Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.1.2016 20:19
dájá0123

XXX.XXX.167.99

Dobrý den, chci si pořídit Betu už jsem prostudovala celý internet, ale i tak se tady chci zeptat zda by pro ni bylo vhodné akvárium 20L s kamínky květinami a úkrytem bez filtrace stím že bych pravidelně měnila vodu. A s lampičkou na udržení teploty. Chci pouze jednoho samečka pro radost.
Děkuji za odpovědi.

30.1.2016 20:37
tomvoj

XXX.XXX.135.155

Pokud byste prostudoval/a alespoň několik stránek věnujících se bojovnicím, tak byste základní informace už našel/našla. Nádrž dvacet litrů je pro jednu rybu dostatečná, co se týká kamínků, tak ty bych vynechal, dal bych jenom jeden nebo dva větší kameny a hlavně nějaké plovoucí dobře rostoucí rostliny. Vzduchování ani filtrování není pro jednu rybu potřeba, pokud budete pravidelně měnit vodu a krmit tak, aby potrava nezůstávala na dně. Pro udržení teploty je lepší nějaké místo v bytě, kde je buď vyšší teplota nebo tam alespoň netáhne studený vzduch. To je pro bojovnice dost důležité, aby nedýchaly studený vzduch a nebyly ve studené vodě. Ta lampička možná trochu pomůže přes den a možná trochu ohřeje nejvyšší vrstvu vody. Ale lepší řešení je topítko s regulací na nějakých 24 °C.
Pokud nechcete investovat do topení (dá se sehnat už za 100 Kč) tak alespoň zkusit měřit teplotu vody týden dva před pořízením rybičky, zda tam bude obyvatelno. T. V:.

30.1.2016 20:40
dájá0123

XXX.XXX.167.99

Děkuji, mě hlavně zajímala ta filtrace protože někde píšou že vodu často měnit není dobré a jinde zas že když bude často měněna tak filtrace není třeba. Hlavně z toho důvodu jsem zadala dotaz.

30.1.2016 20:59
tomvoj

XXX.XXX.135.179

V Ásii se normálně chovají v keramických nádobách kde se jim pravidelně mění voda, tam ale většinou není problém s teplotou nebo sehnat vodu stejné kvality na výměnu. Já bych doporučovat si sehnat nějakou vhodnou nádobu, třeba barel 10 litrů od pitné vody a tam si vždy napustit vodu, nechat odstát den dva ve stejném pokoji, aby ta voda nebyla studenější než v akváriu a pak třeba jednou týdně až dvakrát týdně měnit vodu. tj odsát z akva a dolít tou odstátou. Někdo chová bojovnice samostatně v PET lahvích 1,5 - 2 litry a mění jim vodu každý den, Pak jsou ale požadavky na vodu vysoké, proto se přechází k systémům přepážek ve větším akváriu, kde voda protéká a je to poháněné filtrem. Pro jednu rybku nebo pár stačí i režim pravidelné výměny vody v akva, to spotřebu vody zásadně nezvýší. Samozřejmě byste měla přemýšlet i o krmivu, existují speciální granule pro bojovnice, pak je vhodné i kvalitní mražené krmení, kde stačí opravdu malé množství pro jednu rybu oddělit a nechat ve vlažné vodě rozmrazit. T. V.

30.1.2016 21:06
dájá0123

XXX.XXX.167.99

Velmi děkuji za odpověď.A Vše udělám jak jste mi napsal/a.

30.1.2016 21:09
dájá0123

XXX.XXX.167.99

A ještě se chci zeptat dočetla jsem se na několika stránkách o vodičce která se má dávat do vyčištěného akvaria aby tam nebyly těžké kovy atd., Je to nutné i v odstate vodě. Protože někde zase píší že je to zbytečné a že zbytečné a rybka se spíše přiotráví.

30.1.2016 21:22
tomvoj

XXX.XXX.135.179

Pokud máte vodu z vodovodu, tak nemusíte do odstáté vody přidávat nic. Pokud máte vlastní studnu, tak udělat rozbor. Uznávám přípravky do čerstvé vody na eliminaci volného chloru, ten ale vyprchá velmi brzy.
Podle mě mají pravdu ti, kteří říkají že vodičkama se dá spíše hodně zkazit. Bavíme se o vodě pro normální chov. Některé ryby potřebují pro rozmnožení a hlavně správný vývoj jiker určité parametry vody, které se dají docílit jenom její úpravou. To ale teď neřešíme.
T. V.

30.1.2016 21:56
tomvoj

XXX.XXX.135.155

Chápu, že to v obchodech chtějí prodat, ale pokud necháte vodu odstát (minimálně hodinu) a budete mít akvárium s rostlinami, tak to nepotřebujete. Ryba se spíše otráví z potravy než z vody z vodovodu. T. V:.

30.1.2016 21:58
dájá0123

XXX.XXX.167.99

Oka děkuji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík