáka a jestli se nepletu jmenoval se Čolto. V Rimavské Sobotě jsem chodil do školy na náměstí, ještě i dnes je tam nějaké SOU. Hned vedle školy jsme chodili na svačinu do bufetu zvaného ryba. No jo je to už 45 let.
Jo jo, také dostávám každoročně exkurzi, kde v Hodejově chodil můj muž do školy
Je tam úžasné okolí, ty kopečky jsou boží. Škoda, že je to od nás tak daleko, cca 8-9 hodin jízdy, ale na druhou stranu díky bohu, že je to tak daleko - nejsem s tchýní moc velká kamarádka .Jednou za rok tu návštěvu zvládnu
horal
napsal(a):
Proč se bát odborné veřejnosti ? My jsme přece laici a pídíme se po zkušenostech jiných laiků a věřte že jsou mnohdy v rozporu s názory odborníků. Kdo nechce číst ať nečte, nemusí být vždy všechno podle tabulek a nutričných hodnot. Holt občas něco pos...me, ale to je život a z toho se člověk učí. Podívějte se na politiky co všechno... A že si postěžujete, nebo se někdo pochlubí svím úspěchem ? Vždyť od toho jsou takové portály jako iFauna.
Já mám také různé problémy v chovu a nebojím se to ventilovat, někdo mne třeba zpraží jaký jsem "nevím co", ale dočkám se i solidní odpovědi nebo názoru. U mne s vajíčky také nic moc, mám 70 slepic a snáška 15 - 20 kousků deně. Prozatím jsem velice zklamán z českých kropenek, dali pár vajíček a teď tři týdny ani skořápka. No a moji manželce se to už také povedlo a né jednou, rozbít vajíčka. Uklouzla na zahradě a upadla rukou rovnou do kyblíku s vajíčkama, marně jsme hledali celé, žádně nebylo. V létě utíkala před bouřkou a před barákem zakopla o poslední schod, jak dlohá tak široká se natáhla a kyblíkem flákla o zem. Také nezbylo ani jedno. Říká se že člověk se rád směje cizímu neštěstí, ale řeknu vám že ona se tomu smála nejvíc. Takže hlavu vzůru, přece nás nejaké maličkosti nerozhází.
Přeju hezký den.
Zdravim Vás kolegyně a kolegové
Tak nyni mám opravdu hoňku začínám se pomalu ale jistě stěhovat na Velkostatek.
Soudružky Olympioničky a Oumladina jsou v pořádku a vše šlape tak jak má.
A jakpak dopadlo líhnuti u kolegy" Horala "
No koukám že vás ty nadnárodní soudružky Češky pěkně zlobí, oj oj oj
Já už mám na velkostatek objednánomtolik nových mladých Pionýrek
že Vám to ani nebudu říkat, páč by jste si řekli, že jsem se zbláznil
No a moje nynejši Soudružky Olympioničky pújdou do světa a budou plnit mateřské povinnosti a radosti druhým nadšeným chovatelúm.
Hop hop
Ranni ptáče dál doskáče
Přeji dobré ránko,
Tak včera touto dobou bylo + 12 a dnes je pouze + 1 stupeň no to jsou mi skoky přímo klokaní
Připravy na stěhováni vrcholí přátelé a já si tak říkám ať už je konec Února/začátek Března uf uf uf.
Jinak Soudružky Olýmpioničky a Oumladina v pohodě, jen jeden mladý dorostenec stříbrný Vlaščí se asi nekde oraštil a má oko oteklé, jak kdyby dostal pravým hákem od Jucka Norise ale namazal jsem mu to mastí tak snad bude v pohode
Včéra od 12 Leghorních soudružek 11 vajec - nádhera.
Jedna stále přepeřuje tak že vlastne včera na 100% splnily
Plymutky bilé taky na 100 % 2 vejce,2 soudružky
Mix gril. Také na 100 % 2 vejce od 2vou
A Vlašky ze 3 soudružek 2 vejce
Tak že od 19 slepic krásných 17 vajec, tak že parádička.
Soudružky Maransky francouzské se již přestěhovaly k jinému chovateli a mají tam 3 ženichy tak jim je jistě báječně
Rozhodl jsem se, že na Velkostatku začnu ouplně od začátku.
