Fery
XXX.XXX.166.112
                                            Dobrý den. Chctěl bych se zeptat místních odborníků. Na jaře jsem koupil několik koi kaprů ve velikosti cca.10cm. Mám rybník s přítokem z meliorací, ovšem přítok je vydatný a víceméně konstantní. Před rybníkem jsem zbudoval "rybníček" cca.3x3m, právě na koi kapry. Voda je v něm, stelně jako ve velkém rybníku, kalnější s bahnitým dnem. Jde mi o to, že již teď mám v rybníčku hejno krásně strakatého potěru, přičemž mi bylo řečeno, že koi kapr se vytírá až při velikosti 30cm a výše, nebo ve dvou letech. A tak se ptám, jsou informace, které jsem dostal, správné, nebo mám v rybníku jakousi živou vodu? 
 Děkuji za odpovědi.  

Uživatel s deaktivovaným účtem
Taky to typuji spíš na nějaké připletené karase, ono v těch prodejnách sami ani neví co vám naloví-osobní zkušenost ne jen jedna
kozdr
XXX.XXX.37.57
Taky mám tuto zkušenost, člověk to musí hlídat.
Alina0857687
XXX.XXX.32.251
Jinak se koi třou v pohodě? Potěr nežerou'

Alina0857687
                                                                                                        napsal(a):

Jinak se koi třou v pohodě? Potěr nežerou'

Záleží co je podle vás v "pohodě" Záleží o jakou variantu se jedná. Ty obyčejné se množí většinou snadno, ale vždy je důležitý dobrý zdravotní a výživný stav chovných ryb. Co se týká kanibalismu, ten je všem kaprům vlastní, je to než otázkou velikosti jejich prostředí,množství potravy a ůkrytů v podobě submerzních , neboli ponořených rostlin.