Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

27.1.2009 17:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.203.235

je mi 10 let a chci si pořídit akvárium ,ale nemohu narazit v knížkách kolik jse mi vejde do něho rybiček. prosím odpovězte:)

Neregistrovaný uživatel

27.1.2009 19:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.160.32

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
je mi 10 let a chci si pořídit akvárium ,ale nemohu narazit v knížkách kolik jse mi vejde do něho rybiček. prosím odpovězte:)

Chlapče nejprve musíš napsat jak velké máš akvárko,potom ti někdo může poradit jinak to nejde.

Neregistrovaný uživatel

27.1.2009 21:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.203.235

Chlapče nejprve musíš napsat jak velké máš akvárko,potom ti někdo může poradit jinak to nejde.

plánuju si akvárium o objemu okolo 80l.

Neregistrovaný uživatel

29.1.2009 10:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.100.61

plánuju si akvárium o objemu okolo 80l.

Obecně se uvádí 1 litr na 1 cm rybky. Takže záleží jestli budeš mít neonky, nebo třeba mečovky, které jsou větší. Třeba rybky co mají kolem 4cm tam může být kolem 15 ks + ancistrus...Větších ryb bude méně. Také pamatuj, že hejnových rybek, jako jsou tetry, razbory by mělo být aspoň 8 ks od druhu. Držím palce ať se ti dílo podaří. Jinak pár rad je zde: http://www.akvarko.cz/faq.php

Neregistrovaný uživatel

29.1.2009 20:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.203.235

Obecně se uvádí 1 litr na 1 cm rybky. Takže záleží jestli budeš mít neonky, nebo třeba mečovky, které jsou větší. Třeba rybky co mají kolem 4cm tam může být kolem 15 ks + ancistrus...Větších ryb bude méně. Také pamatuj, že hejnových rybek, jako jsou tetry, razbory by mělo být aspoň 8 ks od druhu. Držím palce ať se ti dílo podaří. Jinak pár rad je zde: http://www.akvarko.cz/faq.php

Moc děkuji :)

Neregistrovaný uživatel

2.2.2014 20:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.85.231

mohu se zeptat kolik bych mohla mít druhhů rybek v 50litrovém akvárku přibližně o velikosti 8cm

Neregistrovaný uživatel

3.2.2014 13:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.29.18

Do 50 L akvária bych já dal 3 ks pancéřníček Panda, 1 ks Ancistrus, 5 ks plata skvrnitá (4 samice, 1 samec), a 15-18 ks Neonka obecná nebo červená nebo černá. K tomu pár šneků (Okružák ploský, Pískořka věžovitá) a tak 8-10 krevetek Red Cherry, plus živé rostliny. Nejdříve založit akvárium, nasázet rostliny a vhodit šneky. Po týdnu přidat krevetky a začít malilinko krmit (jednou za dva dny). Po týdnu přidat pancéřníčky a ancistruse a za další týden vypustit neonky a nakonec platy.

Neregistrovaný uživatel

6.2.2014 12:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.85.231

a kolik zavojnatek by ste hal do dvacetipěti litrů když jsou malé

Neregistrovaný uživatel

10.2.2014 19:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.29.18

Ani jednu. Závojnatky bych doporučoval do nádrží nad 50 L.

Neregistrovaný uživatel

13.2.2014 20:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.196.158

Do 50 L akvária bych já dal 3 ks pancéřníček Panda, 1 ks Ancistrus, 5 ks plata skvrnitá (4 samice, 1 samec), a 15-18 ks Neonka obecná nebo červená nebo černá. K tomu pár šneků (Okružák ploský, Pískořka věžovitá) a tak 8-10 krevetek Red Cherry, plus živé rostliny. Nejdříve založit akvárium, nasázet rostliny a vhodit šneky. Po týdnu přidat krevetky a začít malilinko krmit (jednou za dva dny). Po týdnu přidat pancéřníčky a ancistruse a za další týden vypustit neonky a nakonec platy.

Ancika vymen za dalsie tri panciernicky, su to tiez hejnove rybky takze aspon sest kuskov.

Neregistrovaný uživatel

15.2.2014 21:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.29.18

Pancéřníček Panda je ryba párová, nikoliv hejnová. Nešiřte nesmysly.
To, že jsou pancéřníčci hejnové ryby se traduje pořád dokola,
ale málokdo si to ověřujte v praxi.

Moje 20letá zkušenost s touto varietou hovoří jasně. Je to párová ryba.
Ostatní (hlavně menší) druhy pancéřníčků jsou spíše hejnovité, to ano.

Neregistrovaný uživatel

16.2.2014 20:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.140.181

mohu se zeptat kolik bych mohla mít druhhů rybek v 50litrovém akvárku přibližně o velikosti 8cm

Dobrý den. Nechci zakládat nové téma, tak prosím o radu zde. Jsem také začátečník. Celý víkend řeším skladbu ryb a rostlin do akvária. Zatím je vše ve fázi rozmýšlení a zjišťování informací. Mám rozhodnuté akvárium. Bude to 128 l (80x40x40 cm). Rostliny mám vybrané dle vzhledu a budu detailněji vybírat dle materiálu dna. Větší starost mi dělají ryby, které tam snad po zaběhnutí také budou. Nevím jak to poskládat dle náročnosti, aby nadměrně nezatěžovaly akvárium (z toho důvodu jsem zamítl živorodky) a měly podobné nároky na životní prostředí, PH, tvrdost vody, ... Líbily by se mi tyto ryby: Fantom červený, Tetra modrá, Tetra měděná, Parmička purpurová, Parmička zlatá, Razbora klínoskvrnná, případně jiné. Také bych potřeboval doporučit rybu, případně nějakého šneka, který se nepřemnoží a pomáhá s redukcí řas. Děkuji. Milan

Neregistrovaný uživatel

26.2.2014 06:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.196.158

Pancéřníček Panda je ryba párová, nikoliv hejnová. Nešiřte nesmysly.
To, že jsou pancéřníčci hejnové ryby se traduje pořád dokola,
ale málokdo si to ověřujte v praxi.

Moje 20letá zkušenost s touto varietou hovoří jasně. Je to párová ryba.
Ostatní (hlavně menší) druhy pancéřníčků jsou spíše hejnovité, to ano.

U mna su furt v hejne, a a tri kusky pri odpovedi vyssie je ohromny par.

Neregistrovaný uživatel

27.2.2014 12:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.155

Dobrý den. Nechci zakládat nové téma, tak prosím o radu zde. Jsem také začátečník. Celý víkend řeším skladbu ryb a rostlin do akvária. Zatím je vše ve fázi rozmýšlení a zjišťování informací. Mám rozhodnuté akvárium. Bude to 128 l (80x40x40 cm). Rostliny mám vybrané dle vzhledu a budu detailněji vybírat dle materiálu dna. Větší starost mi dělají ryby, které tam snad po zaběhnutí také budou. Nevím jak to poskládat dle náročnosti, aby nadměrně nezatěžovaly akvárium (z toho důvodu jsem zamítl živorodky) a měly podobné nároky na životní prostředí, PH, tvrdost vody, ... Líbily by se mi tyto ryby: Fantom červený, Tetra modrá, Tetra měděná, Parmička purpurová, Parmička zlatá, Razbora klínoskvrnná, případně jiné. Také bych potřeboval doporučit rybu, případně nějakého šneka, který se nepřemnoží a pomáhá s redukcí řas. Děkuji. Milan

Zdravím, po pořízení akvária a osázení rostlinami bych nechala akva zabíhat (cca 1 měsíc, vyplatí se to, ušetří vám to problémy s rybkami kdybyste je dal moc brzy). Na záběh bych tam hodila několik piskořek a okružáků, pomůžou s rozjezdem nitrifikace. Celou dobu musí samozřejmě běžet filtr, občas můžete naprázdno nakrmit troškou suchého krmení a týdně vyměnit cca 1/3 vody.Rostliny bych na začátek zvolila hodně rychleroustoucích a nenáročných (douška hustolistá, bahnatka bezstopečná, růžkatec ponořený, řečanka, hnědovky) + plovoučky (odebírají hodně živin, pomůžou s tím, aby se akvárko zezačátku příliš nezařasilo. Později je můžete postupně nahrazovat náročnějšími a koukat při výběru hlavně na jejich nároky na světlo (dle vašeho osvětlení). Po zaběhnutí akvária bych dávala ryby po skupinkách cca po týdnu (ne všechno najednou, abyste si nenarušil rovnováhu v akváriu). Z vašeho výběru bych asi jako základ zvolila hejno razbor klínoskvrnných, jsou to nebojácné veselé rybky, drží hejno a nejsou moc náročné. A jsou krásné. Na dno bych určitě dala hejno panceřníčků . cca 6-8 ks pandy nebo skvrnité - pomůžou s údržbou dna a jsou moc roztomilí. Na řasu buď 1-2 ancistruse nebo partu 6-8 krunýřovců jednopruhých . jsou menší, dobře čistí a neničí rostliny. Případně časem dva šneky řasoužrouty neritina zebra (nerozmnožují se). A nakonec bych doplnila skupinku parmiček, které vám k tomu nejlíp půjdou a také dle jejich nároků (purpurové, zlaté nebo duhové). Je hezčí mít dvě hejnka o více kusech než hodně druhů po pár rybkách. Hodně informací i atlas ryb s jejich nároky najdete na stránkách rybicky.net. A't se daří a hlavně trpělivost při zabíhání. A nebojte se šneků, piskořky kypří dno a okružáci pomáhají udržovat rostlinky. Když nebudete překrmovat nepřemnoží se. A pokud přece, moje rybky je berou (po rozmáčknutí) jako velice vítanou potravu a je spousta lidí, kteří si je rádi vezmou.

