Akvárko stojí křivě

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

annynka

9.8.2015 13:18
annynka

XXX.XXX.198.167

Zdravim. Zakládám 112l akva. Jenže po napuštění jsem zjistila, že se akva naklápí na jednu stranu o cca.1 cm. Nakolik by byl u takového rozdílu problém s prasknutím? Jedná se o 6mm sklo s výstuhama, délka 80cm.

9.8.2015 13:20
linduš

XXX.XXX.79.4

1 cm není zas málo, nešla by podložit skřínka?
nemyslím, že by mělo nutně rupnout, ale fakt bych na to nechtěla koukat a jistota je samopal.

annynka

9.8.2015 18:08
annynka

XXX.XXX.198.167

Jinak prosim odpovidajici aby nezohlednovali esteticky efekt. jde mi ciste jen o to, jestli se neco nemuze s tim stat...
vypodlozit bych to mohla, ale popravde to akva se stolkem a sterkem vazi temer tolik co ja a nemam po ruce moc kdo by mi s tim pomohl. kazdopadne cim to pripadne podlozit? pokud bych neco dala na tu jednu stranu, bude mi cca 200kg stat na jedne hrane desky a tom vypodlozeni, co mi neprijde uplne idealni.

9.8.2015 19:51
linduš

XXX.XXX.79.4

Já myslela, kolem toho chodit a sledovat, zda to nekřupe
pěkný by to mělo být taky
jak na jedné straně desky a vypodložení?
na stolku pod akvárkem by měla být nějaká měkčí podložka, aspoň polystyren, ten i to váhu pomůže rozložit. podkládá se stolek. nevím jak to máte řešené. jestli by nešlo podložit nějakýma lištama.
pokud to nemáte jak provézt, ten centimetr na "stolitrovce" by neplechu dělat neměl. jde jen o kvalitu nádrže.
nějaké ruplé akva už máme taky za sebou.

annynka

9.8.2015 20:13
annynka

XXX.XXX.198.167

Samozřejmě mezi akvárkem a stolkem podložku mám.
Tím, že by to stálo na hraně jsem to myslela tak, že stolek nemá nožičky ale stojí "na desce". Takto: http://www.vyprodeje.net/editor/image/eshop_products/dls-80x35x60-rov_l.jpg no a kdybych vypodložila tu jednu stranu, tak stojí jen na hranách a prostředek by byl ve vzduchu. Musela bych to nějak podložit po celé délce...

10.8.2015 12:13
linduš

XXX.XXX.79.4

Aha, tak to je pravda, to by chtělo po celé délce nějaký klín.
třeba se ještě někdo šikovný ozve.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.8.2015 21:46
Uživatel s deaktivovaným účtem

Krom estetické vady by to jinak vadit nemělo, mě takhle stojí jedno akvárko už léta, je křivé asi o 1,5 cm na 150cm délky.Vzhledově jsem to vyřešila tapetou barvy a struktury podobné stolku či krytu osvětlení, kdy jsem proužkem přelepila horejšek tak aby nebyla vidět hladina. akvárium nepraskne pokud je podklad křivý jen takto, rozhodně ne jinak křivý.

Přidejte reakci

Přidat smajlík