Akvárium 60l nebo kolem 100l a neonky + parmyčky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.11.2015 15:24
Tom87

XXX.XXX.202.221

Dobrý den,

Chci pořídit akvárium a vásemhám mezi 60l a nebo kolem 100l, rozhodující pro mě je šířka max 80cm

Četl jsem, že větší je lepší, ale jde mi hlavně o počet rybek v akvariu.

Zajímalo by mě jestli Neonky (asi červené) 10ks + Parmičky (4 nebo 5 pruhé) také 10ks,
dále asi 2-4 panceřníčky nebo nějáké sumečky na dno/sklo a ktomu asi 2-4 krevetky, do 100l akvarka asi vpohodě, tam by se asi mohlo dát i víc rybek pro větší hejno, ale zajímalo by mě jesli by to v tomhle počtu šlo i v 60l akvariu? Chtěl bych v akvariu hlavně menčí rybky jako jsou ty neonky a parmičky.

(ještě jsem uvažoval o rasbora trpasličí místo parmiček, kdyby měli být mov agresivní vůčí ostatnim rybkám a krevetkám.)

A také jaké rostlinky by jste doporučili pro tyto druhy rybek?

A ještě možná nějákeho šneka co by se moc nemnožil a nelikvidoval moc rostlinky, ale spiše řasy.

Děkuji za odpovědi

27.11.2015 12:00
huhuter

XXX.XXX.141.1

Parmička - Základem je u tohoto druhu ryb hejno. Čím více jedinců ho tvoří, tím méně problémů budeme ve společenské nádrži mít. Jsou to velmi čilé, rychle plavající ryby, které rády okusují ploutve pomalejším rybám. Bude-li jich v akváriu jen pár, bude se tak dít s velkou pravděpodobností. Je-li chováno hejno alespoň 8 (lépe však 10) kusů, pak si jiných ryb tolik nevšímají. Parmička čtyřpruhá se rozhodně nehodí­ do společnosti dlouhoploutvých ryb a ryb, které mají raději klidné prostředí (např. skalár, terčovců, gupek, závojnatek...). Chováme je proto se stejně aktivními a rychlými rybami.
- http://rybicky.net/atlasryb/parmicka_ctyrpruha

Rasbora si myslím bude lepší volba.
Šnek - Nerita - živý se řasami, nepožírá kytky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík