Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.80.155
Pozdrav všem, chtěl bych se zeptat, jakým nejlepším způsobem zbavit ryby "propadlosti". Mám doma asi týden zakoupené cca 10cm A.ocellatus z Hornbachu. Ryby jsou po třítýdenním umístění mezi hřebenáče, red parroty a především hejno asi 50 piaractů v uvedené prodejně v "odpovídajícím stavu", takže v současnou chvíli probíhá dorůstání okousaných ploutví a hojení odděrek. Daleko větší problém mi ovšem dělá propadlost dvou ryb. Krmím patentkami a krmením hikari pro velké cichlidy (výrobce uvádí zvýšený podíl proteinu pro ryby živící se jinými rybami). I přes příjem potravy jsou dvě ryby zatím stále s prohnutými bříšky dovnitř a tak bych se rád zeptal, jakým způsobem ryby dostat zpět do kondice, zda je upravení stavu jen otázkou času, nebo za tím mám hledat i jiné potíže (nemoci?). Děkuji dopředu všem za pomoc a přeji Šťastný Nový rok!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.14
Rekl bych, ze je to skutecne otazkou casu. Pri spravnem krmeni by se jim briska mela casem zakulatit. Ono kdyz hubenyho cloveka tyden budete poradne krmit - tak taky tak rychle neztloustne...
Jenom drobna poznamka - patentky jsou hodne vydatna strava. Neprehanejte to s nimi, je realne nebezpeci ztucneni jater u ryb - prece jenom, pro rybu je nejprirozenejsi potravou zase ryba, sem tam nejaka ta bobule spadena do vody - takze ani ovesnyma vlockama tyhle ryby nepohrdnou...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.80.155
Super díky moc. Myslíte, že by bylo lepší zkusit třeba na drobno krájené maso? Ryba, kuřecí?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.14
Ale ne - proc sem pletete kureci maso :-D Kde by ocelat nekde v prirode chytnul kure... Kusujte porad :-D
Jasny, rybi maso - file, pangasius, mrazeny rybicky - to je to, cim se tyhle ryby zivi v prirode. No a k tomu nejakou tu rostlinou slozku - at uz ty vlocky, nebo treba salat, spenat (s tim opatrne, kali vodu)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.14
Jo a potrava by mela byt pestra - takze jednou rybicky, jednou klidne patentku, pak zase nejaky to zeleny, zkuste i nejaky granule - dnesni vyrobci se celkem snazi, takze i v tech granulich je dost uzitecnych veci . Zkouset, experimentovat - a vyhybat se neprirozenym vecem - at to nedopada, jako kdyz se kravy krmi masokostni mouckou...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.80.155
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ale ne - proc sem pletete kureci maso :-D Kde by ocelat nekde v prirode chytnul kure... Kusujte porad :-D
Jasny, rybi maso - file, pangasius, mrazeny rybicky - to je to, cim se tyhle ryby zivi v prirode. No a k tomu nejakou tu rostlinou slozku - at uz ty vlocky, nebo treba salat, spenat (s tim opatrne, kali vodu)
No na jednu stranu chápu, že tam ryby nežerou kuřata, na druhou stranu zrovna v Jižní americe nemají větší ryby problém přilepšit si uhynulými, utopenými, nebo piraňami nadrobenými mláďaty kolpíků, volavek a jiných brodivých v období hnízdění. Řada ryb žere v přírodě naprosto jinou stravu. Oni diskusi taky v životě neviděli hovězí na jemno strouhané maso, byť je to základ většiny směsek. Když to vezmu do detailu, tak file je zpravidla z mořských ryb, mražené rybičky jsou na 95% ančovičky a jiné druhy brakických a mořských rybek. To by v tom případě stran krmení bylo také mimo mísu.
Jinak s vámi naprostý souhlas, hledám zkrátka něco, na čem by ryba nabírala lépe.
Zdravím,
chtěl bych se zeptat chovatelů Ocellátů s problémy ohledně nemocí.
Jsem docela otřesen co se mi přihodilo během 14 dní, během těchto dní mi odešlo 4 ocelláty.
1- půlroční albin long fin/ 1- 3 letý Tiger long fin a 2 měsíční albíni, které jsem si přinesl před 14 dni.
Začalo to 2 měsíčními ocelláty, přinesl jsem si je od chovatele a podle mě tímto to propuklo nemoci, po týdnu dýchali jednou žábrou a pak už byly apatické a dýchali už nepravidelně, potom už šli na bok, velmi rychlý úhyn, žádné žádné viditelné znamení nemoci.
Po 4 dnech uhynul půlroční Albín a pod dalších 4 dnech odešel 3 letý Tiger long fin - byl apatický , nepravidelně dýchal, měl otevřenou tlamu a pak jsem zjistil kolem hlavy díry pravděpodobně (střevní bičíkovci (Spironucleus, Hexamita).
Hned po uhynu těch malých jsem nasadil Esha 2000, potom Esha Hemaxata i dokonce Esha gdex , vše marné.
Teď mám posledního 25 cm acc dvouletého , žídné známky nemoci alr bohužel už více jak osm dní nežere.
Mám podezření na rybí tuberkulózu , už jste se někdo s touto nemocí setkal a poradil .
Další osazenstvo je v pořádku : 3 mřenka nádherná- 2 panceříček kropenatý- 2 ancitrus/ 1 Kančík černooký (Red spottet)/ 1 C.Flo. super red dragon/ 2 cichlida papouščí .
Nádrž 500 l 2 x filtr vnější, používám přípravky od firmy (Seachem) , krmím od firmy (Hikari) a mraženými patentky.
Děkuji za rady a postřehy.
PanSele

XXX.XXX.13.33
nádrž 1300litru. Mám podobný problém, ale před 3 měsíci jsem koupil 4 red tygry a 4 red Oskary všichni asi 5Cm.Tygři až do teď úplně v pohodě, super apetit, zbarvení atd teď mají asi 12Cm. Na druhou stranu oskari byli týden v pohodě a pak to začlo, přišlo mi ze z ryby vyšli střeva ven! Žraly patenty a během 5 minut jim lezli čelí neztraveny patenty ze zadku. Do týdne bylo po nich. Naštvaný ze ztráty jsem koupil dalších 5 kousku.ale od jiného chovatele!
O5 Stejný příběh. Ryby jsem po týdnu dal do karantény. Teď jsou to 2 dny a včera jedna pošla. Tutove je to nemoc nebo parazit! Bohužel nejsem doktor 🙁