Nikki Sixx
XXX.XXX.25.106
Ahoj,
Mám dvě samice pavích oček, podle všeho březí, černý flek u zadku je fakt hodně jasně viditelný (jedna ho má uplně černý druha spíš hnědý) tak jsem je odlovil mimo akvárko (dělám to pokaždé protože chci zachránit co nejvíc mimin), ale je to už téměř dva týdny, a pořád se nic neděje. Čím by to mohlo být? Břicha už mají velké tak jako klasicky když gupky rodí.
Díky
Zverinka
napsal(a):
Dobrý den, skuste jim dát nějaké živé krmivo ( nitěnky, apod.). Mě také dlouho nerodili paví očka a potom jsem jim začla dávat nitěnky a hned ( asi po 6-7 dnech) mi porodili.
Březost žrádlo neurychlí. pokud vám porodily za 6-7 dnů, nemá to vůbec nic společného s krmivem, prostě v tu dobu rodit měly.
nítěnky rozhodně nedoporučuji, vůbec je nedávám. bývají z nich dost často nemoci.
na porod se musí počkat, jako u všech mláďat. z nějakého urychlování a provokování může vzejít leda tak porod nedonošených mláďat (potrat).
linduš
napsal(a):
Březost žrádlo neurychlí. pokud vám porodily za 6-7 dnů, nemá to vůbec nic společného s krmivem, prostě v tu dobu rodit měly.
nítěnky rozhodně nedoporučuji, vůbec je nedávám. bývají z nich dost často nemoci.
na porod se musí počkat, jako u všech mláďat. z nějakého urychlování a provokování může vzejít leda tak porod nedonošených mláďat (potrat).
A jaké živé krmivo byste doporučila?
Živou dávám jen čistou trepku (domácí chov) pro plůdek jikernaček. a v nejlepším případě larvy komárů (červené, černé) z nádob na mém pozemku.
občasné svačinky v podobě potěru, malých šnečků a krevetek vyskytujících se v akváriu nepočítám
jsem spokojená s mraženou, pokud je kvalitní. občas člověk narazí na zamražené starší mrtvolky (není čerstvé), nebo špatně skladované zboží.