Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.2.2015 11:10
Krajda

XXX.XXX.250.82

Zdravím všechny akvaristy.

Založil jsem si akvárium a hned první den mi porodila samička. Přežil jeden potěr, který je k dnešnímu dni velký.

k věci.

Mám dvě samičky a obou se začalo zvětšovat bříško, už to jsou 4 týdny...3 týdny se zvětšovalo a 4. týden se jim akorát zvětšoval černý flek u řitního otvoru.. už jsme pomalu v 5. týdnu, ale samičky ještě neporodili. Samci do nich neustále narážejí a honí je po akváriu a snaží se před nimi schovat.

Něco málo jsem si o tom četl, ale když se podíváte na fotky tak už by měli rodit, ne?

U jedné samičky teda se ještě vytvořily červené tečky. Takže, má jeden velký černý flek a pod tím červený...

Prosím o rad co to znamená ten červený flek a hlavně jestli už jsou před porodem..

Díky

Jednu samičku jsem přesunul do porodničky.

15.2.2015 17:39
jirkaz

XXX.XXX.128.27

Vůbec bych si nedělal hlavu s tím, kdy samičky porodí. Údaj 4 týdny je pouze orientační. Navíc velikost bříška, nebo skvrny u řitního otvoru, není vodítkem pro odhad času porodu. Důležitý je tvar bříška, kdy těsně před porodem začíná jakoby hranatět. Druhým vodítkem je tvar celé rybky, která ve finále vypadá jakoby zlomená, ocas padá v docela velkém úhlu oproti tělu dolů. Zejména ten druhý ukazatel je na vašich fotkách zřetelně vidět, takže je možné očekávat porod co nevidět. Většinou se tak děje v noci, kdy je okolo klid. To mně přivádí k jiné věci. Píšete, že máte dvě samičky a že je samci prohánějí. Z toho usuzuju, že jsou také minimálně dva. Chovat paví očka po párech je podle mých zkušenností pro samičky hodně namáhavé a stresující. I možná proto se pořád mladých nemůžete dočkat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík