Do jaké vzdálenosti je schopen uletět poštovní holub ?
(Vložil:
kopacek - 04.02.2012 16:02:23)
Děkuji za odpovědi.
Re: Do jaké vzdálenosti je schopen uletět poštovní holub ?
(Vložil:
lupus4 - 04.02.2012 19:36:44)
long závody jsou kol 1 000 km , ráno vypuštěni, většinou druhej den doma (špička)
např. Barcelona apod. 
(Vložil:
karelsu - 05.02.2012 01:33:32)
Při normálním průběhu závodu 1000km/ 16 hodin. K.
(Vložil:
nemonvh - 05.02.2012 07:39:30)
Ahoj,
naše OS letěla co si pamatuji superrychlý závod se středovou vzdáleností 980km,kdy holubi doletěli za 9,5h!!!
Martin
naše OS letěla co si pamatuji superrychlý závod se středovou vzdáleností 980km,kdy holubi doletěli za 9,5h!!!
Martin
(Vložil:
petr007 - 05.02.2012 12:25:14)
Hodně prý také záleží na tom, jestli letí po větru nebo proti.
(Vložil:
lupus4 - 05.02.2012 17:07:26)
petr007 napsal(a):
Hodně prý také záleží na tom, jestli letí po větru nebo proti.
průměrka bývá cca 60 - 90 km/hod dle počasí
veme-li ho uragán bývá i větší a v proti ur i do mínusu
(Vložil:
dkup - 06.02.2012 10:08:36)
karelsu napsal(a):
Při normálním průběhu závodu 1000km/ 16 hodin. K.
To je neuvěřitelné, co dokáže živý tvor jen činností svých svalů. Vychází to na průměrnou rychlost 62,5 km/h, ale skutečná musí být o dost větší, protože určitě neletí po přímce. A nejde jen o rychlost. Jak skvěle musí fungovat metabolismus, aby po celých 16 hodin dodával svalům energii a odváděl z nich jedovaté zplodiny, aby celý ten systém nezkolaboval.
Mimochodem, je změřena okamžitá rychlost v bezvětří?
(Vložil:
nemonvh - 06.02.2012 10:24:03)
Ahoj,
Jansseni dokáží 80-90km/h v bezvětří.
Martin
Martin
(Vložil:
ivansm - 06.02.2012 11:46:41)
nemonvh napsal(a):
Ahoj,
Martin
Ano a nejenom ti, ale je k tomu potřeba pro pana Kopáčka dodat, že jen z jednoho směru, který se naučí a vzdálenost je také dost omezena. Nejsou to holubi na delší tratě. Ivan
(Vložil:
nemonvh - 06.02.2012 13:04:02)
Ano jsou to měkkýši,svoje negativní vlastnosti PH kompenzují svou krásou,to Ivane musíte uznat :o))) Tedy ti janssenští holubi a kmeny na nich vzniklé.
(Vložil:
holubi - 06.02.2012 13:27:11)
nemonvh napsal(a):
Ano jsou to měkkýši,svoje negativní vlastnosti PH kompenzují svou krásou,to Ivane musíte uznat :o))) Tedy ti janssenští holubi a kmeny na nich vzniklé.
Jsou tak vyšlechtění na menší vzdálenost s vysokým výkonem žádní mě nebo jak to píšete. Zkuste takový kmen vychovat.
(Vložil:
nemonvh - 06.02.2012 15:12:06)
Jsou to měcí holubi,holubi do kterých když zaprší či foukne boční vítr jsou mnohdy na štíru bojovat s tímto. Šlechtit tyto holuby nemusím,jsou dávno vyšlechtěni a jejich chovu jsem se musel přestat věnovat. Jinak jsem měl ale dobré jansseny,100% chovu duo D&F Hrbáč,OS Opava,kde jsem měl třeba syny jak z 313,tak z 358,2. a 3. místo letos na SEV výkon za život. Tyto holuby mám velmi dobře zmáklé.
Martin
Martin
(Vložil:
karelsu - 07.02.2012 09:39:10)
Pro původního tazatele,většina přispívajících popisuje rychlosti v km/hod. Což je špatně. Rychlost poštovního holuba se udává v m/min. Píšu to proto že konkrétní informace o každém závodě PH pořádaném v ČR najdete na http://www.postovniholub.cz/
V každých výsledkách je počet nasazených holubů, zúčastněných chovatelů, rozpětí délky závodu, konkrétní vzdálenosti na holubníky, doba letu vítěze, doba letu posledního holuba ve 20% (výsledky jsou počítány vždy jen z nejrychlejších 20% závodníků, ti ostatní mají smůlu), pak je tam ještě doba trvání závodu která se počítá od příletu vítěze po posledního holuba ve 20%.
Při některých sprintech (150-300km) a účasti 3000 holubů se zmíněných 20% to je 600 holubů sletí i do 12 minut.
Naopak při loňském závodu na cca 930km jsem měl vítěze v naší ZO, při úmorném vedru jsem na něj čekal 3dny, dva týdny před tím jsme letěli Oostende 1050km a doba letu vítěze byla 11 hodin (dobré počasí).
Poslední dobou nabývá sportovní holubářství na popularitě, a ne jenom to poštovní. Je to dané zejména atraktivností a hlavně přesnou změřitelností výkonů holubů, což tvoří nezpochybnitelné výsledky. Bohužel příprava akrobatů, vysokoletců a pošťáků je natolik časově náročná že mladší generaci chovatelů zde téměř nenajdete. K.
V každých výsledkách je počet nasazených holubů, zúčastněných chovatelů, rozpětí délky závodu, konkrétní vzdálenosti na holubníky, doba letu vítěze, doba letu posledního holuba ve 20% (výsledky jsou počítány vždy jen z nejrychlejších 20% závodníků, ti ostatní mají smůlu), pak je tam ještě doba trvání závodu která se počítá od příletu vítěze po posledního holuba ve 20%.
Při některých sprintech (150-300km) a účasti 3000 holubů se zmíněných 20% to je 600 holubů sletí i do 12 minut.
Naopak při loňském závodu na cca 930km jsem měl vítěze v naší ZO, při úmorném vedru jsem na něj čekal 3dny, dva týdny před tím jsme letěli Oostende 1050km a doba letu vítěze byla 11 hodin (dobré počasí).
Poslední dobou nabývá sportovní holubářství na popularitě, a ne jenom to poštovní. Je to dané zejména atraktivností a hlavně přesnou změřitelností výkonů holubů, což tvoří nezpochybnitelné výsledky. Bohužel příprava akrobatů, vysokoletců a pošťáků je natolik časově náročná že mladší generaci chovatelů zde téměř nenajdete. K.