Neregistrovaný uživatel

11.3.2014 14:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.71.4

Rybek má být takový počet aby odpovídal průměrně 3-4litry na jeden kus.Musíš zohlednit ale rostliny a další zařízení.Dalším kriteŕiem pro počet je velikost a druh ryb.Nesnášenlivé ryby odlov protože důvody pro takové chování jedinců mohou být různé a bez zkušeností si s tím peporadíš.Pravidelně odkaluj a dolévej pouze odkalenou vodu.Poku budeš mít novou vodu zakalenou je to od nezmarů.Výměna vody nemá smysl,lepší je dobré vzduchování.Voda se sama vyčistí.Nepřekrmuj ryby a krm pravidelně.Na 100 litrové akvárium je rozumný počet 25-30rybek.Důležtá rada na závěr-měj své akvárium rád a uvidíš že tolik práce s tím zase není

7.12.2015 18:31
já

XXX.XXX.41.158

Do 80 l akvária bych dal celkem 20 rybiček, ale z vlastní zkušenosti vím že čím víc rybiček tam dáš, tím častěji ti budou umírat.

adamkio

16.1.2016 23:13
adamkio

XXX.XXX.245.151

Můžu se zeptát je mi 13 let a mám nano akvárium 20l mám tam 12 rybek a chci se zeptat kolik si tam můžu ješte dát rybek ? 1ancistrus 1sumeček 2mečovky 2paví očka 2oranžovo červené molly a jednu mladou narozenou asi zhruba 3 měsíce 1black molly.

17.1.2016 04:50
linduš

XXX.XXX.79.4

Žádnou. už takhle tam máš ryby, pro které je 20 litrů absolutně nedostačující, je to na ně moc malé.
a ještě se nejspíš objeví problémy s nemocí a úmrtí rybiček.
jak často to čistíš a jak přesně to děláš?

adamkio

17.1.2016 10:42
adamkio

XXX.XXX.245.151

Asi tak 2 za 14 dní.

17.1.2016 10:57
linduš

XXX.XXX.79.4

adamkio napsal(a):
Asi tak 2 za 14 dní.

Nerozumím.

adamkio

17.1.2016 17:32
adamkio

XXX.XXX.245.151

Ani já vás co jsmte měla na mysli jak to často dělám ? akva čistím 2 za 14 dní neboli 1 za týden !

17.1.2016 17:44
linduš

XXX.XXX.79.4

Aha, takže jednou týdně.
a jak to čištění děláš?

adamkio

23.1.2016 21:58
adamkio

XXX.XXX.245.151

Vyberu vodu nechám tam trochu vody a potom tam dám novou vodu plus přívpavek tetra vodu změní vhodnou pro rybky ?

Borza85

6.3.2016 10:23
Borza85

XXX.XXX.244.169

Ahoj, chcem sa spytat - niekto tu odporucal - Pískořka věžovitá - lenze do akvaria, ktore bude na styl aquascapingoveho to asi nema zmysel, kedze to dokazu zrovnat. Da sa vymenit za nieco ine? Dakujem.

pierre

17.3.2016 10:44
pierre

XXX.XXX.110.123

Dobrý den, dostal jsem akvárko 50x35x25.. zhruba 40l.. mám v něm paví očka, ale mám pocit, že jim něco chybí.. kolik bych jich tam měl mít a jak udržovat kvalitu vody.. děkuji.

17.3.2016 17:59
jirkaz

XXX.XXX.128.27

Nezlobte se, ale na internetu je hromada článků, jak zakládat a jak pečovat o akvárium. Prostudujte je, řiďte se podle nich a sem napište v případě, že bude problém. Není to o tom, že bych nechtěl poradit, ale toto jsou naprosté základy a najdete si je rychleji, než já napíšu odpověď.

pierre

17.3.2016 20:35
pierre

XXX.XXX.110.123

Právě, že je tam hromada článků a dost se informace rozcházejí. Přišlo mi to jako jednoduchá otázka, na kterou bude jednoduchá odpověd.

17.3.2016 21:24
jirkaz

XXX.XXX.128.27

Takže jste již něco četl. To je dobře. Vezmeme to tedy z druhé strany. Tohle je pravděpodobně nejlepší článek o chybách začátečníků, který jsem kdy viděl. Prostudujte ho a hurá do toho.
http://www.horacovoakvarium.cz/clanek_nejcastejsi_chyby_zacatecniku.htm.

18.3.2016 15:43
linduš

XXX.XXX.79.4

jirkaz napsal(a):
Takže jste již něco četl. To je dobře. Vezmeme to tedy z druhé strany. Tohle je pravděpodobně nejlepší článek o chybách začátečníků, který jsem kdy viděl. Prostudujte ho a hurá do toho.
http://www.horacovoakvarium.cz/clanek_nejcastejsi_chyby_zacatecniku.htm.

Super, horácovo akvárium je jedno z nejlepších počtení kor pro začátek.
člověk se nenásilně dozví fakta a přitom se pobaví

Bára pt

24.4.2016 10:44
Bára pt

XXX.XXX.5.41

Dobrý den, mám 54 l akva.
Mám tam 4 Tetry sveeglesové,1 ancistruse a 6 parmiček čtyřpruhých mechových. Mohla bych přidat ještě neonky ( kolik ) nebo parmičky ( kolik ) ? Děkuji.

Tesire

23.5.2016 06:05
Tesire

XXX.XXX.13.199

Dobrý den, mohla bych se zeptat kolik rybiček bych mohla dát do malého 25L akvária? Chtěla bych neonky. Děkuji za odpověd.

23.5.2016 15:34
linduš

XXX.XXX.79.4

Žádné. neonky jsou plavci a do akvárka pod půl metru na dýlku se vůbec nehodí.
jednu bettu, nebo trio endlerek.

Casanovo

18.2.2017 15:42
Casanovo

XXX.XXX.24.155

Ja mam akvarko s rozměrem 60 na 40 a mam tam 22 rybyček a dva ancitrusy.

Jano xxxxx

5.11.2017 00:25
Jano xxxxx

XXX.XXX.108.112

Dobrý, chcel by som sa spýtať na Váš názor, na osvetlenie akvária 128l 80x40x40
AquaZonic Super Bright T5 - 90cm,2x39W Silver
http://www.akvariumonline.sk/tommi-led-osvetlenia/10132-tommi-led-osvetlenie-lfl-cl-800-27-w-812-cm-w-b.html ktoré je vhodnejšie, za odpoveď Vám ďakujem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.11.2017 14:15

První typ sice vypadá praktičtější ale světlo zbytečně moc silné, stačila by jen jedna zářivka.U druhého se mě zas moc nezdá to světelné spektrum, u těchto typů s ledkami jsou navíc dost poruchová trafa, přehřívají se.

11.11.2017 17:09
lada 4

XXX.XXX.26.151

Bára pt napsal(a):
Dobrý den, mám 54 l akva.
Mám tam 4 Tetry sveeglesové,1 ancistruse a 6 parmiček čtyřpruhých mechových. Mohla bych přidat ještě neonky ( kolik ) nebo parmičky ( kolik ) ? Děkuji.

Také mám 54 l akva. a mám tam 10x panc.10x tetra měd.15x diano tečko.+ neonky 10x a jednu betu samce. Už to mám přez dva roky a zatím vše pohodě.Žadné straty ani jedna.Voda super čistá a rostlinky rostou jako o život. Dokonce mám furt i jikry všude jen to hned snědí...uvědumuji že jejich tam víc než by mělo.Ale akva šlape tak to nechávám jak to je...

11.11.2017 17:26
lada 4

XXX.XXX.28.251

.

