Nově založené akvárium

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

M.

15.1.2016 15:26
M.

XXX.XXX.11.38

Ahoj, přikládám fotku našeho nově založeného akvária. Prosím někoho, kdo tomu rozumí, zda je všechno v pořádku, co případně změnit. A do budoucna - jaké ryby a počty jsou nejvhodnější? Objem 64l. Akvárium budou osidlovat samec + 2 samice betty z menšího akva, ancistrus.
Seznam, co akvárium obsahuje:
Filtr AQ FAN 1 Plus 300l/h
Topítko JKA-H75W
Teploměr sklo, osvětlení 2x18w.
Kořen, substrat a raselina pro rostliny, kremicity pisek.
Rostliny:Echinodorus, lilaeopsis brasiliensis, cabomba, hygrophila, ophiopogon, anubias, trhutka, jatrovka, sagittaria, bacopa a ještě nějaké další, názvy,.které bohužel nevím.

16.1.2016 00:47
tomvoj

XXX.XXX.135.179

Nevidím tam problém, pro bety by to mělo stačit, případně přidat ještě nějaké kameny jako úkryt.
Z dalších ryb bych přidal maximálně nějaké další labyrintky - čichavce.

M.

16.1.2016 12:59
M.

XXX.XXX.11.38

Úkryty a rostliny tam přijdou ještě ze starého akvaria, at bude čas přesunutí. Díky :).

27.1.2016 12:01
jirka08

XXX.XXX.141.199

Dobrý den, možná by to chtělo menší filtr. Tuto otázku jsme řešili v diskusi Problém s rostlinami. Taky jsem si myslel, že větším filtrem lépe vyčistím vodu, ale ono to tak asi vážně není. Voda v akváriu vám proteče filtrem více než 5X, což je moc. Ani Betty z toho proudu nebudou nadšený, sportovní plavci to nejsou.

27.1.2016 12:15
tomvoj

XXX.XXX.186.146

Reaguji na poslední příspěvek, ano ten filtr je asi zbytečně silný na tak malé akvárko, ale měl by se dát regulovat na nižší proudění vody. Když se rozebere, tak je tam taková otočná záklopka, možná se to dá i tím kolíkem nahoře. Určitě by neměl být moc silný proud u hladiny, dalo by se to řešit i takovým nástavcem, který pak dělá jenom zkrápění hladiny. T. V.

5.2.2016 19:13
schumimon

XXX.XXX.147.187

Ahoj podle mě je také ten filtr moc silný z mé zkušenosti dávám přednost biofiltru a vzduchovací moturek.Tím pádem čistím vodu biologicky než mechanicky. Každý má na to svůj názor můj kamarád má také čerpadlo používá CO2 od Rataje a tvrdí že je lepší než bublifuk protože roznáší CO2 rostlinám. Každý na to má svůj názor a každý píše něco jiného takže si stejně asi nevybereš. Přeji ať se daří.

7.2.2016 16:19
orvei

XXX.XXX.237.232

Filtr by postačil např. Aqua Fan Mini Plus.
Co se týče zmiňovaných Čichavců, tak do vaší litráže tak maximálně páreček Čichavce zakrslého, medového či např.tmavohnědého, ale je otázkou, jak by se snášely s Bettami. Už jsem viděla akvárium, kde byly Betty a Čichavci perleťoví a nedělalo to dobrotu. Nakonec museli, tuším, Čichavci z akvária pryč.

8.2.2016 14:45
balisek

XXX.XXX.109.3

S čichavci mám podobnou zkušenost. Do srovnatelné litráže jsem si pořídla párek čichavců zakrslých. Z večera do rána zlikvidovali celé osazenstvo akvária, musela jsem je přestěhovat k sousedům do 400-litrové nádrže, kde se chovají naprosto vzorně.

11.5.2017 08:22
surpan

XXX.XXX.60.58

Byly zvoleny nevhodné rostliny. Mnohé z nich jsou buď náročné, určitě bych vybral nenáročné: http://surpanblog.cz/rubriky/akvarium-rady-a-tipy/nenarocne-rostliny-do-akvaria a některé z nich jsou neakvarijní: http://surpanblog.cz/rubriky/hlavni-strana/jakym-rostlinam-se-v-akvariu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík