linduš
napsal(a):
Na tohle se nedá odpovědět. záleží přímo na jednotlivých rostlinách a podmínkách pro ně.
jak dlouho je v tom akvárku máte?
3 týdny a dva dny zpět jsem tam dala ty dekorace a voda dostala zelenkavý nádech, taknevím jestli je to tím.Ry by zatím nemáme, je tam jen ta jedna beta kterou jsme měli už předtím.
Jestli to dobře chápu, tak ty rostliny jsou tam 3 týdny teda. a foceno je to včera, nebo hned na začátku?
akvaristika je o trpělivosti. dost dobře se může stát, že některým nynějším kytkám se tam dařit prostě nebude a bude to chtít najít takové, kterým bude dobře.
je to nové akva, všechno se teprve uvidí
linduš
napsal(a):
Jestli to dobře chápu, tak ty rostliny jsou tam 3 týdny teda. a foceno je to včera, nebo hned na začátku?
akvaristika je o trpělivosti. dost dobře se může stát, že některým nynějším kytkám se tam dařit prostě nebude a bude to chtít najít takové, kterým bude dobře.
je to nové akva, všechno se teprve uvidí
Ano správně
a foceno to bylo ten den co jsem položila otázku. Kytky jsme si nechali poradit ve sklorexu.Tak uvidíme, pro ryby stejně nemáme jít v plánu dřív než po svátkách. No snažím se dělat vše jak jsem si načetla aby se to dobře zaběhlo, tak snad to bude cajk
jirkaz
napsal(a):
Ty rostliny, které tam máte, jsou rychlerostoucí. Jde o to, jestli mají z čeho čerpat živiny. Jestli tam je jen písek a ty rostliny, tak pravděpodobně ne a jedna beta to nezachrání. Lehce, ale opravdu lehce zakrmte. Předpokládám, že filtr běží nepřetržitě a pravidelně svítíte.
Máme tak jen ty kamínky, bylo nám řečeno, že to stačí. Pro ryby máme v plánu zajet po svátcích, chtěla jsem aby se akvárko pořádně zajelo.Betu jsme už měli předtím v néé zrovna vhodné nádrži tak jsme ji přestěhovali do lepšího
Filtr běží pořád, svítíme 12 hodin(spínač) Asi se zeptám hloupě, ale co si mám představit pod "zakrmit". Děkuji.
jirkaz
napsal(a):
Přesně tak, stačí jednou za týden dát o malinko větší dávku.
Včera jsme dovezli rybky,10ks neonek a 4 ks pandy co byste k této sestavě ještě doporučili? Děkuji.
linduš
napsal(a):
Těžko říct, jedna může padnout, stres atd...
určitě doladit ty hejna, neonky nádrž zatěžují velmi málo a ve větším hejnu jim bude líp. nemíchat druhy
Ráno jsem přepočítala a žádnej další úhyn tak snad to tak zůstane.Já jsem právě měla představu, že ´by se mě tam ještě jeden druh líbil
Myslíte, že to není dobrej nápad?
linduš
napsal(a):
Když se vybere správná ryba, nevidím v tom velký problém, proč by ne
nejdřív ale ty hejna. udělá to dobře rybám a bude na co koukat.
co říkáte na trio parmičky duhové?
nebo jakou máte představu?
Pár neonek ještě určitě dokoupíme příští týden. No představu... to je těžký, nejsem vyloženě vyhraněná, ty rybičky jsou krásný skoro všechnyto je tak těžký vybrat jen pár
Líbí se mi i živorodky, ale z těch mám trošku strach ohledně té čistoty, i když ve sklorexu pán říkal, že jeen pár by nato něml žádnej vliv. Hodn se mi líbí i skaláry, ale co jsem vyčetla tak oni potřebují větší nádrž i když taky mi tam bylo řečeno, že když koupíme malý tak jim to neva a prostě akorát nedorostou... i ti zkušenější akvaristimají každej troškujinej názor tak pak si člověk má vybrat. Na ty parmičky duhové sem koukala a jsou taky moc pěkný
Skaláry fakt ne. každá ryba má nějaký nárok na prostor a názor "oni se podrazí a nevyrostou" je teda mírně řečeno hnůj.
dokupte i ty pandy, aspoň dvě.
ty parmičky jsou krásně zbarvené. samec neonově červený, samičky světlé s pruhem a jinak plavou, takže něco pro oko.
je to na vás, ale než něco koupíte, vždy se přesvědčte, že se to opravdu hodí do vaší nádrže
linduš
napsal(a):
Skaláry fakt ne. každá ryba má nějaký nárok na prostor a názor "oni se podrazí a nevyrostou" je teda mírně řečeno hnůj.
dokupte i ty pandy, aspoň dvě.
ty parmičky jsou krásně zbarvené. samec neonově červený, samičky světlé s pruhem a jinak plavou, takže něco pro oko.
je to na vás, ale než něco koupíte, vždy se přesvědčte, že se to opravdu hodí do vaší nádrže
Ok, dokoupime určíte ty neonky a pár těch pand a k tomu ještě nějaký ty parmicky pokud nám nepadne do oka něco jiného co by se nám tam hodilo. Díky ☺.