Zdravím, chcem sa opýtať, či je pravda tvrdenie, ktoré mi jeden chovateľ napísal.
Ak chceš, aby ti staré nežrali mladé, tak počkaj, až sa ti okotia. Mladé daj zvlášť do akvária. Takto to rob zakaždým, keď sa ti veľké okotia. V druhej nádrži, kde máš mladé ryby, budeš mať jedince z rôznych vrhov, čiže budú rásť každá inak. Pokiaľ budeš stále pridávať ďalšie mladé, tak aj tie, ktoré už budu vačšie, budú stále zvyknuté. A teda ak po pár týždňoch budeš mať z nich dospelé jedince, a stále budeš pridávať mládatá, nebudú ich požierať, lebo sú na ne zvyknuté od mala.
Môže na tom niečo byť? Prosím len vyjadrenia od tých, čo to skúšali, nie čo počuli od tohto, tamtoho, alebo chcú byť zaujímaví, tak napíšu niečo len aby vyzerali múdro.
ďakujem.
My nejdražší!
Zdravím vás, jmenuji se generál Robert kužel, jsem americký armádní generál, já doufám, že to pošta si tě najde dobře a zdravě a já doufám, že můžeme navázat vztah, protože se scházíme tady poprvé, jsem prošelprofil, který mluví dobře, že jste na těchto stránkách, a byl jsem ohromen, když jsem viděl váš profil, a rozhodl se s vámi komunikovat. Je mým přáním, aby věděli, mám rád upřímnost, důvěru, lásku, péči, pravdu, & respekt, mám všechny tyto vlastnosti ve mně, laskavě odpovědět na mě přes můj soukromý e-mailové schránky (generoberttcone@outlook.com), takže jsme se sami sebe lépe poznat. Doufám, že číst od vás, pokud máte zájem také. Díky a doufal, že slyším od vás nejdřív.
Cháu, že chceš rady jen od těch, co to zkoušeli...ale nemyslím, že by to bylo 100%. ono skoro každá ryba vyrůstá s prckama. u mě jak se množili, tak jsem prcky dávala k trochu větším sourozencům a stejně byli schopné v dospělosti slupnout čerstvé mládě. je to naprosto přirozené chování a těžko neslupnou něco, co je k jídlu (a ještě tak výživné).
můžeš to vyzkoušet
No tak podávam čerstvé správy - Všimol som si, keďže mám akvárium preložené na polovicu sklom, že mi malé niektoré prešli k rodičom. Mal som tam už len dve samičky a jedneho endleráka. Samičky mi doniesli že sú endlerky, ale pravda to nie je, telom sa podobá, ale chvostom nie, majú modré odtiene na chvostoch a veľké ako pávie oka. Ale, všimol som si, že mladé pekne plávali s nimi, a rodičia si ich vôbec nevšímali, nasypal som to krmenie a nič, všetci spolu, tak som sklo dal preč a čo človek vidí? Malé sa ani nebáli, plávali síce trošku rozrušene, predsa len prišli k nim "veľryby" :D ale musím povedať, že to funguje, nikto nikoho nežerie, dokonca ani pancierničky si ich nevšímajú... Takže už len zistiť ak budu vyrastať a vždy budú nejaké vrhy, tak sa navzájom budú znášať. Kto vie, skúsiť to treba, ale zatiaľ tento postup chválim ;).
Endlerky tak rády prcky nebaštěj, takže jestli máte ty (nebo křížené), tak nemusí mít takové kanibalistické sklony.
pokud prcci odrostou a nevejdou se do tlamky, taky už nejsou vhodnou svačinou. nakrmení/hladovka je taktéž znát...
mimochodem, opravdu si myslíte, že pancéřníčci loví rybičky?
Nuž o správaní pancierničkoch teda moc neviem, ale pani vo zverimexe, taká premúdrelá, mi povedala, že pancierničky mladé budú požierať a už mi ponúkala ancitrusy a keď som povedal, že mám kopu mladých, už mi zaridovala nové akvárium. A to som k nej šiiel po radu, tak som to nechal tak, šiel domov a spravil podla seba.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Ellie Goulding
napsal(a):
No tak podávam čerstvé správy - Všimol som si, keďže mám akvárium preložené na polovicu sklom, že mi malé niektoré prešli k rodičom. Mal som tam už len dve samičky a jedneho endleráka. Samičky mi doniesli že sú endlerky, ale pravda to nie je, telom sa podobá, ale chvostom nie, majú modré odtiene na chvostoch a veľké ako pávie oka. Ale, všimol som si, že mladé pekne plávali s nimi, a rodičia si ich vôbec nevšímali, nasypal som to krmenie a nič, všetci spolu, tak som sklo dal preč a čo človek vidí? Malé sa ani nebáli, plávali síce trošku rozrušene, predsa len prišli k nim "veľryby" :D ale musím povedať, že to funguje, nikto nikoho nežerie, dokonca ani pancierničky si ich nevšímajú... Takže už len zistiť ak budu vyrastať a vždy budú nejaké vrhy, tak sa navzájom budú znášať. Kto vie, skúsiť to treba, ale zatiaľ tento postup chválim ;).
Jenže nepíšete jak staré mladé už byly.Oni je rodiče požíraj totiž brzy po narození, kdy ještě špatně plavou a také podle toho jak se jim vejdou do úst.Později jak zjistí že už je nechytí, přestanou se mladých všímat.Jinak o nějakém zvykání bych asi pochybovala, na to tyhle ryby těžko mají mozek, zkuste je od mala zvykat na komáří larvy, jestli je v doslpělosti taky nebudou žrát, bude to asi podobné.
Ellie Goulding
napsal(a):
Nuž o správaní pancierničkoch teda moc neviem, ale pani vo zverimexe, taká premúdrelá, mi povedala, že pancierničky mladé budú požierať a už mi ponúkala ancitrusy a keď som povedal, že mám kopu mladých, už mi zaridovala nové akvárium. A to som k nej šiiel po radu, tak som to nechal tak, šiel domov a spravil podla seba.
No, nenechte si radit ve zverimexu. radu si radši 3x ověřte, než jí uvěříte
Nemôžete hádam porovnávať pakomáre s poterom Mám pri gupkách aj mečovky a tie si ich tiež nevšímajú. Môžem zajtra pridať fotku ako dôkaz. Dnes ráno mi jedno pávie očko rodilo a nič, poter sa učil plávať, sem tam ich ponaháňali ale nezožrali ich. Nuž ono to kto neskúsi a iba počuje od iných a neskúsi, tak si s radosťou spraví z toho dobrý vtip, že?
linduš - to áno, tá pani dokonca tak rozprávala nahlas, že si neviem predstaviť, ako ju počuť, keď kričí :-D Bubienok a polka hlavy am bolela do večera :D.