Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Miska22

18.2.2016 11:23
Miska22

XXX.XXX.6.129

Dobrý den,
Před týdnem jsem si koupila beru samecka, koupily jsme mu akvárium cca 7L, první 2 dny byl v pohodě a 3 se na něm objevily bílé fleky, krupicka, koupila jsem drahý přípravek na léčení začala s léčbou a nic včera to byl 5 den a beta se nelepsila a ještě přestal hýbat s jednou ploutvickou, dnes ráno jsem přišla k akváriu a beta plavala briskem nahoru
Chtěla jsem se zeptat zda u možné že jsem si rybicku uz přinesla nemocnou? A jak postupovat abych předešlá tomu co se teď přihodilo, chci si koupit novou rybku.

18.2.2016 11:58
linduš

XXX.XXX.79.4

Zařídit vhodné akvárium, aspoň 20 litrů s filtrem, topítkem, krytem, živýma rostlinama...

19.2.2016 11:49
amiš

XXX.XXX.11.230

Ryba může už nemoc v sobě mít, je stresovaná z obchodu, z přepravy, malého a nevhodného prostoru. To vše jsou zpouštěcí mechanismy. Taká mrňavé akvárko se musí čistit neustále, voda se kazí rychle, ryba produkuje odpad, v kterém pak plave, to jí na zdraví nepřidá.
Také se mi stalo, že jsem si přinesla z obchodu nemocnou rybu. nebylo na ní nic poznat (ve chvíli koupě), ale pak mi vychcípalo skoro celé 200l akvárium. Když jsem šla do akvaristiky z reklamací, tu mi neuzali, ale všimla jsem si, že v nádrži, ze které jsem nemocnou rybu koupila, už příznaky má většina osazenstva. Prodávajícím to ale bylo zřejmě fuk.

Přidejte reakci

Přidat smajlík