pavouk 100

XXX.XXX.121.17
Dobrý den, mám problém, těla ancistrusů pokryl býlošedý povlak, ocasní ploutev stažená, žerou normálně, denně umře 1 - 2 ryby, neví někdo co s tím?
Zkuste mrknout sem. Je to sice v němčině, ale google si s tím snad poradí. http://www.jbl.de/onlinehospitaluk/perpicture/index.php?Step=2&GalleryId=2.
pavouk100

XXX.XXX.141.46
Na fotkách by to asi nebylo vidět, jsou jako by do šeda, všechno ancistrusy, asi 150, filtrace dobrá, vodu měním téměř denně, v jiných akváriích jsou ryby v pořádku, jen v tomto jednom to je špatný.
Páni,150 ancíků v jedné nádrži? to asi nebude domácí okrasný chov
no a kolik má těch litrů? dost pravděpodobně to prostě bude zněčištěním, páč ancíci fakt kálí...
nejspíš nějaká plíšeň, či co. pravděpodobně by zabrala Esha 2000, ÁLE! pokud není dostatečná hygiena, budete se v tom plácat pořád. prostě moc ryb na dané podmínky. to bych nechtěla udržovat
musíte udržet dno naprosto čisté, nejlépe holé bez písku a vodu bych měnila skoro celou.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokud se jedná o mladé ancíky, tak třeba už jim prostě nádrž přestala stačit jak rostou, to by nemuselo pomoci nic ani žádné léčivo.Pokud by se ale jednalo o dospěláky, si fakt velikost nádrže nedovedu představit Na rady je tu málo informací.

Rozpočítejte si kolik litrů vody máte na velikost 1. ryby v cm, pak řešte...
pavouk 100

XXX.XXX.121.17
Je vidět, že nevite, ale dík
pavouk 100
napsal(a):
Je vidět, že nevite, ale dík
Nevíme nic, jen to, že máte 150 nemocných ryb. to jsou veškeré informace od vás. bohužel jste nenapsal vůbec nic směrodatného, takže i pro nás je to víceméně ztráta času hádáním z ničeho.
náš pes má čtyři nohy a je chlupatý. víte jaké je to plemeno?
pěkný den.
pavouk100

XXX.XXX.126.103
150 ancistrusů ( 2cm ) v nádrži 120l, bez ničeho, jenom filtry, filtrování vydatné, PH v normálu, voda bez dusičnanů, teplota 25 stupňů, pochybuji, že Vám to pomůže a nepiště, že je tam přerybníno, vedle mám stejnou nádrž s 250ks ( 3cm ) a nic jim není.

pavouk100
napsal(a):
150 ancistrusů ( 2cm ) v nádrži 120l, bez ničeho, jenom filtry, filtrování vydatné, PH v normálu, voda bez dusičnanů, teplota 25 stupňů, pochybuji, že Vám to pomůže a nepiště, že je tam přerybníno, vedle mám stejnou nádrž s 250ks ( 3cm ) a nic jim není.
Divím se jak to množství ryb můžete spočítat.Myslím ale že si budete muset poradit sám, ryby dřív či později budete stejně muset rozdělit do jiných nádrží.Přes to napíšu že na ten obsah je to sakra moc ryb, typovala bych na nějaké plísně, může být i ze stresu a je jen otázkou času kdy budou padat i v druhé nádrži.
pavouk100
napsal(a):
Že je druhá nádrž zatím OK, ještě neznamená, že obě nejsou brutálně přerybněné. Přerybnění není něco, co ty ryby zabije okamžitě teď hned. Jen je to velmi oslabuje a výrazně zvyšuje riziko, že něco chytnou. V jedné nádrži něco chytly, ve druhé zatím ne.
Měl jsem kdysi něco podobného. Šedý povlak na rybách a slepené ploutve. Dle tvrzení kolegy to byl cizopasník jménem bičíkovec. Tenkrát ještě skoro žádná léčiva nebyla, takže mi poradil zvýšit teplotu na jeden den na 30 stupňů, polévkovou lžíci soli na 30 litrů vody, zeslabit filtraci a silně vzduchovat. Pomohlo to.
Zavlekl jsem si to tenkrát do akvária živou potravou z přírody.
V dnešní době na to určitě existuje nějaký lék, ale v tom se bohužel nevyznám. Každopádně vyhledejte na internetu bičíkovec a srovnejte příznaky.
pavouk 100

XXX.XXX.121.17
Díky, taky mi to připadalo na bičíkovce, ale nebyl jsem si jistý, protože je živým ani mraženým nekrmím, ale ancistrusy jsou na léky citlivý, tak jsem se chtěl inspirovat tady .
Jinak pro Ernya, když ryby přelovuji do jiné nádrže, tak je počítám, není to nic těžkého a jinak, když máte vodu v pořádku a dobré krmení, vůbec nevadí takové množství ryb, naopak.
My nejdražší!
Zdravím vás, jmenuji se generál Robert kužel, jsem americký armádní generál, já doufám, že to pošta si tě najde dobře a zdravě a já doufám, že můžeme navázat vztah, protože se scházíme tady poprvé, jsem prošelprofil, který mluví dobře, že jste na těchto stránkách, a byl jsem ohromen, když jsem viděl váš profil, a rozhodl se s vámi komunikovat. Je mým přáním, aby věděli, mám rád upřímnost, důvěru, lásku, péči, pravdu, & respekt, mám všechny tyto vlastnosti ve mně, laskavě odpovědět na mě přes můj soukromý e-mailové schránky (generoberttcone@outlook.com), takže jsme se sami sebe lépe poznat. Doufám, že číst od vás, pokud máte zájem také. Díky a doufal, že slyším od vás nejdřív.