Psi Holubi
Zpět
MODEROVANÉ FÓRUM > TÉMA
Nemoc -poraďte prosím (Vložil: liborpec - 31.12.2011 17:48:23)
Před 4 měsíci jsem koupil od známého chovatele několik RK s předpokladem provedeného očkování a jiné preventivní léčby. Teď mi zhruba týden jedna holubice začala kulhat a co je horší, stává se, že při letu mezi střechama spadne z 10m
na zem. Po pádu se "otřepe" a vyletí na nejbližší střechu. Už jsem to viděl 2x, holubici jsem prohlížel a žádné vnější poranění nemá. Ostatní holubi jsou v pořádku. Čím to může být a jak to léčit?
Re: Nemoc -poraďte prosím (Vložil: 1372006 - 01.01.2012 12:35:07)
Paramyxoviróza v chronickom štádiu
Re: Nemoc -poraďte prosím (Vložil: beda - 01.01.2012 13:10:52)
- já, bych to snad neviděl až tak!! Asi bych spíše vsadil na salmonelu /jak, nervovou, tak kloubní/ - každopádně každý kus, který bude podezřelý - izolovat a sledovat!!
Re: Nemoc -poraďte prosím (Vložil: pekol - 01.01.2012 13:42:51)
To padanie, to neviem, ale krívanie - kulhanie u holubov môže spôsobovať streptococcus bovis.
Re: Nemoc -poraďte prosím (Vložil: pekol - 01.01.2012 13:49:50)

pekol napsal(a):
To padanie, to neviem, ale krívanie - kulhanie u holubov môže spôsobovať streptococcus bovis.

kliknite na http://www.holubi-polasek.estranky.cz/clanky/streptokokove-onemocneni.html
Peter
Re: Nemoc -poraďte prosím (Vložil: capi - 01.01.2012 15:24:24)

beda napsal(a):
- já, bych to snad neviděl až tak!! Asi bych spíše vsadil na salmonelu /jak, nervovou, tak kloubní/ - každopádně každý kus, který bude podezřelý - izolovat a sledovat!!

Souhlasim s Beda,podletoho jak to popisujete melo by bitsalmonela...
Oddelte holubici od ostatnich ockujte SALGENEM a nechte ji dokud se nevileci.
Jinak pokud neny nepostradatelna tak bych doporucoval odstranit-zabit-a bude klid :-(!
smajlík
Re: Nemoc -poraďte prosím (Vložil: beda - 01.01.2012 16:17:52)
nerad, - ale utratit ! Ono se to dá vyléčit - pozastavit, ale bude to v ní a při každém stresu to začne znova! //- krmení a vodu vyhodit a vše při nejmenším prostříknout Savem a stále sledovat ostatní! smajlík
Re: Nemoc -poraďte prosím (Vložil: danielgregac - 02.01.2012 07:46:40)
Pozdravujem chovatelov "ešte nezabiť". Pridat do vody calcium. :-)
Re: Nemoc -poraďte prosím (Vložil: beda - 02.01.2012 09:00:51)
Moderovaná diskuse - obrázek- v lékárně NEJLEVNĚJŠÍ !
Re: Nemoc -poraďte prosím (Vložil: danielgregac - 02.01.2012 14:21:49)
Moderovaná diskuse - obrázekCALCIUM COLUMBA:-)
- zlozenie tohto pripravku zabezpecuje dostat do organizmu potrebne mnozstvo vapnika.
- Oproti tradicnym liekom Calcium columbia u holubov sa vstrebava s ucinnostou okolo 90 % nasiakovosti.
-Holuby potrebuju nepretrzity prijem vápnika pre , nervové funkcie, srdce, kostrovéj a hladkej svaloviny sú nevyhnutné pre normálnu funkciu.
- Je obzvlášť doporučené pre vyvoj kosti v mladom veku a pocas hniezdenia...
S pozdravom Gregáč
Re: Nemoc -poraďte prosím (Vložil: liborpec - 02.01.2012 18:42:56)
Přátelé, díky za rady. Holubice, i když stále kulhá, tak normálně přijmá potravu a vodu a je mi ji líto utratit. Zdá se, že to není infekční, protože ostatní holubi jsou v pohodě. Dám ji ještě ze dva týdny šanci a zkusím nasadit to calcium. Dík
Re: Nemoc -poraďte prosím (Vložil: laba - 02.01.2012 19:19:35)

liborpec napsal(a):
Přátelé, díky za rady. Holubice, i když stále kulhá, tak normálně přijmá potravu a vodu a je mi ji líto utratit. Zdá se, že to není infekční, protože ostatní holubi jsou v pohodě. Dám ji ještě ze dva týdny šanci a zkusím nasadit to calcium. Dík

