Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.1.2015 23:37
veruberu

XXX.XXX.64.158

Dobrý večer, prosim o radu. Pred 3 roky jsem si koupila malou rybu do 30l akvaria. Pred rokem jsem akvarimu zvetsila na 60l a ta ryba mi opet povyrostla v tuto chvili mi dela neskutecny bordel v akvariu, utiskuje ostatni ryby. Nevim vubec co je to za druh a jak dlouho zije. Muzete mi poradit ? Dekuji.

7.1.2015 03:18
linduš

XXX.XXX.164.146

Nejspíš krunýřovec velkoploutvý. Vakváriu může dorůst klidně 30cm, v přírodě 50. Při správné péči není problém 10 a víc let. Vhodná velikost nádrže prakticky od 300 litrů (myslím).
proto doporučuji, aby si člověk nejdřív napsal názvy ryb, které se mu líbí (nejlépe latinsky), doma prostudoval co je vlastně zač a pak teprve kupoval. často se stává, že v akvaristice "poradí" právě něco takového.

7.1.2015 22:34
michal.siegel

XXX.XXX.20.180

Ano, také si myslím, že se jedná o daného krunýřovce. Pokud se ale posuneme na začátek... 30l akvárko je vhodné tak pro jednoho samce bojovnice pestré (Betta splendens), pro žádné další ryby a už vůbec ne pro ancistrusy. V 60l už se dá nějaká ta rybka chovat. Tento krunýřovec se opravdu chová v 300l a více, ideální objem je od 500l. Doporučuji buďto hodně zainvestovat a takové akvárium zařídit, protože to bude stát za to, nebo jej neprodleně inzertovat.

S pozdravem
Michal Siegel.

18.1.2015 23:49
mozaik

XXX.XXX.150.188

Bráchovi vyrostl tento druh ve 190 l nádrži do 40 cm a pak kvůli tomu musel jít zpět do zverexu. Svým pohybem a žravostí takové akvárko doslova devastoval. Tento krunýřovec patří pouze do několikaset litrového akvárka, které ho ustojí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík