Koťátko 5 týdnů, prosím radu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.5.2010 11:53
lintith

XXX.XXX.129.199

Dobrý den všem. Dneska jsem si domů donesla koťátko, kterému bude zítra 5 týdnů.
Nebudu se rozepisovat o tom, jak je to brzy atd. Pokud bych si jí nevzala, hrozil by jí jiný - horší osud. Původní majitelé dneska rozdávali všechna narozená koťátka...

Takže je doma...je vitální, zdravá...každopádně neodčervená, nenaočkovaná. Ještě tady prošmejdím stránky, potřebovala bych poradit kdy jí nejlépe odčervit a naočkovat.

A můj druhý dotaz. Kočička do dneška nežrala nic jiného, než mléko od matky. Nikdo jí neučil na nic jiného...takže čím začít?
Kočky jsme již měli, ale vždy dospělé z útulku. Jsem doma, takže mám čas se postarat. Prozatím dostala kotěcí mléko, které si z mističky vzala. Mám doma kotěcí kapsičku. Je možné s tím takhle začít ze dne na den? Neudělá jí to nic se zažíváním?

Odpoledne jedeme na nákup, tak abych věděla co nakoupit do zásoby.

Moc díky za rady.

13.5.2010 12:24
cherry1402

XXX.XXX.38.222

Kotě nechte naočkovat a zároveň odčervit v 6 týdnech věku, druhé očkování následuje 4 týdny po prvním. Odčervení se taky opakuje. Pokud bylo jen kojeno, tak jako náhrada za mateřské mléko je v tomto věku nejlepší Tatra s vodou v poměru 1:1, jinak kupte kapsičky pro koťata nebo granulky pro koťata, které namočíte do vody, aby změkly. Postupně přidávejte další stravu.

13.5.2010 12:28
cherry1402

XXX.XXX.38.222

Ještě dodám, že kotěcí mléko, které jste dala je už pro 5týdenní kotě slabé. Takže tu Tatru a kapsičky a neměl by být problém. Kdyby nechtělo, tak mu trochu namázněte na pusinku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík