Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.12.2015 20:24
Parisek

XXX.XXX.104.209

Už týden bojujeme s plísní ("krupičkou"). První pomoc proběhla pomocí soli, na druhý den už jsem to léčila Mycopurem (samozřejmě se zvýšenou teplotou vody na 29). Jedeme podle návodů a rad. Rybičky jsou živorodky (Molly). Dvě rybičky na sobě mají stále plíseň. Nemám možnost je izolovat. Jak dlouho bude trvat než se vyléči? Nebo je mám utratit? Chování normální, žerou, plavou bez problému, jen ta plíseň.
Děkuji za každou dobrou radu.

22.12.2015 20:33
linduš

XXX.XXX.79.4

Plíseň, nebo krupička?
na plíseň esha 2000
na krupičku esha exit
nejlepší je kombinace
vynikající výsledky za krátkou dobu a šetrné léčivo
mycopur je na plíseň
jestli je to krupička, musí se doléčit akvárko, nebo se to může objevit znova.
a jestli jde o plíseň a ryby jsou čilé, tak bych je doléčila taky. mají velkou šanci.

30.12.2015 21:33
Parisek

XXX.XXX.104.209

Tak po 14-ti dením léčení plísně to dopadlo tak, že jak jsem znížila teplotu, vyměnila vodu a nechala to na "normálu" (bez léčiva) Ty dvě rybičky, které byly postižení nejvíce, tak do 24 hodin se na ně plíseň vrátila. A to už na nich nebylo nic vidět. Zatím jsem tedy zvolila postup, že jsem je odlovila do jinšího menšího akvárka (už jsem pořídila) znovu zvedla teplotu a nasadila léčbu. Zbytek velkého akvárka budu pozorovat a uvidím.
Zvolila jsem alepoň teď trochu lepší postup? Nebo jaký názor na to máte.
Děkuji za každou radu a názor napsán slušnou formou.

30.12.2015 21:56
linduš

XXX.XXX.79.4

Záleží na tom, jestli je to opravdu plíseň, nebo krupička

31.12.2015 21:00
Parisek

XXX.XXX.104.209

Jedná se opravdu o plíseň

1.1.2016 01:43
linduš

XXX.XXX.79.4

Ano, tak ten postup by šel.
hlavně, jestli není v akvárku něco, o co se můžou odírat (ostré dno, kamínky, umělé kytky) a dbát na základní údržbu akvária.

1.1.2016 17:47
cestovatel

XXX.XXX.59.150

Jsem nešťastná, jedna rybka to nepřežila, druhá boju, ale má extrémě zakalené pravé oko a velice vypouklé. V akvárku nemají kromě topítka a filtrace vzduchu nic jiného.
Akvárko je radost, jen když to funguje jak má. Ach, co už, můžu si za tu starost sama, alespoň jsem se poučila...

1.1.2016 17:57
linduš

XXX.XXX.79.4

Tak jí utraťte, ta už to nedá.
občas se stane no. u každého živého tvora se to někdy podělá. nevěste hlavu

Přidejte reakci

Přidat smajlík