Vše mladé, svěží, krásné, perspektivní a žádoucí
No upřímě, nejvíce mě budou chybět ty moje od kuřátek v líhni vypiplané Leghorní Veteránky, pač to je materiál k nezaplacení, prostě klenot, Diamant mezi Leghornkama.
Ale jistě se domluvím s kolegou chovatele, který si je převezme na násadových vejcích a vylíhnu si od nich pak později novou generaci Olympijských Pionýrek
Jinak už mám objednané na velkostatek toto složení :
Vlaška rodobarvá šedoprsá. Kmen.1.6
Vlaška černá bíle skvrnitá. Kmen.1.5
Vlaška stříbrně zbarvená. To jsou mé dorostenky. Nyni 16 týdnú staré.7 kusů
Ženicha jim sežene, no jisté
Vlaška perlově šedá oranžovokrká.20- 30 kouskú Pionýrek dorazí v polovině Dubna
Vranohlávka zlatokrká. Kmen 1.10. Od Nederland kamaráda
No a abych tam neměl jen Soudružky se snáškou bílých vajec, tak mám slíbený krásný kmen
Rodajlendky červené. Kmen 1.9
No není to nádhera!
No tak že pro začátek na Velkostatku bude. Cca 60 kouskú drúbeže, juchúú
Tím to ale jistě a zdaleka nekončí
Jé, ja ouplně zapomněl na mojí holku " Buldozerku " mix&gril Leghorn+Plymutka a mladé Leghorni už né Panny ty také jeeou na Velkostatek.
Přeji krásné páteční ráno.
horal
napsal(a):
Nedá se to s jistotou říci, ale vypadá to spíš jako hybridka tipu leghorn.
Oslovila som este raz pano co mal ten inzerat - http://zvierata.bazos.sk/inzerat/57728316/sliepky-lenghorny-mladky.php chcela som lepsie foto, bol urazený že este ma 120 ks a nie su to hybridky! ale foto neposlal. Neviem ci mam riskovať a kupit?
bubko
napsal(a):
Oslovila som este raz pano co mal ten inzerat - http://zvierata.bazos.sk/inzerat/57728316/sliepky-lenghorny-mladky.php chcela som lepsie foto, bol urazený že este ma 120 ks a nie su to hybridky! ale foto neposlal. Neviem ci mam riskovať a kupit?
Pozrite si jeho hodnotenie ak kliknete na jeho meno.
bubko
napsal(a):
Aj ja som sa rozhodla pre leghorn, en tu blizko mnna zatial nikto nič... aspon sa nikto neozval. A Vazení včera 5 kusov ! to bola radost
Gratuluji, gratuluji k vajíčkům
Mě pro změnu holky stávkují. Vlašky tento týden jen 6 vajec(za 5 dní) od 8mi slípek maransky od 8mi 2-3 denně a směska cca 60 holek do 10 vajíček denně. Když mrzlo, tak nesly lépe jak v tomto počasí. Takže krmím a čekám a čekám a čekám
Pro Olympionika : koukám, že se s tím nepářete. Chcete to mít nejkrásnější v okolí co ? Mám dojem, že se Vám netrhnou dveře s návštěvami, alespoň první rok
To ještě aby jste měl připravené hezké sezení venku, s výhledem na olympioničky všech barev a druhů Krása krása !
andreakiss
napsal(a):
Mě pro změnu holky stávkují. Vlašky tento týden jen 6 vajec(za 5 dní) od 8mi slípek maransky od 8mi 2-3 denně a směska cca 60 holek do 10 vajíček denně. Když mrzlo, tak nesly lépe jak v tomto počasí. Takže krmím a čekám a čekám a čekám
Pro Olympionika : koukám, že se s tím nepářete. Chcete to mít nejkrásnější v okolí co ? Mám dojem, že se Vám netrhnou dveře s návštěvami, alespoň první rok
To ještě aby jste měl připravené hezké sezení venku, s výhledem na olympioničky všech barev a druhů Krása krása !
To nie je zly napad. Este tak hostovske izby

Jo a dneska masakr,28 vajec.Byl jsem v šoku.Jinak nestydím se za to, že nevím, ale potřebuju radu v jiném tématu.Díky.

