Potřebovala bych poradit s akváriem.V akvárium 25l mám potěr (pavích oček) a mám problém s tím že na dně mám takový bílí povlak nevím co s ním, už jsem akvárium vyčistila ale to nepomohlo a za cca 2 dny to tam bylo znovu :( Nevíte jak se toho zbavit ? Neškodí to nějak potěru?
V akváriu mám: FILTR
TOPÍTKO
SVĚTLO
10 MALÝCH RYBIČEK.
vilo
napsal(a):
Hodila by sa fotka... ako sa javí poter ? žerie, kadí, pláve čulo, nemá stiahnuté plutvy ? ak vyzerá ok, neriešil by som ten povlak, resp. možno ho pri údržbe akvária skúsil hadičkou stiahnuť. Určite nie je dobré čistiť akvárium v štýle totálnej prerábky.
Fotku přidám zítra...potěr vypadá v pořádku, jedí, kadí a hezký si plavou, akorát nehcou vůbec růst už je mám přes 2měsíce a vůbec nerostou
Krmím Sera micron, někdy něco na dno spadne ale krmím tak aby to bylo akorát a aby vše snědli
Mám jich 10 žádný mi zatím neumřel, ale problém je že od narození vypadají porad stejně.
Mrkni, jestli nemají jakoby slepené ocásky do špičky. to bude chtít častější výměny třetiny vody, filtr nečistit. tohle můžeš vyzkoušet i bez slepenců, čerstvá voda a zajetý filtr nikdy neuškodí
micron je super, ale je to prachové krmivo vhodné na rozkrmení maličkého plůdku. pro mi to zas tak vhodné nepřijde, očka zas tak malinké nejsou.
lepší by bylo rozdrtit v prstech vločky a střídat pár druhů. ať mají větší sousto do tlamky a pestrost ve složení krmiva. potřebují se nažrat
tyhle prcky by bylo záhodno krmit několikrát denně. v zarostlém akvárku si něco uzobnou, v holém nemají ty možnosti, ale zase se líp udržuje.