Krajta Královská Nechce přijmout potravu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.5.2014 14:40
hrášek

XXX.XXX.224.7

Dobrý den ifauna,

Mám v terárku Krajtu Královskou ( 90CM, 2,5 roku stará). Před 3-mi dny jsem zakoupil Bílou myšku (Poměrně malou) a had nemá nejmenší zájem jí sníst. Četl jsem někde, že je to v pořádku, že má takové období, ale mě to spíše děsí a tak bych chtěl poprosit o nějaké rady. Co mám pro ní udělat, v jakém prostředí jí mám udržovat, jak dlouho cca jí to bude trvat, kdy jí začít krmit? Je to už cca měsíc co mi nechce nic sníst. Naposledy jsem jí tam dal také myš, byla tam dlouho cca 3 dny, ale naštěstí jí teda snědla, ale tuto myš prostě nechce sníst. Bohužel tuto myš jsem dal z terária pryč, protože už začínala být agresivní vůči mému hadovi.

Za jakoukoli odpověď budu jen rád, s pozdravem Hrášek.

4.5.2014 20:51
stanleyul

XXX.XXX.93.227

chlape, dal bych hlavně pozor, aby Tvá krajta nedopadla podobně!!! Snad víš, že myš v případě ohrožení dokáže být pěkná svině, znamená to, nenechávat hada s myší přes noc a pokud nemá
zájem vzít kořist hned, tak to mít pod dohledem abys mohl včas zasáhnout:
https://www.ifauna.cz/terarijni-zvirata/forum/r/detail/701899/potkam-me-pokousal-hada
jinak bych zkusil více možností, dát kořist přes den, navečer, klidně i menšího potkana, křečka, dát ještě pauzu, no a podle mě, ta malá bílá myška je pro ní opravdu malá. A zásadní, když se ptám proč had nechce vzít kořist, je udávat podmínky v tera, alespoň teplotu v celém tera a ta je?????

6.5.2014 22:20
hrášek

XXX.XXX.224.7

Tak Krajtu mám v terárku cca 40x80x150CM a teplotu tam má mezi 10-18C. Díky bohu nikde pokousaná není, protože si krajtu většinou kontroluji a když se po terárku hýbe, vyndavám si jí do celého pokoje, kde jí ještě vyndám takové "prolejzačky" a mám jí prostě na očích. Snažím se jí nedržet moc v tom stísněném prostoru a trošku jí protáhnout v větším prostoru. Nechávám rovnou i otevřené terárko, občas si tam zaleze sama. Ale někdy jí tam musím vrátit sám, ale pak na mě kouká jak kdyby jsem jí tím nasral, že už si nemůže hrát. Mám jí u sebe od loňského roku, zhruba od Října a já se o ní docela bojím, je to kámoška, která mi sice ruku nepodá, ale slovo držet umí smajlík.

6.5.2014 22:43
stanleyul

XXX.XXX.93.227

už je mi to jasné!!!!! Počítej s tím, že ti krajta brzo díky tvé blbosti pojde!!!! promiň za ten důraz, ale je to tak, víš proč??? napiš mi prosím tě ještě jednou, jakou má v tera teplotu, čím a jak ji tam vyhříváš terárko, více údajů o tom vyhřívání. Pokud jí chceš zachránit, tak seď u PC, odepiš na co se ptám a pokusím se ti já i ostatní pomoc. Pokud nemáš zájem, krajtu dej někomu zodpovědnějšímu kdo se o ní dokáže správně postarat, nic ve zlém, ale je to průser ta teplota, Stanley

7.5.2014 09:09
draken

XXX.XXX.150.73

hrášek napsal(a):
Tak Krajtu mám v terárku cca 40x80x150CM a teplotu tam má mezi 10-18C. Díky bohu nikde pokousaná není, protože si krajtu většinou kontroluji a když se po terárku hýbe, vyndavám si jí do celého pokoje, kde jí ještě vyndám takové "prolejzačky" a mám jí prostě na očích. Snažím se jí nedržet moc v tom stísněném prostoru a trošku jí protáhnout v větším prostoru. Nechávám rovnou i otevřené terárko, občas si tam zaleze sama. Ale někdy jí tam musím vrátit sám, ale pak na mě kouká jak kdyby jsem jí tím nasral, že už si nemůže hrát. Mám jí u sebe od loňského roku, zhruba od Října a já se o ní docela bojím, je to kámoška, která mi sice ruku nepodá, ale slovo držet umí smajlík.

