vvv
XXX.XXX.156.3
Ahoj, prosím o radu. Koupila jsem před dvěma dny Betu - samečka. Vypadá v pořádku, plave, ale nechce žrát - mám granulky přímo určené pro bety. Když hodím granulku tak připlave, podívá se a zase odplave.
Mám ho v 18litrovém akvárku s topením (cca 25°), kytkama a domečkem ke schování, takže žádné půllitrové betárium které tu mnozí odsuzují - už nevím co víc udělat
předem díky za rady
Osobně nemám rád tyhle speciální krmiva pro konkrétní rybí druh. Jak u chovatele, tak v akvaristice se rybky krmí většinou levným krmením, a hlavně všechny stejným. Potom to může dopadnout jako u vás. Může se totiž stát, že vaše rybka prostě granule nezná a nemá k nim důvěru. Vy teď máte dvě možnosti. Počkat, až jí hlad donutí nebo jít koupit jiné krmivo. Zeptejte se tam, kde jste jí koupila, čím krmí.
Samozřejmě je tu ještě možnost, že rybka nežere z jiného důvodu. Ale protože neznám přesně podmínky, ve kterých jí chováte, netroufám si toto hodnotit.
Mě betťák po té co jsem ho koupila nežral nic jiného než maso (naškrábané hov. srdce koupené v akva, naškrábané kuřecí maso...) a ke všemu je to lovec, takže nejraději má když maso držím v prstech či pinzetě a pomalu s ním jezdím po hladině. Postupem času se naučil žrát i klasické krmivo pro rybičky, takže to střídám. Ty granulky speciálně pro betty, ale nežral nikdy, prostě mu nechutnají a ani ostatním rybám.
Zkuste mražené patentky (červené larvy pakomárů). kousínek kostky odkrojit, v sítku propláchnout vlažnou vodou, dokud nerozmrznou a nabídnout. ale málo, dvě, tři...
můžete zkusit i levné vločky od sery, tetry, prakticky cokoliv. jak píše vejin, většinou jsou zvyklí na to nejběžnější. může být i nemocný, nebo prostě nemá hlad.
vvv
XXX.XXX.156.3
Všem moc děkuji za rady, pomohlo to. Zkusila jsem klasické vločky (TetraMin) a po krátkém rozkoukání co to tam sypu, se do nich beťák s chutí pustil
ale patentky zkusím taky, ať to má pestřejší. díííííky