Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.3.2015 20:18
Burča

XXX.XXX.211.144

Máte někdo zkušenosti s tím co na ty různý síťky či žínky k přichycení mechu říkají ostatní kytky a rybky? Chci si pořídit piskořky a tak vymýšlím jak upevnit kytky ke dnu. Budu zakládat nový akvárko, tak jsem myslela, že dám vrstvičku písku, nějakou tu síťku nebo tak něco a větší část písku.

13.3.2015 09:05
pidla

XXX.XXX.106.11

Nějak nechápu. Mluvíte o uchycení kytek, nebo mechu? Jestli jde o kytky, tak ty se normálně zasadí - nebojte, piskořky je nevyhrabou. S kobercem mechu v akváriu s piskořkami nemám zkušenosti, mech radši navazuju na kameny a kořeny, vypadá to přirozeněji.

13.3.2015 11:55
Burča

XXX.XXX.211.228

Sousedka mi právě říkala, že kytky vyhrabují. Tak jsem si myslela, že by se do tý síťky po dně zamotali kořínkama.

13.3.2015 13:50
pidla

XXX.XXX.106.11

Ne, to je úplně zbytečné. Jestli piskořky vyhrabaly sousedce kytky, tak bůhví, jak je měla zasazené. Pokud mají kytky aspoň trochu slušné kořeny a zasadíte je normálně do křemičitého písku (žádný hrubý dekorativní štěrk, liapor apod.) ve vrstvě aspoň 3-4 cm, tak je piskořky fakt nemají šanci vyhrabat.

13.3.2015 13:56
pidla

XXX.XXX.106.11

A pokud byste sázela stonkovky jako řízky, které ještě nejsou zakořeněné, tak dost lidem se osvědčily železné matky - několik stonků omotáte kousíčkem molitanu a zastrčíte do matky.

13.3.2015 15:00
Burča

XXX.XXX.211.209

Aha. Ona tam má nějaký štěrk. Taky jsem ho měla, ale už jsem to napravila výměnou za říční písek 4. A nevadí ten kov rybkám? Myslím jestli se z toho nic neuvolňuje? Jak to pak z toho dostanu ven? Přeci nenechám v akvárku kovové matky, nebo jo? Mám shánět nějaký určitý matky, nebo je to jedno a stačí co najdu doma?

13.3.2015 15:18
pidla

XXX.XXX.106.11

Burča napsal(a):
Aha. Ona tam má nějaký štěrk. Taky jsem ho měla, ale už jsem to napravila výměnou za říční písek 4. A nevadí ten kov rybkám? Myslím jestli se z toho nic neuvolňuje? Jak to pak z toho dostanu ven? Přeci nenechám v akvárku kovové matky, nebo jo? Mám shánět nějaký určitý matky, nebo je to jedno a stačí co najdu doma?

Matky nevadí, naopak - jak pomalinku korodují, tak prý slouží rostlinám jako zdroj železa, kterého mají obvykle nedostatek ;-) Ale vyzkoušené to nemám, mám to jen vyčtené. Každopádně se neodstraňují, nechávají se tam. A měly by to být matky železné/ocelové, ne mosazné. Jinak je vcelku fuk, co je to za typ.

13.3.2015 16:45
Burča

XXX.XXX.211.209

Děkuju. Jasně, že jsem myslela material a ne tvar. Kvůli tomu co se z nich uvolní do vody. Jen aby to železo nevadilo rybkám. Z toho mám trošku strach. Aby mi tam pak neplavaly bříškama nahoru, ale to snad ne. Taky už jsem o tom někde četla.

Přidejte reakci

Přidat smajlík