Upevnění hadičky od vzduchování k hraně akvária - jak?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

16.9.2015 01:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.206.161

Zdravím,

máte nějaký nápad, jak upevnit vzduchovací hadičku do rohu akvaria? Samozřejmě poté to zarostou rostlinky, ale chtěl bych to nějak "přilepit" do rohu (aby to nebylo tak na očích). Budu rád za každou radu - mě nic nenapadlo... :)

Děkuji.

16.9.2015 08:46
jirkaz

XXX.XXX.128.27

Je to velmi jednoduché. To vzduchování dejte pryč. Proud z filtru na provzdušnění bohatě stačí. Sám mám i ve 240 litrech jen čerpací hlavu s bioakvacitem, vzduchování žádné.

Neregistrovaný uživatel

16.9.2015 14:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.206.161

Toto není kvůli provzdušnění, to je dekorace... Líbí se nám to.

Můj dotaz tedy zůstává nevyřešené...

Nick

16.9.2015 14:41
Nick

XXX.XXX.38.219

Líbí se Vám bohužel spousta věcí, které Vám tady posléze ostatní zkušenější akvaristé musí rozmlouvat. Ve Vašem již tak dost malém akváriu to vzduchování akorád proudem bublin ubírá další místo rybám v celém sloupci.
Ale pokud na tom trváte, můžete hadičku přilepit silikonem, nebo přivázat k přísavkám, nebo ji jen prostrčit jejich očky. Nejlépe, ale ve Vašem případě vést hadičku z druhé strany za filtrem a substrátem až ke kamínku.

16.9.2015 15:11
jirkaz

XXX.XXX.128.27

Jestli dobře vidím, rostlina před vzduchováním je Egeria, ta by to měla skrýt za pár dní, pokud se jí bude dařit. Tak to prostě chvíli vydržte.
Jen si neodpustím poznámku. Osobně nesnáším v akvaristice slovo dekorace. Buď chci chovat ryby a snažím se jim vytvořit co nejpřirozenější prostředí, nebo si koupím obraz. A druhá věc, pro skaláry, které tam vidím, je to malé. Nic ve zlém, ale je to tak.

Neregistrovaný uživatel

16.9.2015 15:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.206.161

Tak ono málokdo si může dát domů větší akvárium (prostor). Toto má 125l. Zkusím využít vaše rady, nicméně silikon tam asi budu muset přilepit asi na sucho ne? Ohledně té rady vedení za filtrem po substrátem, to mě nenapadlo, nemám tak dlouhou hadičku, dojedu dnes od obchodu a koupím delší a udělám to tak, děkuji za tip :).

Frda

15.11.2016 20:43
Frda

XXX.XXX.154.91

jirkaz napsal(a):
Jestli dobře vidím, rostlina před vzduchováním je Egeria, ta by to měla skrýt za pár dní, pokud se jí bude dařit. Tak to prostě chvíli vydržte.
Jen si neodpustím poznámku. Osobně nesnáším v akvaristice slovo dekorace. Buď chci chovat ryby a snažím se jim vytvořit co nejpřirozenější prostředí, nebo si koupím obraz. A druhá věc, pro skaláry, které tam vidím, je to malé. Nic ve zlém, ale je to tak.

Ty jsi asi chytrej ne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík