Nově založené akvárko

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.12.2015 10:15
macomb

XXX.XXX.200.22

Za jak dlouho by se měly rostliny rozrůst? Je založeno 3 týdny.

19.12.2015 08:26
linduš

XXX.XXX.79.4

Na tohle se nedá odpovědět. záleží přímo na jednotlivých rostlinách a podmínkách pro ně.
jak dlouho je v tom akvárku máte?

19.12.2015 09:55
macomb

XXX.XXX.49.25

linduš napsal(a):
Na tohle se nedá odpovědět. záleží přímo na jednotlivých rostlinách a podmínkách pro ně.
jak dlouho je v tom akvárku máte?

3 týdny a dva dny zpět jsem tam dala ty dekorace a voda dostala zelenkavý nádech, taknevím jestli je to tím.Ry by zatím nemáme, je tam jen ta jedna beta kterou jsme měli už předtím.

19.12.2015 11:07
linduš

XXX.XXX.79.4

Jestli to dobře chápu, tak ty rostliny jsou tam 3 týdny teda. a foceno je to včera, nebo hned na začátku?
akvaristika je o trpělivosti. dost dobře se může stát, že některým nynějším kytkám se tam dařit prostě nebude a bude to chtít najít takové, kterým bude dobře.
je to nové akva, všechno se teprve uvidí

19.12.2015 11:51
macomb

XXX.XXX.49.25

linduš napsal(a):
Jestli to dobře chápu, tak ty rostliny jsou tam 3 týdny teda. a foceno je to včera, nebo hned na začátku?
akvaristika je o trpělivosti. dost dobře se může stát, že některým nynějším kytkám se tam dařit prostě nebude a bude to chtít najít takové, kterým bude dobře.
je to nové akva, všechno se teprve uvidí

Ano správně smajlík a foceno to bylo ten den co jsem položila otázku. Kytky jsme si nechali poradit ve sklorexu.Tak uvidíme, pro ryby stejně nemáme jít v plánu dřív než po svátkách. No snažím se dělat vše jak jsem si načetla aby se to dobře zaběhlo, tak snad to bude cajk smajlík

19.12.2015 12:50
linduš

XXX.XXX.79.4

To už by mohly vy držet. ve sklorexu špatně neporadí

21.12.2015 08:34
macomb

XXX.XXX.200.22

linduš napsal(a):
To už by mohly vy držet. ve sklorexu špatně neporadí

Snad ano smajlík

21.12.2015 10:39
jirkaz

XXX.XXX.128.27

Ty rostliny, které tam máte, jsou rychlerostoucí. Jde o to, jestli mají z čeho čerpat živiny. Jestli tam je jen písek a ty rostliny, tak pravděpodobně ne a jedna beta to nezachrání. Lehce, ale opravdu lehce zakrmte. Předpokládám, že filtr běží nepřetržitě a pravidelně svítíte.

21.12.2015 11:12
macomb

XXX.XXX.200.22

jirkaz napsal(a):
Ty rostliny, které tam máte, jsou rychlerostoucí. Jde o to, jestli mají z čeho čerpat živiny. Jestli tam je jen písek a ty rostliny, tak pravděpodobně ne a jedna beta to nezachrání. Lehce, ale opravdu lehce zakrmte. Předpokládám, že filtr běží nepřetržitě a pravidelně svítíte.

Máme tak jen ty kamínky, bylo nám řečeno, že to stačí. Pro ryby máme v plánu zajet po svátcích, chtěla jsem aby se akvárko pořádně zajelo.Betu jsme už měli předtím v néé zrovna vhodné nádrži tak jsme ji přestěhovali do lepšího smajlík Filtr běží pořád, svítíme 12 hodin(spínač) Asi se zeptám hloupě, ale co si mám představit pod "zakrmit". Děkuji.

21.12.2015 11:14
jirkaz

XXX.XXX.128.27

Nasypat trochu krmení pro ryby, ty rostliny také musí z něčeho žít.

21.12.2015 11:46
macomb

XXX.XXX.200.22

jirkaz napsal(a):
Nasypat trochu krmení pro ryby, ty rostliny také musí z něčeho žít.

to jsem si myslela tak krmíme toho Betáka co tam máme, tak máte na mysli abych dávala krmení trochu víc ?

21.12.2015 12:31
jirkaz

XXX.XXX.128.27

Přesně tak, stačí jednou za týden dát o malinko větší dávku.