andreakiss
napsal(a):
na to jsem myslela také, ty hostinské pokoje , ale netroufala jsem to napsat. Takže já na to jdu pomaloučku přes sezení, něco k odpolednímu kafíčku a najednou jéjé, už je ale hodně hodin, pojedem až zítra po snídani
andreakiss
napsal(a):
na to jsem myslela také, ty hostinské pokoje , ale netroufala jsem to napsat. Takže já na to jdu pomaloučku přes sezení, něco k odpolednímu kafíčku a najednou jéjé, už je ale hodně hodin, pojedem až zítra po snídani
Ja to mam daleko takze beriem cely vikend na jednu noc sa neoplati. Co na to doktore? ?
andreakiss
napsal(a):
No jasan že se s tím nepářu
Jako rozhodoval jsem se zda mám vzít s sebou Leghorní veteránky, ale po uvážení jsem řekl, že " Nebrat "
Ale bude je mít jeden kolega chovatel nedaleko od Velkostatku, tak žé se pak s nim domluvím na pár násadovek.
No on si veme vlastně jak 2013 tak 2014 i s Emilem a Evženkem, tak že budou dohromady.
No a na Velkostatku se začne ouplně od začátku.
Wyandotka zdrobnělá
napsal(a):
Zdravím, jen aby to hostování nemělo háček.
Například povinné odkoupení několika plat násadovek od olympijských čistokrevných supr spešl soudružek
Zdravím! No, já bych děvčata byla opatrnější.
Budíček ve 4. Vstávat! Hop, hop!
Raní ptáče dál doskáče...
A nezapomenout si přibalit pěknou teplákovku.
javorka
napsal(a):
Zdravím! No, já bych děvčata byla opatrnější.
Budíček ve 4. Vstávat! Hop, hop!
Raní ptáče dál doskáče...
A nezapomenout si přibalit pěknou teplákovku.
Javorko uhodila jste hřebíček na hlavičku.
Velmi ráda čtu ranní zprávy od Olympionika, ale čtu je kolem sedmé ranní
To jeho HOP HOP HOP povzbudí k lepším výkonům.
Přesně. Já mám hrozně pomalý start. Ještě, že mám ty slepice. Ráno nakrmím, uklidím. To není náročné, to zvládnu. A jak se nasnídám, útlum.
A tak mě to ráno hned přijde veselejší.
Můj muž tráví dopoledne jako Hozapm na levoboku. Ale pak je vyskočí a je ohromě výkonný.
Přeji veselý večer!
Nazdar kolegyně tak koukám že vy jste jedné vytrvale v naší diskuzi a to je super. JÁ mám víkend pohotovost tak ze právě jedu domu. V 7 padla. Dnes byl klídek a matky budoucí VŠE udržely
No a komu se bude opravdu chtít přijeď na Velkostatek je samozrejme vítán i bez teplakovky.
Můžeme vesele klabosit do raniho kuropeni a čekat na první kokrhani a pak
Hop hop ranní ptáče dál doskace
Hop hop
Ranni ptáče dál doskáče.
Tak dneska mě Soudružky Olympioničky předběhly a už s mím příchodem na zahradu poskakovaly a vitalymě velmi hlasitě
Nechápu, co dělají v 4.43 jako už na zahradě no ale prostě ta osvícená zahrada je tak láká nenadělám nic, že?
VELKOSTATKÁŘ si jde udělat ranni čaj.
Jinak Oumladina je v pohodě, ale ty vypouštím na jednu část zahrady až v 7.13, kdy už je trochu vidět a Dorostenky a Dorostenci už nemohou zabloudit
Hop hop hop vstávat a cvičit, kohouti již kokrhají a budí pražský lid
Krásné ránko
Bubko :
Ta Vaše Veteránka si myslím nenesla již pěkně dlouho, nedavno tady pán vložil podobný obrazek a bylo k němu napsáno mnoho příspěvku.
nomad72
napsal(a):
Nechápu Váš palec dolů, ale pokud reagujete na múj předchozí příspěvek tak to mile rád upřesním :
Jde - li tu o profesionálni odbornost co se týče drúbéže, odpověděl jsem milé kolegyni ať se obráti na zmiňované kolegyně chovatelky
Co se týče mé odbornosti, tak ta je v oboru gynekologie - porodnictví
Pokud potřebuje v tomto oboru nějak pomoci, mile rád Vam odpovím na všechny Vaše dotazy, co se týče mé odbornosti v mé profesi.
