Papay8

XXX.XXX.68.34
Dobrý den, snad poradíte. Máme doma akvarium 40l a v něm asi 25 rybiček. ( živorodky, neonky, ancistrusy,2 šneky)
O akvarium se staráme, měníme vodu buď 1x za týden nebo co 14 dnů. Máme rostlinky, do vody přidáváme nějaký čistič nebo něco co nám doporučily ve zverimexu.
Ale zřejmně máme nějakou nemoc, a to puze živorodky, přestanou hýbat ploutvičkami, mají deformaci páteře jsou vyhublé, plavou u dna, takto to trvá asi 2,3 dny a pak uhynou. Máme nějaké bílé s černým osacem(samičky)a (samečky( červené a ti dkonce když umřou ztrací barvu a mrté jsou uplně bilé. Poradte co je to za nemoc a jak s tím bojovat. Máme děti a každý týden nám umřou v průměru dvě rybky
Teď dokonce tři, umřel nám i ancistrus.
Nedávno jsme koupili nové ve zverimexu ale skoro všechny nám umřely, tam nám řekli že to mohlo být stresem, změnou prostředi apd.
Jaké mají výkaly?
jak probíhá údržba akva? čistíte filtr, jak? odkalujete?
máte moc ryb v malém akvárku. a většina jich hodně kadí.
nic nepřikupujte, naopak to chce ubrat.
ukažte dětem, jak se mají chovat k němým tvářím (vhodné podmínky, nepřerybňovat, vhodné druhy do tak malého prostoru).
Dobrý den, mám zhruba 20 pavích oček. Obávám se že mají nějakého parazita nejdříve přestanou jíst a táhne se za nimi dlouhý bílý výkal poté znovu začnou jíst a jsou v pohodě a najednou se jim ohne páteř poté se znovu srovná páteř a pak najednou rybka leží na boku na hladině nic nedělá jenom rychle dýchá a má červené žábry a následující den umře. Vodu jim filtruju třikrát denně také je krmím třikrát denně a jednou obden jim vyměním trochu vody a jednou za dvacet dní jim vyměním všechnu vodu a vyčistím akvárko samozřejmě jim vodu dávám bezchlóru a malilinkato solím prý to mají paví očka rádi také tam mají tři rostliny. Nevíte co je to za parazita případně nemoc co mají. A jak to léčit. Děkuji za každou odpověď.
Vaše péče o akvárium je špatná. Filtr má běžet stále, nic jako desinfekce a čištění akvária z gruntu se nedělá. Cílem je hýčkat si nitrifikační bakterie, čili nechat dostatečně zaběhnout akvárium a jen odkalovat a měnit vodu. Žádná desinfekce se tam běžně nelije. Vaše ryby zmírají, protože je prostě trápíte špatnými podmínkami. Tři rostliny jsou málo. V jakém je máte objemu, že je to tak kosí?
Yogi

XXX.XXX.10.98
Dobrý den mám 110 litrový akvárium živé rostliny filtr topení na 26 stupňů zavzdušňovací kámen. Odkaluji každý týden hlídám hodnoty vody cca jednou za tři týdny měním více než půlku vody každý týden čistím fitr. Problém že mi hynou mečovky mexické, živorodky černé rybky jse chovají normálně a za hodinu leží jedna nadně další den další rybka. Krmíme ráno a večír vločkami. Ještě máme smečky zelené, přísavky, neonky, cca 22 rybyček. Prosím o radu děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem

Yogi
napsal(a):
Dobrý den mám 110 litrový akvárium živé rostliny filtr topení na 26 stupňů zavzdušňovací kámen. Odkaluji každý týden hlídám hodnoty vody cca jednou za tři týdny měním více než půlku vody každý týden čistím fitr. Problém že mi hynou mečovky mexické, živorodky černé rybky jse chovají normálně a za hodinu leží jedna nadně další den další rybka. Krmíme ráno a večír vločkami. Ještě máme smečky zelené, přísavky, neonky, cca 22 rybyček. Prosím o radu děkuji
Máte tam moc ryb dle mého názoru.