21.12.2015 12:37
macomb

XXX.XXX.200.22

jirkaz napsal(a):

Děkuji

30.12.2015 09:30
macomb

XXX.XXX.200.22

jirkaz napsal(a):

Včera jsme dovezli rybky,10ks neonek a 4 ks pandy co byste k této sestavě ještě doporučili? Děkuji.

30.12.2015 17:12
linduš

XXX.XXX.79.4

Kolik to má litrů?
ještě 2 pandy a pokud to má dobrou litráž, tak přidat neonky.

30.12.2015 19:56
macomb

XXX.XXX.49.25

linduš napsal(a):
Kolik to má litrů?
ještě 2 pandy a pokud to má dobrou litráž, tak přidat neonky.

Cca 90 litrů vody. Dneska odpoledne jsem našla neonku mrtvou tak to snad neznaci problém.

30.12.2015 22:02
linduš

XXX.XXX.79.4

Těžko říct, jedna může padnout, stres atd...
určitě doladit ty hejna, neonky nádrž zatěžují velmi málo a ve větším hejnu jim bude líp. nemíchat druhy

31.12.2015 07:57
macomb

XXX.XXX.200.22

linduš napsal(a):
Těžko říct, jedna může padnout, stres atd...
určitě doladit ty hejna, neonky nádrž zatěžují velmi málo a ve větším hejnu jim bude líp. nemíchat druhy

Ráno jsem přepočítala a žádnej další úhyn tak snad to tak zůstane.Já jsem právě měla představu, že ´by se mě tam ještě jeden druh líbil smajlík Myslíte, že to není dobrej nápad?

31.12.2015 13:59
linduš

XXX.XXX.79.4

Když se vybere správná ryba, nevidím v tom velký problém, proč by ne
nejdřív ale ty hejna. udělá to dobře rybám a bude na co koukat.
co říkáte na trio parmičky duhové?
nebo jakou máte představu?

1.1.2016 13:14
macomb

XXX.XXX.49.25

linduš napsal(a):
Když se vybere správná ryba, nevidím v tom velký problém, proč by ne
nejdřív ale ty hejna. udělá to dobře rybám a bude na co koukat.
co říkáte na trio parmičky duhové?
nebo jakou máte představu?

Pár neonek ještě určitě dokoupíme příští týden. No představu... to je těžký, nejsem vyloženě vyhraněná, ty rybičky jsou krásný skoro všechnyto je tak těžký vybrat jen pár smajlík Líbí se mi i živorodky, ale z těch mám trošku strach ohledně té čistoty, i když ve sklorexu pán říkal, že jeen pár by nato něml žádnej vliv. Hodn se mi líbí i skaláry, ale co jsem vyčetla tak oni potřebují větší nádrž i když taky mi tam bylo řečeno, že když koupíme malý tak jim to neva a prostě akorát nedorostou... i ti zkušenější akvaristimají každej troškujinej názor tak pak si člověk má vybrat. Na ty parmičky duhové sem koukala a jsou taky moc pěkný smajlík

1.1.2016 18:21
linduš

XXX.XXX.79.4

Skaláry fakt ne. každá ryba má nějaký nárok na prostor a názor "oni se podrazí a nevyrostou" je teda mírně řečeno hnůj.
dokupte i ty pandy, aspoň dvě.
ty parmičky jsou krásně zbarvené. samec neonově červený, samičky světlé s pruhem a jinak plavou, takže něco pro oko.
je to na vás, ale než něco koupíte, vždy se přesvědčte, že se to opravdu hodí do vaší nádrže

2.1.2016 10:02
macomb

XXX.XXX.49.25

linduš napsal(a):
Skaláry fakt ne. každá ryba má nějaký nárok na prostor a názor "oni se podrazí a nevyrostou" je teda mírně řečeno hnůj.
dokupte i ty pandy, aspoň dvě.
ty parmičky jsou krásně zbarvené. samec neonově červený, samičky světlé s pruhem a jinak plavou, takže něco pro oko.
je to na vás, ale než něco koupíte, vždy se přesvědčte, že se to opravdu hodí do vaší nádrže

Ok, dokoupime určíte ty neonky a pár těch pand a k tomu ještě nějaký ty parmicky pokud nám nepadne do oka něco jiného co by se nám tam hodilo. Díky ☺.

Přidejte reakci

Přidat smajlík