Děkuji za pochopení
Kolegyně a kolegové,
tak jsem nyni fušoval veterinářúm do řemesla.
Jak jsem dríve psal, múj nejoblíbenějsí dorostenec Vlašák sťřibrně zbarvený má oteklé oko.
Dnes jsem to nevydržel a jal jsem se ordinovat.
Odchyt byl nenáročný, skočil mi rovnou do klína s domněnkou že dostane něco dobrého a to se velmi spletl
Vybaven Vincentkou a betadinovou masti jsem mu očko vyčistil.
Měl už ho tak oteklé, že už ani víčko neotevřel.
Ale po mém zákroku to vypadá výborně.
Očka obě krásně otevřená a poskakuje na zahradě tak že paráda.
Ještě to dnes zopakuji a snad se můj favorit dostane zase do plné kondice a bude zdráv
Hop Hop, tohle je cílený aktivismus, kolego. Hop Hop Hop.
Už i já tu blbnu takhle po nocích. Hop Hop. Hop.
Já od 26.1. sbírám vajíčka do líhně, už se mi to krásně rýsuje.
Jejej, to bude kuřátek a mláďátek a miminek a dětiček - a fšechny moje vlastní!
Navýšil jsem fčéra svou kapacitu líhnutí na 150 vajíček,
ale na PepuFM s jeho makráriem tedy ještě nemám.
No, fčerejší výstava v Chodově byla dost drsná, naběhly větve
(jedna dokonce maskovaná - v bílém pláštíku) a skoupily naprosto všechny
velké kohouty (asi na novoroční polívku, viď), masakr, tak jsem honem zmizel,
než si mě koupí a za nohy hlavou dolů odtáhnou taky.
Já polífky nerad, já rači dortík.
honzapm
napsal(a):
Hop Hop, tohle je cílený aktivismus, kolego. Hop Hop Hop.
Už i já tu blbnu takhle po nocích. Hop Hop. Hop.
Já od 26.1. sbírám vajíčka do líhně, už se mi to krásně rýsuje.
Jejej, to bude kuřátek a mláďátek a miminek a dětiček - a fšechny moje vlastní!
Navýšil jsem fčéra svou kapacitu líhnutí na 150 vajíček,
ale na PepuFM s jeho makráriem tedy ještě nemám.
No, fčerejší výstava v Chodově byla dost drsná, naběhly větve
(jedna dokonce maskovaná - v bílém pláštíku) a skoupily naprosto všechny
velké kohouty (asi na novoroční polívku, viď), masakr, tak jsem honem zmizel,
než si mě koupí a za nohy hlavou dolů odtáhnou taky.
Já polífky nerad, já rači dortík.
Neuveřitelné
No a pozor - včera jsem si nařídil budíka dokonce na 6:30 ! v noci,
aby mi v Chodově naprosto nic důležitého neuniklo a já byl u fšeho první.
Sice se mi vstát nepodařilo a budík je od včerejška synem smrti,
ale už jen ta odvaha a snaha se cení, že kolego?
Nebo to byla spíš pošetilost na pravoboku?
Hop Hop.
honzapm
napsal(a):
No a pozor - včera jsem si nařídil budíka dokonce na 6:30 ! v noci,
aby mi v Chodově naprosto nic důležitého neuniklo a já byl u fšeho první.
Sice se mi vstát nepodařilo a budík je od včerejška synem smrti,
ale už jen ta odvaha a snaha se cení, že kolego?
Nebo to byla spíš pošetilost na pravoboku?
Hop Hop.
Koukám že kolega ze západu už to také rozjel ve velkém
Hop hop hop
Ranni ptáče dál doskáče
Já už teda jako skáču.
Praha hlasí + 5 stupnů a poprchává
Jde se krmit Soudružky Olympioničky, které tady zbyly a Oumladinu
Pozdeji se zase bude ordinovat a léčit očko mladému Vlašákovi
Včerejší ošetření má výborný výsledek múj favorit už má očko stále otevřené a otok se zmenšil minimálně o 70 % tak že parádička.
