Množení bety bojovnice

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

13.5.2013 12:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.46

ahoj mám dvě akvárka jedno má 60 litrů,tam mám razbory,tetry... a druhé má 15 litrů a tam mám samca bety,mám ho zvlášť protože mi ožral rybky co se daly,hlavně paví očka,ve velkém akvu mám dvě samice bety,ale když je dám k němu tak je ďobe taky :( a pěnový hnízdo vůbec nestaví...proč?toto už je druhý sameček a ani jeden mi hnízdo nestavěl,pro info posílám fotku abyste viděly jak to má v akvu zařízené...dík

Neregistrovaný uživatel

15.5.2013 21:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.90.135

Dobrý den, doporučil bych Vám dát do akva se samcem PET láhev s vyřízlým vrchem a po stranách do ní udělat pár malých dírek.Zajistěte ji kameny nebo páskou k akváriu.Do ní dejte samici.Samec by měl po čase začít stavět hnízdo.Až bude hotové,samici vpusťte.
Samec ji bude chvíli honit, to je normální. Kdyby ji samec nepřestával hnát, znamená to, že samice není svolná ke tření a samec by ji tudíž mohl uhonit k smrti.V tomto případě ji vylovte a zkuste to s druhou samicí.Po vpuštění proběhne zmíněné honění a následné tření.To probíhá tak, že se samice otočí na břicho a samec ji pevně obejme.Takto setrvají několik vteřin, poté samička vypustí jikry.Protože jsou těžší než voda, padají ke dnu a samec je sbírá do tlamy a vplivne je zpět do hnízda.Po vytření může být v hnízdě i 300 jiker.Jsou matně bělavé.Před vpuštěním samičky doporučuji odstanit písek či štěrk pod hnízdem a vypojit filtr (rozhání totiž vodu a hnízdo by rozbil).Po skončení třecího rituálu samec samici vyžene, vraťte ji tedy zpět do původní nádrže.
Do 3 dnů od vytření se vylíhne potěr.Jde vidět jen podle žloutkového váčku a černých očí jinak je průhledný.Samec potěr hlídá a vrací ho zpět do hnízda.Tento rodičovský instinkt však do dvou dnů vyprchá a z potěru se pro samce stane vítaná lahůdka.Odlovte tedy i samce.
Potěr je do stáří 2-3 týdnů (než se vyvine labyrint - dýchací ústrojí) náchylný na zanícení žaber, proto dodržujte maximální kvalitu vody.Pozor však na chemikálie - bojovnice (hlavně ty přešlechtěné) totiž mohou trpět alergiemi na některé přípravky a někdy i na silikon. Vzhledem k tomu že samci to nevadí se s druhým případem asi nesetkáte.Alergii poznáte podle řídkého trusu.
Potěr krmte artémií a prachovým krmivem.

Uvedené informace mám kompletně ze svých zkušeností.

Dejte mi vědět jak jste dopadl, pokud máte nějaké dotazy zodpovězte je na můj e-mail otopetrik@seznam.cz

Neregistrovaný uživatel

17.5.2013 09:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.29.18

Já bych zase doporučil alespoň o 10 L větší nádrž. Tak těch 25 litrů alespoň.
A samice k němu nedávat dvě, ale více (pět, šest).
Nebo také oddělit samce, dát tam samice a samce vrátit až za několik dnů
- on tam bude na návštěvě, ony doma, tj. budou více jistější a on nebude třeba
tak dominantní - ale to je velmi individuální.
Tím větším množstvím samic se sníží oďobanost každé jedné,
bude jich mít více, tak se nezaměří jen na jednu-dvě, resp. přestane zcela.
Ale i kdyby oďobávat nepřestal - nic si z toho nedělejte, samice jsou na to zvyklé
a vydrží to, plodné zůstanou, což je hlavní a po vytření zase obrostou.

Postup nade mnou též může fungovat.

Neregistrovaný uživatel

17.5.2013 14:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.90.135

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Já bych zase doporučil alespoň o 10 L větší nádrž. Tak těch 25 litrů alespoň.
A samice k němu nedávat dvě, ale více (pět, šest).
Nebo také oddělit samce, dát tam samice a samce vrátit až za několik dnů
- on tam bude na návštěvě, ony doma, tj. budou více jistější a on nebude třeba
tak dominantní - ale to je velmi individuální.
Tím větším množstvím samic se sníží oďobanost každé jedné,
bude jich mít více, tak se nezaměří jen na jednu-dvě, resp. přestane zcela.
Ale i kdyby oďobávat nepřestal - nic si z toho nedělejte, samice jsou na to zvyklé
a vydrží to, plodné zůstanou, což je hlavní a po vytření zase obrostou.