18.11.2017 13:04

lada 4 napsal(a):
Také mám 54 l akva. a mám tam 10x panc.10x tetra měd.15x diano tečko.+ neonky 10x a jednu betu samce. Už to mám přez dva roky a zatím vše pohodě.Žadné straty ani jedna.Voda super čistá a rostlinky rostou jako o život. Dokonce mám furt i jikry všude jen to hned snědí...uvědumuji že jejich tam víc než by mělo.Ale akva šlape tak to nechávám jak to je...

Uvědomujete si přerybněné akvárium, zajímavé, také by to chtělo se naučit psát.Tak trochu vám nevěřím, že ty ryby tam fungují v pořádku.Co takhle foto aby jste přesvědčila?

21.11.2017 23:03
lada 4

XXX.XXX.76.191

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Uvědomujete si přerybněné akvárium, zajímavé, také by to chtělo se naučit psát.Tak trochu vám nevěřím, že ty ryby tam fungují v pořádku.Co takhle foto aby jste přesvědčila?

Nikoho nehodlám přesvědčovat, jen sem napsal jak to mám a je mi fuk jestli mi věříte nebo ne.

Neregistrovaný uživatel

7.12.2017 14:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Ancitrusy si vůbec nekupuj je to pěkný prevíít ryba!když jsou mladí ožírají řasu ale jakmile vyrostou zlikvidují rostlinky v akváriu, jsem ráda že byly staří a pochcípali a už si tyto ryby nikdy nekoupím!

Neregistrovaný uživatel

7.12.2017 14:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

No jasan, nejlepší bude když sem všichni dáme fotky svých akvárií,...a´t mladí vidí jak je máme zařízené, kolik je tam zhruba místa...
tak já mám akvárium 60cm výšku,70 šířku a 80 délku

17.12.2017 03:01

Ancitrusy si vůbec nekupuj je to pěkný prevíít ryba!když jsou mladí ožírají řasu ale jakmile vyrostou zlikvidují rostlinky v akváriu, jsem ráda že byly staří a pochcípali a už si tyto ryby nikdy nekoupím!

Tak mě teda nikdy nic nelikvidovali, max. starý listy. Stačí je občas přikrmit špenátem, okurkou apod. Kdyby se to nedožívalo tak dlouho, tak už ho mám v akváriu znova. V tomhle - i je to pro ně zařízené.

(má to 80l plus mínus, rozměry nevím,6 živorodek do 8cm).

18.12.2017 22:22
Teleskop1

XXX.XXX.41.186

Samozrejme ze ked su velky zacnu zrat uz aj rastliny aj clovek najprv pije mliecko potom sa zacne prezierat ak vyrastie to iste aj ryby su vacsie ano vacsi apetit k jedlu to je normalne ze in uz nestacia len riasi potrebuju sem tam aj nejaku tu zeleninu aj maso zalezi od druhu.

uuu

29.10.2019 10:18
uuu

XXX.XXX.240.40

Jaké rybky do 20l akvária. Kromě betty bojovnice

Terkaaa111

13.8.2020 19:49
Terkaaa111

XXX.XXX.59.70

Ahoj, plánuju si pořídit 4 bojovnice (samičky), bude jim stačit 50l?
Předem děkuji :)

13.8.2020 20:32
Dotaz

XXX.XXX.110.178

Terkaaa111 napsal(a):
Ahoj, plánuju si pořídit 4 bojovnice (samičky), bude jim stačit 50l?
Předem děkuji :)

Možná se vám tam fyzicky vejdou, nitrifikace to utáhne, ale co se týče jejich povah, tak se obávám, že jim to bude kvůli agresivitě malé. Čtyři bojovné ryby na takovémto prostoru si myslím, že nebudou dělat dobře, eventuálně ještě v případě, že by to akvárko bylo zarostlé - ale zarostlé neznamená, že tam bude 10 rostlin, spíš že to bude tak neproniknutelné houští, že se má ten méně dominantní kam schovat, aby ho agresor nepotrhal případně nezabil, protože k bojům dojde, to je nevyhnutelné.

Představte si, jako kdyby Vy jste žila na malém prostoru s velmi agresivním člověkem. Také budete ráda, že se máte kam schovat, jinak prožijete celý život ve strachu a stresu a nebo vás taky napadne, zraní případně rovnou zabije, protože vás uvidí a bude mít tu možnost, vy nebudete mít kam utéct. Nic o co by člověk stál. Je fér tomu nevystavovat ani ty ryby.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík