Má někdo na zahradě koupací jezírko, které je vytvořeno přírodně? Hodně jsem o tom četla v knize od Seppa Holzera, který je váženým představitelem permakulrury a sám na svém pozemku v nadmořské výšce 1500 jich několik má. Vytváří je metodou kdy bagr víří vodu v již vykopaném jezírku a jemné částice zeminy klesnou a zhutní dno. Takže žádná fólie atd. Chtěla bych koupací jezírko a tohle mě dost zaujalo. Neznáte někoho, kdo to takhle zkusil?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ono by to šlo ale musíte mít k tomu také vhodné podloží-určitý druh zeminy.Myslím že zrovna jílovitá hutná zem by šla.Jinde se Vám to bude vsakovat neustále.
No toho se právě bojím. Normálně máme těžší půdu, po výkopu díry vím, že tam bylo dost jílu, ale z boku díry je písek. Problém je, že to hloubili majitelé před námi, takže nevím co a jak. Navíc tam dřív, tedy kdysi dávno byla hospodářská budova, tudíž asi to může být z podkladu. Nad tím byly a místy okolo jsou pískovcové desky. Škoda. Ale nejspíš by to jezírko stejně bylo kalné, kdyby se v tom někdo koupal, nebo ne?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Určitě by bylo kalné, vždyť se podívejte na klasické bazény co s tím je práce a to tam neni nic než voda.To už raděj tu folii, na ní písek a hodně rostlin které jsou přírodními filtry-dnes se to tak leckde dělá i na koupalištích.Nebo filtr, záleží jak chcete velké.
Zkusím odhadnout velikost, i když správně bych to měla změřit. Koupací část 4x6, hploubka až 2m, pak bahenní část ta je teď asi 2x3m. Jedná by se dala udělat ještě na druhé straně, nad Koupací zónou. Tam měl být vodopád a téct přes ni. Mě trochu děsí cena filtrace. Chtěla jsem to zkusit bez ní. Pokud nejsem úplně blbá, tak filtrace a čerpadlo do jezírka není to samé, či je? Dá se instalovat jedno nebo druhé později, tj.po vyzkoušení provozu bez nich/toho? Moc děkuji za zodpovězení mých dotazů. Shromažďuji moudra, protože názory se liší a já bych se jezírka nechtěla vzdát.
My nejdražší!
Zdravím vás, jmenuji se generál Robert kužel, jsem americký armádní generál, já doufám, že to pošta si tě najde dobře a zdravě a já doufám, že můžeme navázat vztah, protože se scházíme tady poprvé, jsem prošelprofil, který mluví dobře, že jste na těchto stránkách, a byl jsem ohromen, když jsem viděl váš profil, a rozhodl se s vámi komunikovat. Je mým přáním, aby věděli, mám rád upřímnost, důvěru, lásku, péči, pravdu, & respekt, mám všechny tyto vlastnosti ve mně, laskavě odpovědět na mě přes můj soukromý e-mailové schránky (generoberttcone@outlook.com), takže jsme se sami sebe lépe poznat. Doufám, že číst od vás, pokud máte zájem také. Díky a doufal, že slyším od vás nejdřív.
Zkusím to jinak nemám teda koupací ale zahradní jezírko, dřív bylo z folie kde utíkala voda a pořád to nebylo ono...
nakonec je z betonu do kterého se přidávalo vodní sklo už nevím poměr je to více než 10 let nakonec je z toho soustava 2 jezírek s vodopádem
Filtraci nemáme je pro ryby voda je dobrá nastěhovali se nám tam po pár letech skokani skřehotavý, užovky obojkové, poslední 3 roky vídáme i čolky a ondatru. Každopádně první rok jsme vetší z jezírek používali jako koupací a mělo to dva mínusy 1. voda se v tom betonu výrazně ohřeje 2. beton prostě není tak příjemný na ležení i chození ale když nejste citlivka tak ok.
míša.mar.

XXX.XXX.155.9
Ahoj :)
My máme jezírko s folií, ale známí myslím ne. Vím že jim ho dělali http://www.bazeny-sulc.cz sice nevím jakou metodou přesně, ale zkus se u nich zeptat. :).
Korda

XXX.XXX.234.52
My jsme také nejdříve chtěli jezírko, ale pak jsme zjistili, že se vším okolo, to vyjde ještě dráž než plastový bazén http://www.plastovebazeny.eu , takže jsme od toho nakonec upustili, ale děkuji moc za typy z tohoto článku.