Krívanie, resp. i "zvesené" krídlo môže mať na svedomí salmonelóza. Ak je to tak, holuba treba preliečiť ATB, napr. 10 %-tným ENROGALOM (podotýkam, že sú aj iné účinné ATB) a ostatné holuby vakcinovať napr.SALGENOM (2 kvapky do zobáka). Tu nič iné nepomôže.
Re: Nemoc -poraďte prosím (Vložil: jaroslav69pokorny - 02.02.2012 20:12:57)
Moderovaná diskuse - obrázekléčení holoubat podle Pharmagalu
Re: Nemoc -poraďte prosím (Vložil: jaroslav69pokorny - 02.02.2012 20:14:09)
Moderovaná diskuse - obrázekléčení chovných holubů podle Pharmagalu
Re: Nemoc -poraďte prosím (Vložil: tono - 02.02.2012 21:45:43)
Všimli jste si někdo ,že zadávatel uvedl plemeno RK tedy si myslím ,že se jedná o Rakovnického kotrláka? Co když ta holubička má v sobě ještě nějaké zbytky genů pro jejích přirozený projev letových vlastností? Nohu si mohla porouchat právě při předvádění těchto kotoulů? =to=
Re: Nemoc -poraďte prosím (Vložil: pekol - 02.02.2012 21:47:06)

jaroslav69pokorny napsal(a):
léčení holoubat podle Pharmagalu

S prípravkom Kolumbicid sol. som sa ešte nestretol, čo vlastne obsahuje? Cez Google som sa nemohol dopátrať k tejto informácii.:-( Vďaka peter
Re: Nemoc -poraďte prosím (Vložil: jaroslav69pokorny - 02.02.2012 21:54:40)
Zkuste se zeptav v Pharmagalu. Leták jsem od nich dostal v Lysé. Používám jen některé jejich připravky a ty mi stačí. Jarda Pokorný
Re: Nemoc -poraďte prosím (Vložil: tono - 02.02.2012 22:19:19)

tono napsal(a):
Všimli jste si někdo ,že zadávatel uvedl plemeno RK tedy si myslím ,že se jedná o Rakovnického kotrláka? Co když ta holubička má v sobě ještě nějaké zbytky genů pro jejích přirozený projev letových vlastností? Nohu si mohla porouchat právě při předvádění těchto kotoulů? =to=

Nikdo nic?
Re: Nemoc -poraďte prosím (Vložil: nemonvh - 03.02.2012 11:19:59)
Ahoj,můj názor je holubici utratit a neřešit. Máš doma bacilonosiče a jenom se uklidňuješ,že možná to není infekce,rozbory nemáš,tak si ochraň zbytek chovu!! Je to jen holub,odchováš si 20dalších nekulhavých.

Martin
Re: Nemoc -poraďte prosím (Vložil: liborpec - 03.02.2012 20:04:51)
Zdravím Vás přátelé, v tuto dobu, předpokládám, že mám problém vyřešen. Holubici jsem před 3 týdny utratil, protože
její stav se nelepšil a měl jsem obavy o ostatní holuby. Navštívil jsem pana veterináře Poláška,který mi velmi dobře
poradil preventivní přeléčení ostatních holubů. Nyní, po 14 dnech, se všichni holubi jeví dobře bez jakýchkoliv problémů.
I tak Vám díky za rady.
Re: Nemoc -poraďte prosím (Vložil: beda - 03.02.2012 21:09:22)
- a jakou diagnosu vet. P. u usmrcené holubice stanovil a proti čemu přeléčil ostatní holuby ? Děkuji smajlík B,
Re: Nemoc -poraďte prosím (Vložil: ivansm - 04.02.2012 11:53:13)

liborpec napsal(a):
Zdravím Vás přátelé, v tuto dobu, předpokládám, že mám problém vyřešen. Holubici jsem před 3 týdny utratil, protože
její stav se nelepšil a měl jsem obavy o ostatní holuby. Navštívil jsem pana veterináře Poláška,který mi velmi dobře
poradil preventivní přeléčení ostatních holubů. Nyní, po 14 dnech, se všichni holubi jeví dobře bez jakýchkoliv problémů.
I tak Vám díky za rady.

Zdravím příteli, také se přimlouvám a prosím sdělte nám co Vaší holubici bylo a jaké zdravotní opatření jste udělal. Holubáři zde se to jistě rádi dozvědí. Ivan
Re: Nemoc -poraďte prosím (Vložil: liborpec - 04.02.2012 18:09:07)
Přátelá asi Vás zklamu, ale na druhé straně se také poučite pro příště. Hned na začátku jsem udělal začátečnickou
blbost a podle příznaků onemocnění holubice jsem si jednoznačně stanovil sám diagnózu: salmonelózu a z obav o infekci jsem ji
utratil. Teprve poté jsem navštívil veterináře p.Poláška. Bohužel, když jsme ty příznaky rozebírali, tak vyplynulo, že to nemusí být jednoznačně salm. Proto mi dal s sebou tři léky, které jsem v určitém poměru smíchal do vody a podával holubům po dobu 7 dnů -mělo to zabírat na více podobných nemocí. Od té doby uplynulo 14 dní a holubi se jeví bez příznaků. Asi v půlce února chci ještě preventivně nasadit salgen
Zpět
Poháry Bauer - poháry, medaile, diplomy, kokardy
Poháry Bauer jsou to správné řešení: Poháry od nás = výhra pro vás!

Zajímavé odkazy