Má vůbec smysl na takovou kokotinu reagovat? To je neskutečný tohle!

devil666

7.5.2014 11:01
devil666

XXX.XXX.168.46

10 -18 C ???? To si děláš srandu ne???

7.5.2014 11:03
cadaverous

XXX.XXX.228.167

Podle toho co a jak to píšeš, bych typnul, že je ti okolo 10-ti let a ani si neuvědomuješ, že 10-18 °C v terárku je nesmysl. Pokud nemáš terárko na balkoně... Je to tak?
Sice nejsou vlastně vůbec popsané podmínky chovu (což by chtělo pro konkretní rady doplnit), ale...
1. Netahat zbytečně hada z vetrária!!
2. Zjistit přesnou teplotu v teráriu a zajistit potřebnou v případě nedostatečné.
3. Měsíc nežravosti je celkem normální. Tudíž nechat dál "hladovět" a za cca týden až 14 dní to zkusit znovu.
4. Vyhodit, nebo darovat prolejzačky nějakému morčeti. A to hned...
5. Malá myška pro 2,5 roku starou regiusku může také být sousto, které pro ni nemusí být zajímavé, tudíž na ni prdí.
6. Hlavně si uvědomit, že regiuska není pes, který vyžaduje pozornost. Obecně terarijní zvířata jsou radši, když si jich pořádně nikdo nevšimá.

7.5.2014 19:08
hrášek

XXX.XXX.224.7

Tak mě bylo řečeno, že je to takhle pro ní dobrý, ale do teď žrala furt normálně i s tou teplotou. Jinak díky za upozornění, toto jsem nevěděl.

Otázka:
Tak jakou teplotu mám krajtě udržovat?

7.5.2014 20:15
stanleyul

XXX.XXX.93.227

a čím jí tam vyhříváš terárko? asi ničím, že? dej dovnitř na kabílku/objímce 40W žárovku, dej to na spínačky cca na 8hod denně a teplotu zvedni na cca 30°C, místo blíže k žárovce bude mít i více, to je v pohodě a místo na protější straně budeš mít tak cca 26°C to je také v pohodě. Opravdu je nutné,
aby had měl vyšší teplotu a rozhodně né tu co má nyní v tera!!!! Takhle ti akorát umře na selhání organismu, pro správné trávení a chuť k jídlu/lovu potřebuje tu správnou teplotu. Uvidíš sám, že jakmile zvedneš teplotu na těch 30°C začne ti lovit jak zběsilá a určitě jí tam pak dej už potkana něco mezi menším a středním. Tu teplotu zvedni co nejdříve, pokud chceš, aby ti had přežil.
Další věc, jak tu psal cadaverous, žádný překážky, žádný blbnutí po pokoji! chápu, že to svádí k neustálému tahání a hraní si, protože tyto krajty nejsou agresivní, ale omez to jen na vyndavání z tera v případě úklidu tera a prohlídce zdr.stavu krajty, případně aby byla stále zvyklá na kontakt/braní do ruky. Já jí taky vyndavám, cca jednou za dva týdny, nechávám ji ale jen na rukou. Opravdu nepotřebuje žádné protažení a navíc tvé tera je dostatečné veliké a to až až, ona nebude žádný 2metrový velehad a tou teplotou jsi jí tak trochu i zpomalil růst. Pokud máš ještě nějaké otázky, ptej se. Stanley

Přidejte reakci

Přidat smajlík