Postup nade mnou též může fungovat.

Úplně s Vámi nesouhlasím, bojovnice se rozmnožují úspěšně i ve 3l (sám jsem to viděl v hromadných odchovnách bojovnic).Neříkám že je to nejlepší,samozřejmě čím větší nádrž tím lepší.Já sám mám 1 pár a odchovávám pravidelně v 8l akváriu, jinak je mám ve společenském, ale tam nemají potřebný klid.
Co se samic týče, tak doporučuji 1,max. 2, když je jich více, tak začnou tyranizovat ony samce, to mám vyzkoušené.Sníží se sice oďobanost samic, ale samec bude úplně otrhaný z těch šesti samic.Převládnout může proti samci i jedna samice, takže bych neriskoval.Samec totiž na oďobanost trpí mnohem více, než samice, které, jak jste uvedl výše, jsou na to zvyklé.

Neregistrovaný uživatel

28.5.2013 21:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.51

nevíří ten filtr trochu hladinu ?

Neregistrovaný uživatel

29.5.2013 08:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.46

ahoj to jsem já "majitelka" :) problém je v tom že ty krávy se mi žerou navzájem a já nemůžu mít pokoj zaskládanej 5 akvárkama,tolik jich ani nemám :( ve společným akvárku(60 l) jsem nechala jednu samici protože ta druhá ji tak ožrala že skoro nemá ploutve,no tu dominantní jsem strčila samci,dala jsem jim tam i polystyren a ten blbec zase ďobe ji,je to hrozný,rybička je to krásná,ale totálně nepřizpůsobyvá,už nikdy více,zlatí tlamovci....jakmile jednou pojdou tak už nikdy nekoupím....je to smutné že se ty ryby dokáží tak ďobat,přitom nejsem jedna z těch co má v akvu jen štěrk a vodu :( snažím se od dětství rybkám udělat trochu podobný akvo jako ve volné přírodě a ony se mi nakonec sežerou navzájem :(

Neregistrovaný uživatel

29.5.2013 09:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.46

udělala jsem to z tou petkou,tak uvidím,furt kolem ní krouží jak mlsnej pes,ale už na ni aspoń nemůže,tak budu čekat jak se ten mamlas předvede... :)

Neregistrovaný uživatel

29.5.2013 17:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.90.135

Dobře, zkuste to, počkejte a nechte tam samici do té doby, dokud samec nedostaví pěnové hnízdo (pokud ho začne stavět).Dále jsem Vám návod popsal jako první kdo reagoval.Přeji úspěšný chov

Neregistrovaný uživatel

29.5.2013 17:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.90.135

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
nevíří ten filtr trochu hladinu ?

Ano víří, proto je doporučeno ho vypojit nebo vyndat z akvária.

Neregistrovaný uživatel

29.5.2013 17:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.90.135

A ještě když tak koukám na to Vaše akvárium radši z něj vyndejte šneky, pokud bety nakladou jikry, jsou schopní všechny jikry sežrat.Samotnému se mě to stalo.

Neregistrovaný uživatel

31.5.2013 11:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.46

filtr teď nezapínám...mám víc motorků,takže druhé akva jedou na jiný motorek :)

Bobeška

23.5.2016 14:46
Bobeška

XXX.XXX.219.8

Ahojky.všichni.
Betu bojovnici samečka mám tři týdny ve 12 litrovém akváriu.Koupila jsem mu samičku, aby v něm nebyl tak sám.Stále bloumal od ničeho k ničemu a viditelně se nudil.Napřed jsem z akvária vyndala samce, doplnila další rostliny a nový štěrk, ten jsme před tím neměla.Nechala v něm samičku samotnou dva dny.Pak jsem přidala smace, ze začátku bylo vidět, že se snaží před samičkou uniknout, ale situace se rychle obrátila.Začal na ni útočit a dost ji oďobal ocasní ploutev, ta jí začíná pomalu dorůstat.Pak jsem dostala nápad a ze starého plastového síta (které jsem kdysi měla v okně jako ochranu proti hmyzu) jsem ušila zábranu, entlem obšila spodní část, aby se rybky o vyčnívající plas neporanily a po straně ušila dva tunýlky, do nich provlekla špejle, ty připevnila na okrajích akvária a akvárko rozdělila na dva díly.Od té doby na sebe, vrčí, přez plot, ale k sobě nemohou. Samec za dva dny začal stavět pěnové hnízdo, druhý den jsem k němu vpustila samičku.Asi 4 hodiny se pářili, ale samička zjevně neměla zralé jikry, jestli vůbec nějaké měla. Nyní samec postavil opravdu velké hnízdo, už je skoro přez celou jeho plochu, vpustila jsem opět samičku k němu, opět se páří, ale jikry samička nevypuzuje, ale bříško se jí už kulatí a vypadá to, že už začala jikra v bříšku tvořit. Má někdio z Vás zkušenosti s tím, jak dlouho trvá, než bude mít samička jikra zralé i když se opakovaně páří k uvolňění jiker nedochází.Zdraví Bobeška.

23.5.2016 15:32
linduš

XXX.XXX.79.4

A to máte dvě betty v rozdělených 12 litrech? takže jednu na 6 litrů? achjooo, kdo vám to poradil?

Chovatelka300000

24.2.2017 19:02
Chovatelka300000

XXX.XXX.244.62

Mám tři bojovnice(1-sameček,2-samičky). Obě samičky(Emy a Coutrey) mají vypouklé bříško a viditelnou potraní čáru.Z Emyného vypouklého bříška trčí něco jako červený tenký provázek. Nejsem si jistá co to je ještě nikdy jsem nechovala bojovnice. Můžete mi prosím poradít?Přdem děkuju

28.2.2017 18:50
Dotaz

XXX.XXX.110.146

V jakém je máte objemu a jak je akvárium zařízeno? Jinak pokud bettě prosvítá vodorovný pruh, je stresem vybledlá.

Lusian

25.2.2019 21:27
Lusian

XXX.XXX.137.75

Dobrý den,
prosím chci vás požádat o radu mám doma samce a samici betty. Normálně žijí odděleně, ale teď jsem je chtěla rozmnožit, tak jsem je dala do společné 8 litrové nádrže. Samice byla zezačátku v pet lahvi, a tak samec postavil hnízdo, ovšem teď když už je samice bez pet lahve, tak samec sice stále udržuje hnízdo, ale pářit se s ní očividně nechce, když k němu připluje, tak ji okamžitě odežene. Ona je už opravdu vyděšená a pomalu má strach i jíst. Jsou spolu už 4 dny a stále nic. Prosím poraďte mi co dál, protože jinak je budu muset zase oddělit a smířit se s tím, že jsem jako chovatelka opravdu neschopná.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.2.2019 21:41

Lusian napsal(a):
Dobrý den,
prosím chci vás požádat o radu mám doma samce a samici betty. Normálně žijí odděleně, ale teď jsem je chtěla rozmnožit, tak jsem je dala do společné 8 litrové nádrže. Samice byla zezačátku v pet lahvi, a tak samec postavil hnízdo, ovšem teď když už je samice bez pet lahve, tak samec sice stále udržuje hnízdo, ale pářit se s ní očividně nechce, když k němu připluje, tak ji okamžitě odežene. Ona je už opravdu vyděšená a pomalu má strach i jíst. Jsou spolu už 4 dny a stále nic. Prosím poraďte mi co dál, protože jinak je budu muset zase oddělit a smířit se s tím, že jsem jako chovatelka opravdu neschopná.

jo, jste neschopná. kde jste probůh přišla na to, že je dobrý nápad dát samce a jednu samici spolu do osmi litrů?

26.2.2019 15:22
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.56.145

Mě vyděsil ten název.
Pane bože.
Tak buď je to bojovnice pestrá nebo betta splendens.
NÉ NĚCO MEZI TÍM!

Sice staré vlákno, ale lidé se to musí naučit správně .

3.3.2019 20:04
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Lusian napsal(a):
Dobrý den,

Tak nejsou připraveni, samice má mít svislé pruhy, podle toho poznáte, že je vše na dobré cestě. Ty pruhy by měla mít už v "komíně", pak je bezpečné pustit je k sobě. I přes to by měli mít v nádrži nějakou "obíhačku", kam se může samička schovat. Po vytření se odlovuje samice a po třech dnech (rozplavání potěru) i samec. Pokud se vám nedaří, nenechávejte je ve vytíračce zbytečně dlouho, akorát se vám zraní.

3.3.2019 21:25
karo2702

XXX.XXX.162.156

Dotaz napsal(a):
Tak nejsou připraveni, samice má mít svislé pruhy, podle toho poznáte, že je vše na dobré cestě. Ty pruhy by měla mít už v "komíně", pak je bezpečné pustit je k sobě. I přes to by měli mít v nádrži nějakou "obíhačku", kam se může samička schovat. Po vytření se odlovuje samice a po třech dnech (rozplavání potěru) i samec. Pokud se vám nedaří, nenechávejte je ve vytíračce zbytečně dlouho, akorát se vám zraní.

JJ. Až na to, že bezbarvá, žlutá, nebo metalová samička vám nic nenapruhuje. Na té to v životě neuvidíte. Svým způsobem je takhle připravená samice vždycky i když to není vidět kvůli barvě.
Po vypuštění na ní ale může být samec moc ostrý nebo se jí prostě nebude chtít i kdyby na sobě měla třeba kolečka. Popřípadě samec sežere jikry nebo denní potěr. Je to holt těžké, kolikrát fakt o náhodě a nejde na povel

5.3.2019 00:32
Dotaz

XXX.XXX.235.225

karo2702 napsal(a):
JJ. Až na to, že bezbarvá, žlutá, nebo metalová samička vám nic nenapruhuje. Na té to v životě neuvidíte. Svým způsobem je takhle připravená samice vždycky i když to není vidět kvůli barvě.
Po vypuštění na ní ale může být samec moc ostrý nebo se jí prostě nebude chtít i kdyby na sobě měla třeba kolečka. Popřípadě samec sežere jikry nebo denní potěr. Je to holt těžké, kolikrát fakt o náhodě a nejde na povel

To samozřejmě ano, barvu jsem nevzala do úvahy, ale běžná samička ze zverimexu (taková ta klasika) pruhuje. Aspoň moje to dělaly. Nejlíp se třely v době okolo bouřky. Ale už je to dávno, teď chováme jen samce.

5.3.2019 13:59
impact

XXX.XXX.54.177

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
jo, jste neschopná. kde jste probůh přišla na to, že je dobrý nápad dát samce a jednu samici spolu do osmi litrů?

A kolik by mela mit vytiraci nadrz? Padesat?

8.3.2019 17:30
karo2702

XXX.XXX.162.156

vždyť chovatelé běžně doporučují 10l. Já mám 25 a 30 l, ale stejně je mám napuštěné stěží do poloviny, musí být nízká hladina

9.3.2019 20:52
Dotaz

XXX.XXX.235.225

karo2702 napsal(a):
vždyť chovatelé běžně doporučují 10l. Já mám 25 a 30 l, ale stejně je mám napuštěné stěží do poloviny, musí být nízká hladina

Proč by měla být nízká hladina? 30 cm klidně zvládnou. Odpočívají i v rostlinách pod hladinou, čili to pro nadechnutí nemají daleko.

9.3.2019 21:28
karo2702

XXX.XXX.190.44

Dotaz napsal(a):
Proč by měla být nízká hladina? 30 cm klidně zvládnou. Odpočívají i v rostlinách pod hladinou, čili to pro nadechnutí nemají daleko.

Jako chovná nádrž 30 max. Ale odchovnu mám tak 10 cm, aby mohli sbírat jikry, které popadají na zem.

10.3.2019 11:41
impact

XXX.XXX.195.92

Protoze se bavime o vytirackach a ne i akvariu pro dospele ryby. Vyjma toho, co uvedl karo, tak poter se na hladine nenadechuje a az se k tomu zacne vyvijet, tak je nezadouci, aby to meli tak vysoko.

11.3.2019 04:09
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Aha, myslela jsem, že tak máte normální akvárium. Jinak já jsem měla vzduchování přes dřívko, ale u mě to byly výtěry v normálním akváriu, ne vyloženě plánovaná akce ve vytíračce, kdy se snažím zachránit co nejvíc. Brala jsem to tak, že co přežije, to obstarám a pak udám. Vzhledem k tomu, že je to dávno a tehdy samičky byly prostě jen přírodní, k tomu jedna bílá a další trochu modrá, samec klasický modročervený plakat, tak z toho nevycházeli nějak barevně zajímaví jedinci a udat je byl problém, takže jsem to pak nechala být úplně. Dožili a od té doby máme už vždy jen jednoho samce A v ostatních nádržích jiné druhy ryb.

Jiri22

9.5.2019 23:34
Jiri22

XXX.XXX.93.198

Ahoj taky bych měl dotaz mám samce a 3 samicky v 60l akvariu samec tam postavil takové menší hnízdo tak jsem ho dal zvlast se samickou, s tou která se nejvíc zbarvila a objevili se na ni pruhy od tvora dolu, jenže v tom 10l akvariu pořad honí samička samce a on už hnízdo nestaví pořadí mi někdo co s tím díky za radu

10.5.2019 15:14
Honza1991

XXX.XXX.31.167

Co nejdříve je oddělte od sebe. Jinak to pro nemusí skončit dobře.

21.11.2019 12:03
Vlastimil67

XXX.XXX.73.141

Dobrý den.
Měl bych pár dotazů.
Poprvé se mi vytřela bojovnice pestrá. Vytírání probíhalo v době když jsem byl v práci.

1. Můj první dotaz zní - samičku jsem odlovil, ale jak poznám že samička je zcela vytřená , a jak poznám čas kdy je potřeba ji odlovit. Jak dlouho ji mohu nechat v akváriu bez rizika že jikry sežere.

2. Druhý dotaz zní - samičku jsem sice odlovil přesto že jsem to dělal hodně opatrně částečně jsem poškodil hnízdo a dost jiker popadalo samec je sice pochytal, ale nevím zda všechny a zda je sežral nebo vrátil zpět do hnízda. Přiznám se že jich tam moc nezbylo. Je nějaká šance že se zbytek vylíhne?

3. Třetí dotaz - za jak dlouho a čím krmit potěr. Mám možnost vypěstovat a krmit živou artemii ale nebude pro potěr příliš velká.

4. A poslední dotaz za jak dlouho po vytření je samička opět připravena se vytřít respektive za jak dlouho mohu očekávat že se bude chtít znovu vytřít

Děkuji za odpověď
S pozdravem Uličný vlastimil

hovnonasjezdovce

21.3.2020 15:28
hovnonasjezdovce

XXX.XXX.128.72

MŮŽU SE ZEPTAT ZABIJÍ SE DVĚ SAMICE BETTY??,

21.3.2020 15:52
Patrik.01

XXX.XXX.20.89

Záleží na povaze, některé se tolerují, ale z vlastní zkušenosti jsem zažil i agresivní samice které okusovaly vše a doražály na co mohly.

mejta386

8.9.2020 19:27
mejta386

XXX.XXX.156.71

Dobrý den.
Chtěla bych si rozmnožit svoje dvě bojovnice, ale pořád nemohu přijít na pohlaví té druhé.
přikládám sem fotku a byla bych ráda kdyby jste mi někdo napsal co je to za pohlaví děkuji.

8.9.2020 23:56
Dotaz

XXX.XXX.235.225

mejta386 napsal(a):
Dobrý den.
Chtěla bych si rozmnožit svoje dvě bojovnice, ale pořád nemohu přijít na pohlaví té druhé.
přikládám sem fotku a byla bych ráda kdyby jste mi někdo napsal co je to za pohlaví děkuji.

Chtělo by to vidět rybu celou, takže vyfocenou plavající. Jde o tvar těla a perličku.
Takže doporučuji vyfotit ji v jejím akváriu.

mejta386

9.9.2020 12:13
mejta386

XXX.XXX.48.33

9.9.2020 18:57
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Tady ale perlička není vidět.
Nemůžu se nezeptat - to je celé akvárium ta sklenice?

mejta386

9.9.2020 19:03
mejta386

XXX.XXX.156.71

Nn tam dávám rybicku, když ji čistím akvárko.

9.9.2020 19:14
Dotaz

XXX.XXX.235.225

mejta386 napsal(a):
Nn tam dávám rybicku, když ji čistím akvárko.

