Http://betta.wz.cz/chov.html#potrava
Já osobně krmím bettu jak vločkovým, tak masem (hovězí srdce, kuřecí, rybí maso, mraž. nítěnky atd.).
Také si přečtěte jaké podmínky betta potřebuje, nejen krmení.
A co si tak počíst v literatuře? Ne čekat, jestli někdo odpoví a co. To je moda, pořídit si rybičku, nejlíp betu a říct si, ono to nějak dopadne, však stojí pár kaček. Přece, než si pořídím zvíře, tak si nastuduju podmínky chovu, krmení, popřemýšlím, zda vše to mohu poskytnout a pak se těším ze zdravého a spokojeného zvířátka a ne hrc prc bum a jedu .
amiš
napsal(a):
A co si tak počíst v literatuře? Ne čekat, jestli někdo odpoví a co. To je moda, pořídit si rybičku, nejlíp betu a říct si, ono to nějak dopadne, však stojí pár kaček. Přece, než si pořídím zvíře, tak si nastuduju podmínky chovu, krmení, popřemýšlím, zda vše to mohu poskytnout a pak se těším ze zdravého a spokojeného zvířátka a ne hrc prc bum a jedu .
Teda naprosto upřímně... Takových dotazů, jako píšete, jsou na iFauně mraky. Ale tady? Zaprvé tazatelka chce bettu umístit do hranatého akvária, tedy žádná koule a navíc píše obdélník, takže ty pidičtverce můžeme rovnou vyřadit. Plus se jen ptá na detaily ohledně potravy. Podle toho, že jí někdo říkal, že bettu krmí syrovým masem si očividně o chovu informace zjišťovala a zjišťuje. Tak si tyhle mindráky běžte psát k otázkám, ke kterým to patří .
amiš
napsal(a):
Já si o betách četla na internetu a ptala jsem se kamarádky a známých...
Nemám ráda lidi kteří si něco koupí a pak si zjišťují podmínky, žrádlo a chovatelské potřeby. Ale nechápu to hrc prc bum a jedu
Hrc prc znamená něco jako hurá akce. Tedy, ve Vašem případě dotaz, že už betu máte, ale nevíte, co jí dávat. Ptáte se, krmení jako pro ribičky? Ale beta je rybička. Kupte kvalitní vločkové krmivo, občas sušené nítěnky a beta bude spokojená. Krmila jsem tím bety, čichavce, skaláry, ancistruse, sekavce, cichlidy, jo a občas koupila nítěnky živé a ryby se v pohodě dožily maxima let. No a měla jsem akvárko 68 l a mám 200l.
BeTa- Bojovnice
napsal(a):
Potřebuje topítko a bublinky? Mě se ty malé rybičky po bublinky zasekávaly a než jsem přišla byly buď mrtvé nebo polomrtvé takže bych jí tam jen jednou za den třeba 10 minut dala? a topítko jen na zimu( to jsem rybám dělala a vodu měly akorát)
Díky za odpovědi
Nechcete si raději pořídit pejska? Na Kauflandu teď mají krásné, plyšové... Jednou za půl roku se hodí do pračky, a jinak nic nepotřebuje... O potřebách živého tvora nevíte naprosto nic, tak nebude škoda, když toho plyšáka hodíte omylem na vyvářku a on se srazí...
Nechte si ty urážky od cesty ano!
Já jsem se jen zeptala a jestli to nevíte tohle je diskusní fórum! Tady lidé odpovídají na otázky (ale lidé kteří vědí co to je jakákoliv otázka a to vy rozhodně nejste!)
toho plyšáka si kupte sám ale takového který vám bude říkat co to je diskusní fórum a otázka jakákoliv!
BeTa- Bojovnice
napsal(a):
Potřebuje topítko a bublinky? Mě se ty malé rybičky po bublinky zasekávaly a než jsem přišla byly buď mrtvé nebo polomrtvé takže bych jí tam jen jednou za den třeba 10 minut dala? a topítko jen na zimu( to jsem rybám dělala a vodu měly akorát)
Díky za odpovědi
Prosím o upřesnění, co konkrétně je voda "akorát".
základ: 20 litrů akva na jednoho beťtáka, kvalitní filtr který běží nonstop, topítko, kryt nebo krycí sklo, hodně rostlin...
nevím, proč plýtvat energií na někoho, kdo je příliš líný na pár ťukanců do počítače aby si našel základní informace o chovu. jak se takový člověk bude asi pravidelně starat o živého tvora? to je víc práce, než pár minut na netu