Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.10.2015 16:48
Benjous

XXX.XXX.20.244

Ahoj
Prosím, potřeboval bych poradit. Koupil jsem manželce na narozeniny Betu. Máme ji ve 20l akvárku s takovou okrasnou truhlou jako úkryt a jako dno jsem dal modré kamínky. V obchodě mi poradili přípravek co přizpůsobí Betě vodu. Po třech týdnech jsem koupil rostlinu k té mi v obchodě dali nějaké hnojivo. Vyměnil jsem vodu přepral kamínky ve vařící vodě a i s rostlinou jsem vše zpět nainstaloval. Barney (Tak se jmenuje Beta :) si chvíli nebyl jistý, ale pak si rostlinu celkem oblíbil. Jenže po cca týdnu až dvou se udělalo na kamínkách bílí povlak myslel jsem si že by to mohlo být s té rostliny, tak jsem jí vyndal akvárko vyčistil kamínky vypral ve vařící vodě jenže uplynulo 14 dní a bílý povlak u dna je zase. Tak ted nevím jestli se má akvárko čistit každých 14 dní nebo je to něčím jiným a nerad bych, aby se Barneymu něco stalo už jsem si na něj zvyknul :).
Jestli by mohl pomoci někdo nějakou radou budu rád moc děkuji.

13.10.2015 17:16
linduš

XXX.XXX.79.4

Gratuluji k dostatečně velkému akváriu, to se často nevidí
odpověď je jednoduchá, ale zabrala by půl stránky. jste šikovný chlap, zkuste pročíst tohle (zaměřte se hlavně na filtraci a nitrifikační proces) a kdyžtak se doptat na detaily
http://www.akvarijni.cz/zacatky.htm
http://www.tlamovci.cz/clanky.php?cisloClanku=7
mezitím tam nic nelijte, ani přípravek, ani hnojivo, to je naprosto zbytečný a jen tím zatěžujete nádrž. jen měnit část vody.
betta potřebuje hlavně stabilní teplotu aspoň 23 stupňů a kryt/krycí sklo, aby si nedýchla chladnějšího vzduchu.
co je to za rostlinku? chtělo by to víc rychlerostoucích nenáročných "plevelů" jako egerie, kryptocoryna atd...záleží na podmínkách. někomu roste tohle, jinému zas tamto.
hlavně nezoufat, řešení jsou, jen najít cestu

13.10.2015 20:15
Benjous

XXX.XXX.20.244

Děkuji za odpověď a za odkazy díky kterým jsem zase o něco chytřejší :)
Zítra po práci jedu koupit filtr a nějakou tu rostlinku.
Snad se to bude Barneymu líbit :)
A ještě jednou děkuji :)

14.10.2015 17:47
linduš

XXX.XXX.79.4

Vůbec není za co. jen dávejte pozor, než se filtr zaběhne asi to bude chtít častější výměnu části vody

7.12.2015 18:35
Benjous

XXX.XXX.76.126

Tak jsem se chtěl zeptat znova. Barneymu jsem koupil filtr. Nejdříve jsem měl akvárko bez kytiček a v pohodě. Pak jsem koupil dvě kytičky a deset dní v pohodě a teď je Barney bledý nechce jíst. Nevím čím to ta jedna kytička shnila s části nebo jí hnijí postupně listy nevím jestli je to tím že nemáme u akvárka světlo nebo je to špatná rostlinka. Potom jsem si říkal jestli Barney není třeba bledý že je mu třeba zima koupili jsme takový ten lepící teploměr ale na něm nejde nic poznat. Jinak Barney ještě pořád někde polehává u dna nebo občas na listu rostlinky. Budu rád za jakoukoliv radu.

7.12.2015 18:45
linduš

XXX.XXX.79.4

Proč nekoupíš obyčejný akvarijní teploměr?
rostliny jako každá kytka potřebuje nějaké podmínky. musíš vybrat takovou, jaká odpovídá tvým podmínkám...

Přidejte reakci

Přidat smajlík