na zem. Po pádu se "otřepe" a vyletí na nejbližší střechu. Už jsem to viděl 2x, holubici jsem prohlížel a žádné vnější poranění nemá. Ostatní holubi jsou v pořádku. Čím to může být a jak to léčit?
pekol napsal(a):
To padanie, to neviem, ale krívanie - kulhanie u holubov môže spôsobovať streptococcus bovis.
kliknite na http://www.holubi-polasek.estranky.cz/clanky/streptokokove-onemocneni.html
Peter
beda napsal(a):
- já, bych to snad neviděl až tak!! Asi bych spíše vsadil na salmonelu /jak, nervovou, tak kloubní/ - každopádně každý kus, který bude podezřelý - izolovat a sledovat!!
Souhlasim s Beda,podletoho jak to popisujete melo by bitsalmonela...
Oddelte holubici od ostatnich ockujte SALGENEM a nechte ji dokud se nevileci.
Jinak pokud neny nepostradatelna tak bych doporucoval odstranit-zabit-a bude klid :-(!

CALCIUM COLUMBA- zlozenie tohto pripravku zabezpecuje dostat do organizmu potrebne mnozstvo vapnika.
- Oproti tradicnym liekom Calcium columbia u holubov sa vstrebava s ucinnostou okolo 90 % nasiakovosti.
-Holuby potrebuju nepretrzity prijem vápnika pre , nervové funkcie, srdce, kostrovéj a hladkej svaloviny sú nevyhnutné pre normálnu funkciu.
- Je obzvlášť doporučené pre vyvoj kosti v mladom veku a pocas hniezdenia...
S pozdravom Gregáč
liborpec napsal(a):
Přátelé, díky za rady. Holubice, i když stále kulhá, tak normálně přijmá potravu a vodu a je mi ji líto utratit. Zdá se, že to není infekční, protože ostatní holubi jsou v pohodě. Dám ji ještě ze dva týdny šanci a zkusím nasadit to calcium. Dík
Krívanie, resp. i "zvesené" krídlo môže mať na svedomí salmonelóza. Ak je to tak, holuba treba preliečiť ATB, napr. 10 %-tným ENROGALOM (podotýkam, že sú aj iné účinné ATB) a ostatné holuby vakcinovať napr.SALGENOM (2 kvapky do zobáka). Tu nič iné nepomôže.
jaroslav69pokorny napsal(a):
léčení holoubat podle Pharmagalu
S prípravkom Kolumbicid sol. som sa ešte nestretol, čo vlastne obsahuje? Cez Google som sa nemohol dopátrať k tejto informácii.
tono napsal(a):
Všimli jste si někdo ,že zadávatel uvedl plemeno RK tedy si myslím ,že se jedná o Rakovnického kotrláka? Co když ta holubička má v sobě ještě nějaké zbytky genů pro jejích přirozený projev letových vlastností? Nohu si mohla porouchat právě při předvádění těchto kotoulů? =to=
Nikdo nic?
Martin
její stav se nelepšil a měl jsem obavy o ostatní holuby. Navštívil jsem pana veterináře Poláška,který mi velmi dobře
poradil preventivní přeléčení ostatních holubů. Nyní, po 14 dnech, se všichni holubi jeví dobře bez jakýchkoliv problémů.
I tak Vám díky za rady.
B,liborpec napsal(a):
Zdravím Vás přátelé, v tuto dobu, předpokládám, že mám problém vyřešen. Holubici jsem před 3 týdny utratil, protože
její stav se nelepšil a měl jsem obavy o ostatní holuby. Navštívil jsem pana veterináře Poláška,který mi velmi dobře
poradil preventivní přeléčení ostatních holubů. Nyní, po 14 dnech, se všichni holubi jeví dobře bez jakýchkoliv problémů.
I tak Vám díky za rady.
Zdravím příteli, také se přimlouvám a prosím sdělte nám co Vaší holubici bylo a jaké zdravotní opatření jste udělal. Holubáři zde se to jistě rádi dozvědí. Ivan
blbost a podle příznaků onemocnění holubice jsem si jednoznačně stanovil sám diagnózu: salmonelózu a z obav o infekci jsem ji
utratil. Teprve poté jsem navštívil veterináře p.Poláška. Bohužel, když jsme ty příznaky rozebírali, tak vyplynulo, že to nemusí být jednoznačně salm. Proto mi dal s sebou tři léky, které jsem v určitém poměru smíchal do vody a podával holubům po dobu 7 dnů -mělo to zabírat na více podobných nemocí. Od té doby uplynulo 14 dní a holubi se jeví bez příznaků. Asi v půlce února chci ještě preventivně nasadit salgen