Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.11.2015 11:01
markétaxx

XXX.XXX.227.112

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na krmení senáže ovcím. Je vhodné ji podávat březím ovečkám (cca 2. měsíc březosti) se senem dle chuti? /za dodržení postupného navykání, zkrmení balíku do 4 dní/.

Prosím o Vaše zkušenosti.

Děkuji Markéta.

26.11.2015 12:11
berrynator

XXX.XXX.224.181

Krmení senáží ovcím není problém, ovšem před porodem je zapotřebí ovcím dávku senáže omezovat, jelikož ovcím senáž velmi chutná a při neomezeném přístupu k senáži se toho dokážou až přežrat, z toho mohou zvláště u březích ovcí vzniknout problémy vedoucí např. i k předčasným porodům, navíc při adlibním krmení senáž si také můžete zadělat na problémy při porodech, jelikož vám narostou poměrně velká jehňata (u masných plemen klidně až 7-8 kg), takže krmení senáží za mě ano, ale před porodem jen určitá dávka, rozhodně ne dát balík do kruhového krmelce s neomezeným přístupem.

26.11.2015 17:40
bischof.vlastimil

XXX.XXX.55.101

Dobrá senáž je super!
Ovšem ovcím chutná i špatná smajlík

Já jsem dříve zase začínal dávat senáž až tak měsíc před porodem (a bahnil jsem kolem silvestra) až do pastvy ale teď už mám porody posunuté na konec dubna a mnohdy je už pomalu pastva takže to pro mě ztratilo smysl (a nahradil jsem to jiným krmením i proto že to přestal jeden farmář co jsem to od něj bral dělat v malých balících)...
Ale Já jsem vždy dával všeho dávku jen seno, sůl a vodu mají ablibitum.

Přidejte reakci

Přidat smajlík