Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

30.12.2011 14:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.80.155

Pozdrav všem, chtěl bych se zeptat, jakým nejlepším způsobem zbavit ryby "propadlosti". Mám doma asi týden zakoupené cca 10cm A.ocellatus z Hornbachu. Ryby jsou po třítýdenním umístění mezi hřebenáče, red parroty a především hejno asi 50 piaractů v uvedené prodejně v "odpovídajícím stavu", takže v současnou chvíli probíhá dorůstání okousaných ploutví a hojení odděrek. Daleko větší problém mi ovšem dělá propadlost dvou ryb. Krmím patentkami a krmením hikari pro velké cichlidy (výrobce uvádí zvýšený podíl proteinu pro ryby živící se jinými rybami). I přes příjem potravy jsou dvě ryby zatím stále s prohnutými bříšky dovnitř a tak bych se rád zeptal, jakým způsobem ryby dostat zpět do kondice, zda je upravení stavu jen otázkou času, nebo za tím mám hledat i jiné potíže (nemoci?). Děkuji dopředu všem za pomoc a přeji Šťastný Nový rok!

Neregistrovaný uživatel

31.12.2011 10:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.14

Rekl bych, ze je to skutecne otazkou casu. Pri spravnem krmeni by se jim briska mela casem zakulatit. Ono kdyz hubenyho cloveka tyden budete poradne krmit - tak taky tak rychle neztloustne...
Jenom drobna poznamka - patentky jsou hodne vydatna strava. Neprehanejte to s nimi, je realne nebezpeci ztucneni jater u ryb - prece jenom, pro rybu je nejprirozenejsi potravou zase ryba, sem tam nejaka ta bobule spadena do vody - takze ani ovesnyma vlockama tyhle ryby nepohrdnou...

Neregistrovaný uživatel

31.12.2011 13:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.80.155

Super díky moc. Myslíte, že by bylo lepší zkusit třeba na drobno krájené maso? Ryba, kuřecí?

Neregistrovaný uživatel

31.12.2011 13:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.14

Ale ne - proc sem pletete kureci maso :-D Kde by ocelat nekde v prirode chytnul kure... Kusujte porad :-D
Jasny, rybi maso - file, pangasius, mrazeny rybicky - to je to, cim se tyhle ryby zivi v prirode. No a k tomu nejakou tu rostlinou slozku - at uz ty vlocky, nebo treba salat, spenat (s tim opatrne, kali vodu)

Neregistrovaný uživatel

31.12.2011 13:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.14

Jo a potrava by mela byt pestra - takze jednou rybicky, jednou klidne patentku, pak zase nejaky to zeleny, zkuste i nejaky granule - dnesni vyrobci se celkem snazi, takze i v tech granulich je dost uzitecnych veci . Zkouset, experimentovat - a vyhybat se neprirozenym vecem - at to nedopada, jako kdyz se kravy krmi masokostni mouckou...

Neregistrovaný uživatel

31.12.2011 13:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.80.155

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ale ne - proc sem pletete kureci maso :-D Kde by ocelat nekde v prirode chytnul kure... Kusujte porad :-D
Jasny, rybi maso - file, pangasius, mrazeny rybicky - to je to, cim se tyhle ryby zivi v prirode. No a k tomu nejakou tu rostlinou slozku - at uz ty vlocky, nebo treba salat, spenat (s tim opatrne, kali vodu)

No na jednu stranu chápu, že tam ryby nežerou kuřata, na druhou stranu zrovna v Jižní americe nemají větší ryby problém přilepšit si uhynulými, utopenými, nebo piraňami nadrobenými mláďaty kolpíků, volavek a jiných brodivých v období hnízdění. Řada ryb žere v přírodě naprosto jinou stravu. Oni diskusi taky v životě neviděli hovězí na jemno strouhané maso, byť je to základ většiny směsek. Když to vezmu do detailu, tak file je zpravidla z mořských ryb, mražené rybičky jsou na 95% ančovičky a jiné druhy brakických a mořských rybek. To by v tom případě stran krmení bylo také mimo mísu.
Jinak s vámi naprostý souhlas, hledám zkrátka něco, na čem by ryba nabírala lépe.

19.6.2019 00:33
armies

XXX.XXX.168.7

Zdravím,
chtěl bych se zeptat chovatelů Ocellátů s problémy ohledně nemocí.
Jsem docela otřesen co se mi přihodilo během 14 dní, během těchto dní mi odešlo 4 ocelláty.
1- půlroční albin long fin/ 1- 3 letý Tiger long fin a 2 měsíční albíni, které jsem si přinesl před 14 dni.
Začalo to 2 měsíčními ocelláty, přinesl jsem si je od chovatele a podle mě tímto to propuklo nemoci, po týdnu dýchali jednou žábrou a pak už byly apatické a dýchali už nepravidelně, potom už šli na bok, velmi rychlý úhyn, žádné žádné viditelné znamení nemoci.
Po 4 dnech uhynul půlroční Albín a pod dalších 4 dnech odešel 3 letý Tiger long fin - byl apatický , nepravidelně dýchal, měl otevřenou tlamu a pak jsem zjistil kolem hlavy díry pravděpodobně (střevní bičíkovci (Spironucleus, Hexamita).
Hned po uhynu těch malých jsem nasadil Esha 2000, potom Esha Hemaxata i dokonce Esha gdex , vše marné.
Teď mám posledního 25 cm acc dvouletého , žídné známky nemoci alr bohužel už více jak osm dní nežere.
Mám podezření na rybí tuberkulózu , už jste se někdo s touto nemocí setkal a poradil .
Další osazenstvo je v pořádku : 3 mřenka nádherná- 2 panceříček kropenatý- 2 ancitrus/ 1 Kančík černooký (Red spottet)/ 1 C.Flo. super red dragon/ 2 cichlida papouščí .
Nádrž 500 l 2 x filtr vnější, používám přípravky od firmy (Seachem) , krmím od firmy (Hikari) a mraženými patentky.
Děkuji za rady a postřehy.

PanSele

14.12.2019 22:52
PanSele

XXX.XXX.13.33

nádrž 1300litru. Mám podobný problém, ale před 3 měsíci jsem koupil 4 red tygry a 4 red Oskary všichni asi 5Cm.Tygři až do teď úplně v pohodě, super apetit, zbarvení atd teď mají asi 12Cm. Na druhou stranu oskari byli týden v pohodě a pak to začlo, přišlo mi ze z ryby vyšli střeva ven! Žraly patenty a během 5 minut jim lezli čelí neztraveny patenty ze zadku. Do týdne bylo po nich. Naštvaný ze ztráty jsem koupil dalších 5 kousku.ale od jiného chovatele!
O5 Stejný příběh. Ryby jsem po týdnu dal do karantény. Teď jsou to 2 dny a včera jedna pošla. Tutove je to nemoc nebo parazit! Bohužel nejsem doktor 🙁

Přidejte reakci

Přidat smajlík