Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.1.2015 08:52
mirka sirka

XXX.XXX.5.20

Zdravím chovatele,

je vůbec možné, aby se ryby velkého vzrůstu mezi sebou pojídaly? Každý den si ryby pečlivě hlídám, počítám, kontroluji, zda nemají okousané ploutve apod. Dnes mi zmizela do žaludku krásná, velká a zdravá Skalára Amazonská. Neměla na těle žádné ranky nebo stopy po boji. Jen mírně okousanou hřbetní ploutev. Podezření mám na Sumečka žraločího, u kterého se objevil červený výrůstek na tlamce. V poměru s druhým sumcem má zavalitější tělo. To mi hlava ale nebere, vždyť mezi sebou žijí už nějaký ten rok. Poradíte mi, jak se tomu vyvarovat, aby se to už víckrát nezopakovalo smajlík ?
Díky.

19.1.2015 10:23
jirkaz

XXX.XXX.128.27

A nemůže to dělat ten čtverzubec ? Pokud vím, tak ten se nedoporučuje chovat s dlouhoploutvými druhy ryb.

19.1.2015 10:55
mirka sirka

XXX.XXX.5.20

jirkaz napsal(a):
A nemůže to dělat ten čtverzubec ? Pokud vím, tak ten se nedoporučuje chovat s dlouhoploutvými druhy ryb.

I tuto možnost nezpochybňuji. Může je dostávat do stresové nerovnováhy a tím dochází k tomuto (pro mě nezvyklému) projevu ryb. Inzerce je podaná, jen zájemci žádní. Ale díky za tip. Pokusím se ho dát dnes pryč.

19.1.2015 16:58
pidla

XXX.XXX.106.11

A není možné, že ta skalára z nějakého důvodu náhle uhynula a ostatní ryby jen odklidily mrtvolku?

19.1.2015 17:58
mirka sirka

XXX.XXX.55.102

pidla napsal(a):
A není možné, že ta skalára z nějakého důvodu náhle uhynula a ostatní ryby jen odklidily mrtvolku?

Určitě ne, byla opravdu zdravá a vitální. Čtverák je už pryč, tak uvidím výsledek, jestli lindus a jirkaz měli pravdu, že za vším stál právě on. Každopádně děkuji všem za reakce smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík