Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.206.161
Dobrý den,
mám akvárium 125 l, jsou tam samé snášenlivé ryby, jsou tam samé malé, akorát z větších tam jsou skaláry. Dočetl jsem se, že skaláry by měly z krevetek akorát tak drahou sváču. Co jsem četl, tak hodně lidí také psalo, že to tak není, Váš názor?
V akváriu mám 2 skaláry a chtěl bych cca 6ks krevetek a to red crystal a atya gabonensis nebo Atyopsis moluccensis.
Děkuji.
Krevetky red crystal a podobné velikosti budou dobrou svačinkou ale ty Atyopsisy předpokládám budete pořizovat už velké, tak tam je šance že přežijí, i když u těch skalárů bych si nebyl jistý, že je nebudou zkoušet okusovat. Spíše je potřeba počítat s tím, že to jsou filtrující ktrevety, která si chytají potravu z vody. Dobré je pro ně nějaký kořen, který se umístí do cesty proudu vody od filtru a krevety se většinou obsadí tato místa. Pak při krmení dávat třeba rozmražené buchanky nebo menší dafnie v nouzi vločky. Samozřejmě dát nějaké úkryty.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.206.161
Ano, s těmi red crystal máte pravdu, ověřil jsem to na více zdrojích, rozhodl jsem se tedy, že bych asi udělal samotné krevetkárium, ale ještě to zvážím, nejdříve musím nechat zaběhnout toto akvárium.
Každopádně kořen mám v plánu, ale ještě jsem nenalezl vhodný, v sobotu jsou tady akva trhy, tak tam zkusím něco sehnat :)
Ohledně krevetek, zatím to tedy "pozastavuji" a pokud bych je pořídil, tak třeba jenom 2 větší kusy na "test", jak to dopadne. Případně bych poté udělal samostatné akvárium (60l) pro krevetky a nějaké snášenlivé ryby (ne skaláry).
Téma tedy je vyřešené. Díky moc za Váš čas a názory :).