Hubení komárů v místnosti s nádržemi

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.11.2015 11:19
halalela

XXX.XXX.167.44

V místnosti, kde jsou do nábytku zabudované (tzn. neodnesitelné) nádrže pro chov vodních želv, vodních žab a jedno akvárium s rybičkami se mi vylíhli komáři. V jedné z nádrží se objevily larvy a bohužel se stihly vylíhnout. Larvy jsem zničila důkladným vyčištěním nádrže, ale dospělci v pokoji jsou a mohou opět naklást vajíčka do nádrží. POTŘEBUJU DOSPĚLCE VYHUBIT. Ale na výrobcích k tomu určených (odpařovače do zásuvky zn. Raid a Biolit) je jasné varování, že jsou jedovaté a velmi nebezpečné pro vodní živočichy. Takže si je zatím netroufnu použít, abych si nevyhubila chov. Máte prosím s tímto problémem někdo nějakou zkušenost? Můžu použít tyto odpařovače v místnosti s nádržemi (když je zakryju a utemuju hadry škvíry, kudy vychází hadice k filtrům?) Děkuji za reakce.

27.11.2015 15:12
tomvoj

XXX.XXX.186.146

To je těch komárů tak hodně? Zkusil bych je pochytat silnějším vysavačem. Co se týká těch odpařovačů do zásuvek, tam by mohlo být riziko, pokud vzduchujete / nasáváte vzduch do filtrů ve stejné místnosti. Já bych tu chemii neriskoval, četl jsem, jak někdo stříkal Biolitem (ale sprejem) v místnosti s akva a otrávil si ryby. T. V.

27.11.2015 15:22
halalela

XXX.XXX.167.44

Moc děkuji za reakci. Komárů sice nejsou mračna, ale pořád vám něco bzíká u ucha jakmile si lehnete a budíte se poštípaný jako uprostřed léta po noci u řeky. Je to strašně nepříjemné. Hubím je manuálně, seč mi síly stačí, ale všechny prostě nenajdu. A ti, co zbydou mohou vesele klást do nádrží další vejce. Potřebovala bych nějakou hromadnou čistku - ale na komáry a ne na želvy, žáby a ryby. Ten sprej - děkuju za informaci - přesně takovou zkušenost jsem potřebovala slyšet. Ten tedy používat nebudu. Ale mluvila jsem už i s výrobcem těch odpařovačů a ten tvrdí, že jsou mnohem šetrnější než kontaktní spreje, ale že samozřejmě netuší, jak by to v mém případě mohlo ublížit vodním živočichům.

28.11.2015 10:04
linduš

XXX.XXX.79.4

Už léta nepoužívám žádnou chemii na nezvané hmyzáky, protože to prostě riziko je a mám citlivější obyvatele.
v nádrži s rybkama se těžko něco vylíhne, tam larvy s radostí vyzobaj. nešlo by přidat pár postradatelných rybek do každé nádrže? dospělci tu nebudou věčně a další se nevylíhnou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík