Dobrý den, dostala jsem od známých starší akvárium Akvabel pearl 112 l, rozměr 80x35x40 cm a brouzdáním po netu se mi podařilo nějak dát do kupy seznam rybiček, které bych tam chtěla a ráda bych, kdyby se našel někdo laskavý a poradil mi, jestli jsem to trefila ![]()
1.) Bojovnice pestrá var.Crowntail
2.) Čichavec zakrslý
3.) Krunýřovec brvonosý(modrý)
4.) Perlovka sp.Bangui
5.) Živorodka ostrotlamá Black Moly
Mohly by být tyto druhy rybek v akvariu 112 l, není to na ně malé?A kolik od každého druhu poměr samců a samic, případně poprosím o sestavení lepší skupinky
.Jaké bych tam měla mít rostliny?A bylo by možné je koupit od někoho tady na i-fauně? Jsem od Olomouce.Opravdu moc děkuji za případnou pomoc, jsem začátečník, nemám zkušenosti a nerada bych rybky trápila nevhodnými podmínkami
.
Tú perlovku by som rozhodne nedával k ostatným spomenutým rybám. K bojovnici by som vlastne nedával žiadnu cichlidu. Dané spoločenstvo (1.,2.,3.,5.) by mohlo byť ok.
Druhá alternatíva by mohla byť perlovka - najlepšie vybraný súdržný pár a už nič iné, resp. ešte nejaký ten krunýřovec (Ancistrus).
Pancierníčky sú ok (Corydorasy, napr. paleatus, panda, a iné), galaxy razborky možno tiež, ale to sú dosť malé rybky a neviem, či by im nevadila prítomnosť iných rýb)
black molly a gold molly sú jeden a ten istý druh, takže agresivita je tam dosť reálna. Neviem ale, do akej miery sú samce tohto druhu k sebe agresívne... kedysi som ich krátku dobu choval a nevšimol som si medzi samcami nejaké významné trenice.