Zdravím chovatele vodního světa.
Potřebuji poradit. Včera jsem dostala nový přírůstek do akva. Když jsem si četla vlastnosti rybky v encyklopediích, neřekly mi toho opravdu tolik, co diskuze od pravých chovatelů. Vzhledem k tomu, že se jedná o velmi inteligentní kousek, může být i nebezpečný pro své okolí, bez ohledu na to, že bych jmenovala jeho schopnosti a potřeby. Chci se zeptat, zda jej můžu nechat v akvu, kde se pohybují jiné ryby? Nehrozí, že by mohl na ryby zaútočit nebo je zabít? Je krásný, ale na druhou stranu se chovu trochu obávám.
Díky za reakci.
michal.siegel
napsal(a):
Uveďte, prosím, objem nádrže a rybky, které tam chováte
.
Dobrý večer,
objem akvária je 720 litrů, ve kterém mám: Skaláry, Parmičky, Gara Rufu, Kančíka citronového, Sumečky žraločí, Krunýřovce, Pancéřníčky. Akvárium bych chtěla po čase rozšířit o další druh a nevím, zda si to za těchto podmínek můžu dovolit. Snažím se ho krmit masitou stravou, ale než se k ní dostane, sežerou mu ji jiní jedinci. Pak má plže a mlže, ale s těmi si spíš pohrává. Jinak útočný je na všechny ryby kolem, dokonce Kančík přestal dělat neplechu a má před ním respekt.
No, máte tam rybky, které se o sebe umějí postarat, ale jsou tam také rybky, které by útok čtverzubce mohli šeredně schytat. Objem je na druhou stranu parádní. Chtělo by to uzpůsobit osádku tak, aby se snesli. Každopádně já osobně bych choval čtverzubce samotného, ale neříkám, že to nejde jinak.