annynka
XXX.XXX.198.167
Zdravim. Zakládám 112l akva. Jenže po napuštění jsem zjistila, že se akva naklápí na jednu stranu o cca.1 cm. Nakolik by byl u takového rozdílu problém s prasknutím? Jedná se o 6mm sklo s výstuhama, délka 80cm.
annynka
XXX.XXX.198.167
Jinak prosim odpovidajici aby nezohlednovali esteticky efekt. jde mi ciste jen o to, jestli se neco nemuze s tim stat...
vypodlozit bych to mohla, ale popravde to akva se stolkem a sterkem vazi temer tolik co ja a nemam po ruce moc kdo by mi s tim pomohl. kazdopadne cim to pripadne podlozit? pokud bych neco dala na tu jednu stranu, bude mi cca 200kg stat na jedne hrane desky a tom vypodlozeni, co mi neprijde uplne idealni.
Já myslela, kolem toho chodit a sledovat, zda to nekřupe
pěkný by to mělo být taky
jak na jedné straně desky a vypodložení?
na stolku pod akvárkem by měla být nějaká měkčí podložka, aspoň polystyren, ten i to váhu pomůže rozložit. podkládá se stolek. nevím jak to máte řešené. jestli by nešlo podložit nějakýma lištama.
pokud to nemáte jak provézt, ten centimetr na "stolitrovce" by neplechu dělat neměl. jde jen o kvalitu nádrže.
nějaké ruplé akva už máme taky za sebou.
annynka
XXX.XXX.198.167
Samozřejmě mezi akvárkem a stolkem podložku mám.
Tím, že by to stálo na hraně jsem to myslela tak, že stolek nemá nožičky ale stojí "na desce". Takto: http://www.vyprodeje.net/editor/image/eshop_products/dls-80x35x60-rov_l.jpg no a kdybych vypodložila tu jednu stranu, tak stojí jen na hranách a prostředek by byl ve vzduchu. Musela bych to nějak podložit po celé délce...
Uživatel s deaktivovaným účtem
Krom estetické vady by to jinak vadit nemělo, mě takhle stojí jedno akvárko už léta, je křivé asi o 1,5 cm na 150cm délky.Vzhledově jsem to vyřešila tapetou barvy a struktury podobné stolku či krytu osvětlení, kdy jsem proužkem přelepila horejšek tak aby nebyla vidět hladina. akvárium nepraskne pokud je podklad křivý jen takto, rozhodně ne jinak křivý.