A jinak má k dispozici kolik litrů, že ji musíte při údržbě vyndavat? Jen mě to překvapuje, nikdy jsem tato nepostupovala.

mejta386

9.9.2020 20:26
mejta386

XXX.XXX.156.71

30litru

9.9.2020 20:41
Dotaz

XXX.XXX.235.225

mejta386 napsal(a):
30litru

Na těch fotkách není vidět prakticky nic, proto jsem navrhovala fotku v akváriu, když třeba straší soka v zrcátku (z důvodu fotky). Porovnejte s návodem - rozdíl samice a samec - ploutve a perlička.
http://betta.wz.cz/anatomie.html

K té údržbě - nikdy jsem ryby kvůli odkalování nevyndavala, proto mi to přijde zvláštní. Navíc tedy i ta "zařízená" sklenice s mušlí pro sladkovodní rybu je mi záhadou.

Name456

16.9.2020 22:16
Name456

XXX.XXX.156.71

Dobry den, mám jednoho samce a 2 samičky.
Samec si v akváriu postavěl obří hnízdo tak jsem samičky dala k němu. Samec je furt lákal, ale oni od něho pořád prchali tak jsem je po 3 hodinách radši vylovila aby se jim nic nestalo.
Je to dobře?

ch1257

2.11.2020 20:55
ch1257

XXX.XXX.97.226

Dobrý den, chtěla bych si rozmnožit svoje bojovnice. Tak bych se chtěla zeptat jestli by někdo neporadil jak na to. Na internetu je to zmatené, někdo píše něco ale na jiné stránce píšou zas něco jiného.

16.12.2021 19:43
Machackova

XXX.XXX.54.4

Dobry den, dnes jsem si koupila samecka od betty a tri samicky.Mame 54 litrove akvarium a samecek nam porad samicky honi. Mohla bych se zeptat zda mame samicky dat k nemu az zacne stavet hnizdo nebo drive ?

16.12.2021 20:26

Machackova napsal(a):
Dobry den, dnes jsem si koupila samecka od betty a tri samicky.Mame 54 litrove akvarium a samecek nam porad samicky honi. Mohla bych se zeptat zda mame samicky dat k nemu az zacne stavet hnizdo nebo drive ?

Nejsem na bojovnice žádný expert. Máme jen jednoho samce v samostatné nádrži.
Ale co tak znám od jiných chovatelů a co tak čtu... Tak v prvi řadě mám dvě otázky.
- vy chcete celou skupinu chovat v takto málem akvarku trvale? Nebo chcete pouze vytrit, odchovat a potom půjdou ryby jinam?
- to akvarko je jak zařízeno? Kytky máte? Ukryty? A kolik kytek?

Ty samice musí mít možnost se schovat. Navíc Betty jsou individuálisti, nás samec třeba nesnese nic :D tak bydlí sam, tak jsou asi spory docela běžné. Nevím. I třeba mezi samicema. Navíc prostě u ryb samec často uhani samici.
Můj osobní názor je - na vytreni dobry, ale i tak by se ten pár měl postupně seznámit. Dát tam třeba prepazeni, ženskou třeba do urizle flašky jak vůbec budou reagovat a zvykat si na sebe.

Na trvalé soužití mi to prijde malé, to by chtělo apson tu stovku si myslím. ale samo hlavně záleží jak to tam vypada. Ale to je můj nazor, vycházím jen z toho co znám z videí a chatu s akváristama. někdo jiný třeba bude mít jiný názor na věc. Já jen soudim podle toho že toho svého samce mám v 75l a kdyby tam bylo ještě několik ženských, to by mi prostě prošlo malý.

16.12.2021 21:30
juhaj

XXX.XXX.164.121

Ze své zkušenosti mohu napsat, že v hustě zarostlé akváriu 85l zvládl samec zabít dvě samice za týden. Byla jsem naivní a poté, co jsem zjistila, že stejnou zkušenost mají i jiní, jsem betty opustila docela.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Otázkář

14.7.2022 23:56
Otázkář

XXX.XXX.91.100

Dobrý den chci se zeptat. Betty se nám vždy krásně vytřou, ale samec do druhého dne jikry sežere. Je to tím že jsou špatné a nebo ho mám hned po vytření taky radši vylovit? . Děkuji moc za pomoc

Přidejte reakci

Přidat smajlík