Přeji krásné ránko
Šest v práci. Tak já už jsem opíchanej, nadopovanej a nyní si pochutnávám na ranním kafíčku. První líhnutí je u konce ale žádná sláva, i když podle propozic je to v normě. Z jednčtyřicet vajíček napřed pět a pak dvě eliminonány pro neplodnost a tak ze 34 vylíhnuto osmnáct, ale do rána jedno bylo mrtvé.50% úspěšnost ale to kvůli mé blbosti, jak jsem byl nažhavenej už líhnout. Líheň byla dva dny předem vyhřívaná a sledovaná a já hlupák stará hlava děravá, přinesl vajíčka ze špajzu (+5) a šup s nimi do líhně (+37,8)
Jinak Přimda +1° občas si zamrholí a včera sněhové přeháňky.
horal
napsal(a):
Šest v práci. Tak já už jsem opíchanej, nadopovanej a nyní si pochutnávám na ranním kafíčku. První líhnutí je u konce ale žádná sláva, i když podle propozic je to v normě. Z jednčtyřicet vajíček napřed pět a pak dvě eliminonány pro neplodnost a tak ze 34 vylíhnuto osmnáct, ale do rána jedno bylo mrtvé.50% úspěšnost ale to kvůli mé blbosti, jak jsem byl nažhavenej už líhnout. Líheň byla dva dny předem vyhřívaná a sledovaná a já hlupák stará hlava děravá, přinesl vajíčka ze špajzu (+5) a šup s nimi do líhně (+37,8)
A v čom si to liahol?
horal
napsal(a):
Zdraviiim kolego, tak však to neni nistě první líheň letos a myslím že ji jéště párkrát naložote letos
horal
napsal(a):
Ono to byla spíše zkouška na oplozenost vajíček a ta byla docela dobrá. To pravé teprva příjde.
Však jasne tak to má být.
No já letos líhnutí vynechávám ale pak se to zase rozjede
Je vždy nádhera jak to v líhni začné ťukat a pak pípat
Loni mi koncem srpna začala kvokat Agáta, to je veteránka Maranska a byla tak urputná celých 14 dni že jsem ji dal 11 vajiček a vše se klublo a nyni tu poskakuje Oumladina 7 slepicék a 3 kohoutci Vlašky stříbrné a holka buldozerka Plymut+ Leghorn.
Olympionik2008
napsal(a):
Však jasne tak to má být.
No já letos líhnutí vynechávám ale pak se to zase rozjede
Je vždy nádhera jak to v líhni začné ťukat a pak pípat
Loni mi koncem srpna začala kvokat Agáta, to je veteránka Maranska a byla tak urputná celých 14 dni že jsem ji dal 11 vajiček a vše se klublo a nyni tu poskakuje Oumladina 7 slepicék a 3 kohoutci Vlašky stříbrné a holka buldozerka Plymut+ Leghorn.
Ak môžem, ja som minulý rok liahol len raz, a doteraz toho ľutujem... po návšteve susedovho psa mi z 38 sliepok zostali 4 ! a teraz musím zháňať vajcia ... ja len, že z vlastných skúseností by som liahnutie nevynechával...
nomad72
napsal(a):
Ak môžem, ja som minulý rok liahol len raz, a doteraz toho ľutujem... po návšteve susedovho psa mi z 38 sliepok zostali 4 ! a teraz musím zháňať vajcia ... ja len, že z vlastných skúseností by som liahnutie nevynechával...
Letos nelíhnu hlavně kvůli stěhování.
Minulý rok byla líhne zapnuta 7 ×
bubko
napsal(a):
Nazdar chlapci.. skoda že ste všetci tak daleko . by som od Vas hned brala čosi... pan domaci vymyslel milflerky trojfarebne..
Bubko zdar, nazdar
Koukám, že se doma nějak nemúžete dohodnout co za plemeno
Vy chcete Leghorn pán domací Miflérky nebo li Rousné zakrslé ale ujasněte si zda li chcete slépky na vejce nebo na okrasu zahrady.
Velmi podstatná věc.
A když se doma nedohodnete tak si pořidte Perličky
bubko
napsal(a):
Ja chcem na vajicka a manzel na ozdobu. Ako keby som mu nestacila na ozdobu ja
Je fajn, že chce aspoň nějaké slepice. Já o nové vždy musím trochu bojovat .
A to se o ně nemusí starat! Ale líbí se mu, že máme něco na zahradě. Zabíjet je nechce, tak tu máme 3, kterým budou na jaře 3 roky. Naštěstí 2 z nich ještě pořád dobře nesou.
Dnes zase 7 vajec (12 slepic). Teď jsem je odčervovala. Bude mi líto vejce vyhazovat, ale našla jsem v trusu nějaká vajíčka, tak to nechci odkládat.
Co ta vaše zbylá děvčata? Snesly nějaké vajíčko?
Olympionik2008
napsal(a):
Tak dnes bylo 13 stupňů a na Emila už asi leze Jaro
Chudinky Soudružky Veteránky Olympioničký, ten jim dává pekně zabrat
Je to " Casanova "
Skoro jako útok Orla
Orel Emil
horal
napsal(a):
Ta já měl dneska docela radost, devětadvacet kousků, češky nic ale krákoraj na celou zahradu. Doufám že je to už nakopne. Štve mne to bláto, pořád mrholí a navíc fouká silný vítr.
No kolego tak to je parádička
Jó u nás taky pekný blátíčko, celý den poprchávalo, tak že Soudružky Leghorní jsou díky sexualnimu apetítu Emila jak prasata
Olympionik2008
napsal(a):
Letos nelíhnu hlavně kvůli stěhování.
Minulý rok byla líhne zapnuta 7 ×
Já si pro letošek a i další roky pořídil taky líheň, a hned 4 kousky i se šéfem, tak snad se zadaří.
Kolegové a kolegyně,
JSEM OUPLNĚ ŠŤASTNÝ
Mám tak úžasného kolegu chovatele, že mi vylíhne novou generaci od Soudružek Olympioniček juchú
Od zítřka začínám sbírat násadovky, minimálně 60 vajec a to by bylo aby nebylo alespoň 20 slepiček hop hip hop. Ještě že je nyní tak teplo a Emil je sexuálně aktivní stále a nepřetržitě jako na přiložené fotce
Vidím, že nic nevidím, ale nebudu trhat partu a řeknu, tedy napíšu:
éch, ách. óch - to je ale krásná netopýří fotka soudruha Emila, sexuelního aktifce
Mno, k mým dveřím dnes přikvačil Ježíšek.
Že mi DPD má přivézt hom-bota (to víte, úklid z gaučíku na levoboku možný není),
to jsem věděl, s tím jsem počítal, ale že mi ten udatný dvoumetrový poslíček
přidá ještě jeden balíček, s tím jsem nepočítal.
A kdo chce, milé děti, ten může hádat, co v tom balíčku navíc asi tak bylo.
Ano ano ano,32 vajíček Vlašky velké žluté a 10 vajíček Vlašky lososové.
LOSOSOVÉ.
Huráááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá.
Dvě žlutá byla rozbitá, tak třicet kousků, lachsfarbig jsou krásná a celá.
Nechávám je hezky odpočinout, jak se to po cestě z dalekých krajin má,
a zítra ráno, tak kolem té jedenácté, že, žhavím líheň a vkládám.
Juch juch juch.
Takže z toho mám samozřejmě organismus a nevnímám a vznáším se a létám si...
Pojď pipi, náá...
Nevím od kolika tam Soudružky Olympioničky běhají, ale jsou fakt údernice a dostaly za odměnu trochu tvrdého tvarohu
No a já už neusnu
Kanec jeden mě takto vzbudit, no děs.
Ale Soudružky asimpochopily, že chci sbírat násadovky, tak makají již od rána jak v nějakých pekárnách a jedou 3směnný provoz nebo já fakt nevím co tak brzo blbnou
Šest v práci. Chodí vůbec spát ty vaše běluhy? To aby snášeli minimálně dva kousky deně když už v půl čtvrté krákoraj. To mím se ven nechce ani v osm no ani se jim nedivím do toho marastu. Dnes už tak nefuní a zdá se že neprší, ani nebude. Teplota +2 a odpoledne má být až sedm. Tak uvidíme jestli včerejší snáška byla jenom náhoda a nebo se už pionýrky rozjíždí do tempa. Jiskřičky podřimují v krabici, ještě pár dní a jdou do bedny do garáže. Už jim začíná být těsno a bodejť by ne, babička je už od neděle futruje vajíčkama a kukuřičnym šrotem. Koukal jsem že má už připravenej tvaroh.
