Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.3.2015 09:38
pekarruda

XXX.XXX.26.246

Prosim o radu, mohou byt tlamovci a ancitrusy v jednom akvariu.

17.3.2015 15:45
beastije

XXX.XXX.205.71

Co tak znam z diskuzi z rybicky.net a vlastni zkusenosti s ancistrusem a ostatnimi rybkami, nejsou uplne kompatibilni. Vnoci vyziraji nakladene jikry, coz neni teda tenhle pripad, tlamovci budou pred anciky porad branit a mozna budou mit problem s mladyma, ancistrus je spinic ktereho je potreba jeste dokrmovat samozrejme a celkove nic moc, i ryby mi pekne prohani ( okousal mi bettu:)

Jestli ti jde o rasu, investuj do sneka, nebo neco zmen ;) Nebo si zvol mirnejsi jednoho ancistruse, zalezi pak na velikosti akvaria a moznosti ukrytu.

17.3.2015 18:33
linduš

XXX.XXX.164.149

Tak tlamovec a betta, to je panečku kombinace
tlamky nevedu, ale dobří známí mají i s ancíkama. nevím jestli a jak moc se prohánějí, to bych kecala. každý má možnost se někam "uklidit".
ale kdyby se mu dařilo jikry likvidovat, je to kolikrát výhoda. mladé se většinou nezachraňují, bylo by jich mraky a je to skoro neudatelné. nechávají se běžně osádkou sežrat.
ale tlamovci nosí jikry v tlamce
ono taky záleží i na velikosti toho akvárka

23.3.2015 11:15
tomvoj

XXX.XXX.169.239

pekarruda napsal(a):
Prosim o radu, mohou byt tlamovci a ancitrusy v jednom akvariu.

Tlamovci a ancistrusi k sobě moc nepatří, ale já mám u tlamovců ancistrusy hlavně proto, aby udržovali průhledné skla a tedy abych je nemusel čistit. Jinak velký ancistrus podle mě může v noci minimálně rušit, ale i sežrat maličké tlamovce. Naopak i býložravý tlamovec si hravě poradí s maličkými ancistrusy. T. V.

23.3.2015 11:54
pekarruda

XXX.XXX.26.246

Děkuji za informaci.

28.3.2015 08:58
pekarruda

XXX.XXX.26.246

Chtěl bych se zeptat tropheusy a krunyřovci jde to dohromady.Poradi mi někdo Děkuji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík