Dno akvaria...alebo ma niekto skusenost s terramolom..?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.10.2015 20:41
mato6969

XXX.XXX.39.195

Nazdar vsetci chcem sa opytat ma niekto skusenosti s terramolom...? rad by som vedel ci hrubka 1-3mm je dobra ako samotne dno... ci to az tak kali akvarium aj po dlsiej dobe... alebo ak by mi niekto vedel poradit neake kvalitne dno ale bez substratu kvoli zakalovaniu pri presadzovani rastliniek dakujem za akukolvek radu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.10.2015 17:08
Uživatel s deaktivovaným účtem

Hrubost písku jakou uvádíte by mohla být postačující, ovšem odvíjí se to také od toho jaké ryby i rostliny chcete v akváriu mít.Substrát je pochopitelně zbytečný, ba nevhodný.

22.10.2015 20:18
mato6969

XXX.XXX.105.122

No bude tam juzna amerika...a mozete mi este poradit myslim ze sa z toho nebudu dat vytvarat neake kopceky a tvarovat teren tak ze ci by sa pod to nedal dat neaky podklad ktori udrzal tvari a formoval teren...popripade cim by sa to dalo dobre tvarovat dakujem velmi pekne...

22.10.2015 21:10
jirkaz

XXX.XXX.128.27

Já jsem se hodně dlouho rozmýšlel, jestli mám jít do jílu, ale nakonec jsem to udělal. Mám v největším akváriu Rataj Aquaclay ground a nemůžu si absolutně stěžovat. Je pravda, že si nemůžu moc vymýšlet s tvarováním, protože tam mám větší cichlidy a ty to předělají k obrazu svému. Ale neplave to, když to pořádně nasákne vodou tak se to chová téměř stejně jako štěrk a hlavně, rostliny v tom rostou bez substrátu a vlastně i bez jakéhokoli hnojení jako divé. Jsem velmi spokojen.

24.10.2015 19:21
mato6969

XXX.XXX.105.122

No som rad ze v tom dobre idu rastlinky ale asi to nedrzi tvar... nemate nahodou neake skusenost to neako vypodlozit neakym strkom co by drzal tvar a potom ten teramol...?mohlo bi to fungovat...?

26.10.2015 16:08
jirkaz

XXX.XXX.128.27

Záleží na tom, co tam chcete budovat. Psal jsem, že po nasáknutí se to chová téměř stejně jako štěrk. Takže jestli chcete tvarovat dno a nebudete chovat ryby, které v něm ryjí a nebudete tam mít piskořky, směle do toho. Podotýkám, že mezi ryby, které ryjí, počítám třeba i ancistruse, který ve větší velikosti dokáže vyhloubit pěknou jámu. Ovšem připomínám, že píšu o Rataj Aquaclay ground. Kupoval jsem ho cca 200 korun za 10 kilogramů.

Přidejte reakci

Přidat smajlík