Tak všem hezký den.
horal
napsal(a):
Šest v práci. Chodí vůbec spát ty vaše běluhy? To aby snášeli minimálně dva kousky deně když už v půl čtvrté krákoraj. To mím se ven nechce ani v osm no ani se jim nedivím do toho marastu. Dnes už tak nefuní a zdá se že neprší, ani nebude. Teplota +2 a odpoledne má být až sedm. Tak uvidíme jestli včerejší snáška byla jenom náhoda a nebo se už pionýrky rozjíždí do tempa. Jiskřičky podřimují v krabici, ještě pár dní a jdou do bedny do garáže. Už jim začíná být těsno a bodejť by ne, babička je už od neděle futruje vajíčkama a kukuřičnym šrotem. Koukal jsem že má už připravenej tvaroh.
Tak všem hezký den.
Zdravím,
chodej spát tak kolem 5 odpoledne, ale včéra ještě nějaká poskakovala 17,20 na zahradě, tak že si daji 8 hodin spánku a už zase metelej na zahrady.
Jinak Vaše " Jikřičky " krása, krása
Babička, jak vidno, ví co dělá a dáva jim. Jen a jen to nejlepší
Jinak tady je od samého rána 3.34 kdy mě Emil vzbudil, kanec jeden + 10 stupňů a lehce pofukuje.
javorka
napsal(a):
Je fajn, že chce aspoň nějaké slepice. Já o nové vždy musím trochu bojovat .
A to se o ně nemusí starat! Ale líbí se mu, že máme něco na zahradě. Zabíjet je nechce, tak tu máme 3, kterým budou na jaře 3 roky. Naštěstí 2 z nich ještě pořád dobře nesou.
Dnes zase 7 vajec (12 slepic). Teď jsem je odčervovala. Bude mi líto vejce vyhazovat, ale našla jsem v trusu nějaká vajíčka, tak to nechci odkládat.
Co ta vaše zbylá děvčata? Snesly nějaké vajíčko?
Moja taj tri denne. Dokonca vcera zniesla aj zdrobnela malinke vajicko . Uz s nad tým nezamyslam. Hadam rayz bude
Olympionik2008
napsal(a):
Zdravím,
chodej spát tak kolem 5 odpoledne, ale včéra ještě nějaká poskakovala 17,20 na zahradě, tak že si daji 8 hodin spánku a už zase metelej na zahrady.
Jinak Vaše " Jikřičky " krása, krása
Babička, jak vidno, ví co dělá a dáva jim. Jen a jen to nejlepší
Jinak tady je od samého rána 3.34 kdy mě Emil vzbudil, kanec jeden + 10 stupňů a lehce pofukuje.
Tie moje este o 17,30 niektore pobehuju vonku ale rano o 5.30 ked ich otvorím nevystrčí zobak ani jedna. len kacenu bezia do "bazenika". inak ostava klud na lôžku .

Dobre poledne přátele.
Mám menší - možná i větší problém s vlhkosti.
.
Uz nějakou dobu doma naznacuji. Ze mi přijde Kurnik vlhký. Ze potřebuje větší odvetravani. O víkendu uz mi to nedalo. Vzala jsem doma hodiny s vlhkomerem. A dnes je v kurniku 85% vlhkosti
Co s tím?
Jak často podestýlate? Já 1x14 dni piliny a slamu. Větrám přes den. Ale nevim jak si sama poradit s tím odvetravanim?
Apropooo používáte v kurniku trusniky ? Je to potřeba či dokonce nutnost?
napsal(a):
Dobre poledne přátele.
Mám menší - možná i větší problém s vlhkosti.
.
Uz nějakou dobu doma naznacuji. Ze mi přijde Kurnik vlhký. Ze potřebuje větší odvetravani. O víkendu uz mi to nedalo. Vzala jsem doma hodiny s vlhkomerem. A dnes je v kurniku 85% vlhkosti
Co s tím?
Jak často podestýlate? Já 1x14 dni piliny a slamu. Větrám přes den. Ale nevim jak si sama poradit s tím odvetravanim?
Apropooo používáte v kurniku trusniky ? Je to potřeba či dokonce nutnost?
Cistim raz tyzdenne. mam iba hobliny, ale nemam ho vlhky - asi je moc dobre utesnený. Ja mam asi prirodzené vetranie . Robil mi ho známy takže asi nie je uplne perfektný
Olympionik2008
napsal(a):
Tak holky Veteránky už si zase jednou tu svou
Podráždim aj ja trocha 135 gramové vajce !