Máte někdo zkušenosti s tím co na ty různý síťky či žínky k přichycení mechu říkají ostatní kytky a rybky? Chci si pořídit piskořky a tak vymýšlím jak upevnit kytky ke dnu. Budu zakládat nový akvárko, tak jsem myslela, že dám vrstvičku písku, nějakou tu síťku nebo tak něco a větší část písku.
Ne, to je úplně zbytečné. Jestli piskořky vyhrabaly sousedce kytky, tak bůhví, jak je měla zasazené. Pokud mají kytky aspoň trochu slušné kořeny a zasadíte je normálně do křemičitého písku (žádný hrubý dekorativní štěrk, liapor apod.) ve vrstvě aspoň 3-4 cm, tak je piskořky fakt nemají šanci vyhrabat.
Aha. Ona tam má nějaký štěrk. Taky jsem ho měla, ale už jsem to napravila výměnou za říční písek 4. A nevadí ten kov rybkám? Myslím jestli se z toho nic neuvolňuje? Jak to pak z toho dostanu ven? Přeci nenechám v akvárku kovové matky, nebo jo? Mám shánět nějaký určitý matky, nebo je to jedno a stačí co najdu doma?
Burča
napsal(a):
Aha. Ona tam má nějaký štěrk. Taky jsem ho měla, ale už jsem to napravila výměnou za říční písek 4. A nevadí ten kov rybkám? Myslím jestli se z toho nic neuvolňuje? Jak to pak z toho dostanu ven? Přeci nenechám v akvárku kovové matky, nebo jo? Mám shánět nějaký určitý matky, nebo je to jedno a stačí co najdu doma?
Matky nevadí, naopak - jak pomalinku korodují, tak prý slouží rostlinám jako zdroj železa, kterého mají obvykle nedostatek ;-) Ale vyzkoušené to nemám, mám to jen vyčtené. Každopádně se neodstraňují, nechávají se tam. A měly by to být matky železné/ocelové, ne mosazné. Jinak je vcelku fuk, co je to za typ.