Dobrý den všem. Dneska jsem si domů donesla koťátko, kterému bude zítra 5 týdnů.
Nebudu se rozepisovat o tom, jak je to brzy atd. Pokud bych si jí nevzala, hrozil by jí jiný - horší osud. Původní majitelé dneska rozdávali všechna narozená koťátka...
Takže je doma...je vitální, zdravá...každopádně neodčervená, nenaočkovaná. Ještě tady prošmejdím stránky, potřebovala bych poradit kdy jí nejlépe odčervit a naočkovat.
A můj druhý dotaz. Kočička do dneška nežrala nic jiného, než mléko od matky. Nikdo jí neučil na nic jiného...takže čím začít?
Kočky jsme již měli, ale vždy dospělé z útulku. Jsem doma, takže mám čas se postarat. Prozatím dostala kotěcí mléko, které si z mističky vzala. Mám doma kotěcí kapsičku. Je možné s tím takhle začít ze dne na den? Neudělá jí to nic se zažíváním?
Odpoledne jedeme na nákup, tak abych věděla co nakoupit do zásoby.
Moc díky za rady.
Kotě nechte naočkovat a zároveň odčervit v 6 týdnech věku, druhé očkování následuje 4 týdny po prvním. Odčervení se taky opakuje. Pokud bylo jen kojeno, tak jako náhrada za mateřské mléko je v tomto věku nejlepší Tatra s vodou v poměru 1:1, jinak kupte kapsičky pro koťata nebo granulky pro koťata, které namočíte do vody, aby změkly. Postupně přidávejte další stravu.