Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.1.2015 20:30
loudas

XXX.XXX.140.181

Dobrý den. Chtěl bych vás požádat o radu. Před 8 dny jsme založil akvárium. Sehnal jsem si rostliny z dvou již založených nádrží od jiných akvaristů. Den po založení akvária a pročištění vody jsem si teprve všiml, že na anubiasu mám nějaké divné šedivé výrůstky. Asi řasu. Jako začátečník netuším co to je a při přebírání a sázení rostlin jsem si toho nevšiml, abych se zeptal. Prosím o radu zda je to problém, případně jak ho řešit. Přikládám fotku. Děkuji.

9.1.2015 03:01
linduš

XXX.XXX.164.149

Zdravím. Problém to zatím není. řasy do akvárka patří, to je normální, jen je udržet v menším množství. Pokud mají podmínky, rozjedou se tak jako tak, když podmínky mít nebudou, nebude jich tolik aby dělaly problémy.
nové akvarium "vykouzlí" různé zajímavé úkazy, vyčkala bych až se pořádně zajede a ustálí. Jinak to vypadá na černou štětičkovou. Ta se ráda rozjíždí při hodně "bordelu" (výkaly od ryb, zbytky krmiv atd...) a málo světla.

10.1.2015 18:21
atika

XXX.XXX.213.155

Mě na ni svého času pomohly častější výměny části vody (cca 2 x týdně 1/3 vody). Byla taky na anubiasu, ale podstatně víc.

13.1.2015 13:42
loudas

XXX.XXX.204.153

Autor. Děkuji za obě reakce. Nakonec se mi povedlo dohledat i kontakt na pána od kterého kytky mám, takže jsme taky podebatovali, ochotně mi poradil a asi plaším brzo. Akvárium se zabíhá teprve nějakých cca 12 dnů. Řekl bych, že se to začíná pomalu zlepšovat, tak uvidíme. Budu měnit vodu, rostliny kterým některé části po vysazení uhynuli prostříhám a nechám jen zdravé listy a nechám ho ještě 14 dnů zabíhat a poradil mi, abych pořídil parmičku černopruhou, tak to zkusím a uvidíme, jestli bude tyto řasy požírat.

21.1.2015 09:10
andulky246

XXX.XXX.108.221

loudas napsal(a):
Autor. Děkuji za obě reakce. Nakonec se mi povedlo dohledat i kontakt na pána od kterého kytky mám, takže jsme taky podebatovali, ochotně mi poradil a asi plaším brzo. Akvárium se zabíhá teprve nějakých cca 12 dnů. Řekl bych, že se to začíná pomalu zlepšovat, tak uvidíme. Budu měnit vodu, rostliny kterým některé části po vysazení uhynuli prostříhám a nechám jen zdravé listy a nechám ho ještě 14 dnů zabíhat a poradil mi, abych pořídil parmičku černopruhou, tak to zkusím a uvidíme, jestli bude tyto řasy požírat.

S parmičkou černopruhou (siamskou) jsem velice spokojen.
Osobně jsem mel stejný problém a pamicky jsou dobre pomocnice.Ne ze by rasa vymizela úplně, ale zredukovali ji na minimum.Nutno dodat, ze parmicky mají největší apetit do jednoho roku svého života.Ne ze by pak už rasu nepoziraly, ale už to není ono.A tak ja je zhruba po roce měním.
JINÁČ ŘASA JE V KAŽDÉM AKVARIU...

29.1.2015 14:59
Burča

XXX.XXX.107.192

Dobrý den, já sice řasy v akváriu moc nemám, ale zpočátku jsem měla úplně zelené sklo. Vyřešilo mi to pár ancitrusů navíc. Třeba by pomohli i vám.

29.1.2015 15:12
pb

XXX.XXX.97.5

Ancistrus, jak známo, s ruduchou nepomůže (a tohle na ruduchu vypadá).
Pomůže svítit, měnit vodu, svítit, měnit vodu...

Jirule

18.3.2016 17:53
Jirule

XXX.XXX.113.107

Dobrý den, mohla by to být řasa "Staghorn"..nevím, jak je to v češtině, ale našla jsem zajímavý článek. Zdravím, Jiřina
http://bubblesaquarium.com/images/home%20mid_photo/Article%20on%20Algae/freshwater_algae.htm.

18.3.2016 19:52
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

andulky246 napsal(a):
S parmičkou černopruhou (siamskou) jsem velice spokojen.
Osobně jsem mel stejný problém a pamicky jsou dobre pomocnice.Ne ze by rasa vymizela úplně, ale zredukovali ji na minimum.Nutno dodat, ze parmicky mají největší apetit do jednoho roku svého života.Ne ze by pak už rasu nepoziraly, ale už to není ono.A tak ja je zhruba po roce měním.
JINÁČ ŘASA JE V KAŽDÉM AKVARIU...

A kam davate ty starsi?

Přidejte reakci

Přidat smajlík