No ono to spolu hodně souvisí. V tomhle akváriu je prakticky nemožné udržet stálou kvalitu vody. Topítko se tam nevejde, takže nastávají velké teplotní rozdíly. Ani rostliny tam pořádně neporostou. I přes každodenní péči nemáte velkou naději na úspěch a pokud se přece jen zadaří, je to, jak už jsem psal, velmi řídká vyjímka. Úplně nakonec jsem si nechal skutečnost, že ryba potřebuje plavat a to v tomhle jaksi moc nejde.
No. A ja to kupují člověku kdo má zvířata rad a klidně bude denně tu vodu měnit (což je podle me ještě horší než ji tam tak týden nechat), ale nevěřím tomu ze az tolika lidem ty rybičky pojdou. Jen ja znám 2 lidi kteří maji Betty dost dlouho a přesně v takovemhle akvariu, vodu mění jednou měsíčně a Betty se maji k světu q na umreni nevypadaji.
geckowner

XXX.XXX.174.250
No já viděl jak v litrov choval někdo 1 betu a 3 3centimetrové krunýřovce- no to bylo strašné!
Pardon ale vy to berete přesně tak jak to ma byt podle "pravidel" ale kdyby ste také znali ty lidi komu v tom normálně zijou tak byste možná názor změnili. A kdybych neměla rada zvířata nemáme doma 5 hus,20 slepic,4 kočky,5 běžců a psa. Pardon ale neřekla bych ze 2l jsou pro jednu rybu málo.
Eliškavranova97
Dobrý den,
nezlobte se na mě, ale zkušení chovatele Vás se snaží přesvědčit o opaku a to, že 2l jsou poradu moc až žalostně málo. Prodejce Vám nakecá cokoliv jen ať prodá, tomu je to jedno, ale vžijte se do skury rybičky a popřemýšlejte.
Já taky udělala chybu s Nano akvárkem, ale už to řešíme a určitě váženém případě nenecháme trpět ani ty rybičky.
Dája.
Eliškavranova97
napsal(a):
Pardon ale vy to berete přesně tak jak to ma byt podle "pravidel" ale kdyby ste také znali ty lidi komu v tom normálně zijou tak byste možná názor změnili. A kdybych neměla rada zvířata nemáme doma 5 hus,20 slepic,4 kočky,5 běžců a psa. Pardon ale neřekla bych ze 2l jsou pro jednu rybu málo.
Tak třeba na vesnici má vámi udávaný počet zvířat mnoho lidí, ale jen o málu se dá říci, že by měli zvířata rádi. Husy, slepice, kachny mají pro užitek, kočky na chytání myší a psa, potože ho vždy měli. Proč sem dáváte dotaz, když všechny odpovědi odmítáte? Několikrát vám psali, že 3 litrová sklenice nestačí ani pro jednu bettu, ale vy jedete pořád své. Zkuste se zavřít do místnosti 2x2 metry a uvidíme jak vám bude, to je má odpověď na váš dotaz.
Eliškavranova97
napsal(a):
To, co jste napsala, a vyjmenovala, svědčí nikoli o tom, že máte ráda zvířata, ale že ráda zvířata jíte... eventuálně využíváte. Toho psa máte uvázaného u boudy na řetězu, ne?
Hodonak
napsal(a):
To, co jste napsala, a vyjmenovala, svědčí nikoli o tom, že máte ráda zvířata, ale že ráda zvířata jíte... eventuálně využíváte. Toho psa máte uvázaného u boudy na řetězu, ne?
Proste betta dostane chlivek a basta.A ano, je velky rozdil chovat zvirata pro uzitek a pro lasku k nim.
Eliškavranova97
napsal(a):
Ne, pes je bišonek takže je doma, kdybych nemlq rada zvířata žádné nemame.
A tomu bišonkovi by taky ale stačila klec na králíka, může tam být zavřený do konce života a nejspíš pár let přežije.
myslíte, že takhle to pochopíte?
pro jednu bettu je adekvátní prostor 20-ti litrové akvárko, samozřejmě s výbavou.
ty plivátka, na kterých trváte jsou týrání, stejně jako klecové množírny psů, koček...
pokud mám zvířata ráda, musím jim zajistit i trochu toho vhodného prostoru pro život, že ano
linduš
napsal(a):
A tomu bišonkovi by taky ale stačila klec na králíka, může tam být zavřený do konce života a nejspíš pár let přežije.
myslíte, že takhle to pochopíte?
pro jednu bettu je adekvátní prostor 20-ti litrové akvárko, samozřejmě s výbavou.
ty plivátka, na kterých trváte jsou týrání, stejně jako klecové množírny psů, koček...
pokud mám zvířata ráda, musím jim zajistit i trochu toho vhodného prostoru pro život, že ano
Vypadá to, že dotyčná to nechápe... ptá se o radu, ale kvoká stále totéž...
ani česky už psát neumí...
za ty hrubky bych blil...
Hodonak
napsal(a):
Vypadá to, že dotyčná to nechápe... ptá se o radu, ale kvoká stále totéž...
ani česky už psát neumí...
za ty hrubky bych blil...
Ale přece je to tak pěkné a jedna paní povídala, že to stačí. Přece ta ryba nemusí plavat, ne (psáno zadavatelkou výše). Že potřebuje, už jen kvůli tomu, aby si mohla protáhnout svaly, to už těm lidem nedochází. Zadavatelka bude ještě dítě, ale takhle uvažují i dospělí. I když, je pravda, že v mládí, jako začátečník dělal člověk chyby a věřil blbostem, ale zas je fakt, že za mého mládí nebyl internet ale knihovny a já si o akvaristice půjčovala knížky a snažila se jimi řídit. Dneska má někdo pidiakvárko s ubohou betou, tak šup, chci ho taky a narvu tam ještě druhou, proč bych se namáhala si něco o té rybě přečíst, ještě bych se mohla dozvědět, že se mi dvě spolu na pidiprostoru zabijou (pokud je nezabije dřív stres) a to já vědět nechci a nechci.
amiš
napsal(a):
Ale přece je to tak pěkné a jedna paní povídala, že to stačí. Přece ta ryba nemusí plavat, ne (psáno zadavatelkou výše). Že potřebuje, už jen kvůli tomu, aby si mohla protáhnout svaly, to už těm lidem nedochází. Zadavatelka bude ještě dítě, ale takhle uvažují i dospělí. I když, je pravda, že v mládí, jako začátečník dělal člověk chyby a věřil blbostem, ale zas je fakt, že za mého mládí nebyl internet ale knihovny a já si o akvaristice půjčovala knížky a snažila se jimi řídit. Dneska má někdo pidiakvárko s ubohou betou, tak šup, chci ho taky a narvu tam ještě druhou, proč bych se namáhala si něco o té rybě přečíst, ještě bych se mohla dozvědět, že se mi dvě spolu na pidiprostoru zabijou (pokud je nezabije dřív stres) a to já vědět nechci a nechci.
Hlavně za komunistů bylo zverimexů poskrovnu.
A když už někde ten jeden jediný široko daleko byl, tak měl odborný,
ve smyslu opravdu odborný personál. Alespoň já do takových chodil.
A tam vám člověk opravdu poradil.
A né ty dnešní poměry, kde vám holka v akvaristice do očí řekne:
"A vy jako poznáte, která ta rybička je samička, a která je samec? A jak to poznáte?"
- upozorňuji, že byla řeč o Pavích očkách!
V Hodoníně byla Akvarijní služba... Pěkná prodejna, široký sortiment rybek, paní prodavačka - vždycky elegantní blondýna /ještě nedávno jsem ji potkával, už jako velice starou paní/. Pamatuju ji asi od roku 1972... Měla přehled, uměla poradit, byla pro mě studnicí moudrosti a znalostí! Pak ještě pamatuju Zverimex Prostějov, ale ten tak vybavený, co se týká akvaristiky, nebyl..
Eliškavranova97
napsal(a):
Ne, pes je bišonek takže je doma, kdybych nemlq rada zvířata žádné nemame.
Bišonovi bohatě stačí krabice od přezkáčů, nikdy nevenčit a exkrementy je nejvhodnější odstraňovat jednou týdně. Viděl jsem to u jednoho chovatele a paní v krámu to taky říkala...
Tak asi takhle píšete a argumentujete Vy. Zatímco zkušení chovatelé, kteří začínali s akvaristikou před třiceti lety Vám na Váš dotaz upřímně, kvalitně a zdarma radí. Šetří Vaše peníze a zklamání nad neúspěchem.
Když nechcete poradit, nenamáhejte se s psaním dotazu.
Ovšem jestli chcete radu, pak si ji vyslechněte (přečtěte) a řiďte se jí.