Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.3.2016 19:37
toooja

XXX.XXX.23.158

Dobry den.Po dloooouhe dobe jsem zalozila akvarko,60 l.Jsou tam 3 krevetky,1 racek,4 kardinalky cinske a 6 neonek modrych.Po mesici, co tam spolu jsou, mi dnes 1 neonka posla.A druha koukam, ma na sobe bile tecky, ale jeste cile plave.Nechapu, o co se muze jednat a co s tim.Mozna ma nekdo zkusenosti a poradi, prosim?

24.3.2016 19:38
linduš

XXX.XXX.79.4

Krupička?

24.3.2016 19:46
toooja

XXX.XXX.23.158

linduš napsal(a):
Krupička?

Ano, vypada, kdyby na rybe byla krupice.

24.3.2016 19:47
linduš

XXX.XXX.79.4

Tak je to nejspíš krupička.

24.3.2016 19:50
toooja

XXX.XXX.23.158

linduš napsal(a):
Tak je to nejspíš krupička.

Dekuji...uz vi aspon co mam hledat...Ale co nadelam ted o svatcich!Do uterka mi asi vse pomre.

24.3.2016 19:56
tomvoj

XXX.XXX.164.133

Zadejte si do Google rybí krupička a porovnejte to se vzhledem vašich neonek. Plíseň by to mohla být pouze při nějakém zranění rybky a druhotném zaplísnění. Pokud by to byla krupička a ryby zdechaly, tak bych vám doporučil akvárium pořádně vyčistit, nejlépe vyházet všechno kromě filtru, ten pořádně vyšistit a nechat vyschnout a zařídit znovu. Ale třeba to nebude tak vážné.

24.3.2016 20:18
toooja

XXX.XXX.23.158

tomvoj napsal(a):
Zadejte si do Google rybí krupička a porovnejte to se vzhledem vašich neonek. Plíseň by to mohla být pouze při nějakém zranění rybky a druhotném zaplísnění. Pokud by to byla krupička a ryby zdechaly, tak bych vám doporučil akvárium pořádně vyčistit, nejlépe vyházet všechno kromě filtru, ten pořádně vyšistit a nechat vyschnout a zařídit znovu. Ale třeba to nebude tak vážné.

Ano, je to krupicka MAm akvarko ani ne 2 mesice, a hned takovy problem, nechapu.Opravdu ten svet je cely divny.Mel jsem akvarko jako mala, starala se sama o to, a nevim o zadnych nemocich, vse klapalo super.A ted...Same zklamani.

24.3.2016 20:20
toooja

XXX.XXX.23.158

A na krevetky a raky krupcka take jde?Nebo jen na ryby?Dekuji.

24.3.2016 20:45
jirkaz

XXX.XXX.128.27

Nevěšte hlavu, krupička jsou cizopasníci. Jsou dvě možnosti. Buď máte v akváriu špatné podmínky, což nedokážu posoudit, nebo jste si rybky nemocné už donesla. I když už teď nedokážete sehnat lék, pořád není nic ztraceno. Zvyšte teplotu na 28 stupňů a držte jí tak aspoň tři dny. Ve vodě rozmíchejte sůl, jednu polévkovou lžíci na 30 litrů vody a vlijte to do akvárka. Je to léčba, kerá se prováděla kdysi za mých mladých let a pokud již není pozdě, měla by pomoci. Je ovšem třeba, jak jsem psal na začátku, popřemýšlet jak to vzniklo.

24.3.2016 20:50
toooja

XXX.XXX.23.158

Podminky snad u nove zaloz.akvarka nejsou spatne, i rak a krevetky by urcite pri spatnych podminkach umreli.Zitra provedu, co jste poradil.Dekuji, snad bude vse ok.

24.3.2016 22:30
tomvoj

XXX.XXX.164.133

Ještě bych doplnil, hned ráno dejte ty krevetky a raka někam jinam. Připravte si vodu na výměnu. Krupičku můžete zkusit vyléčit i jak píše jirkaz. Ale tam záleží, jak to budou snášet ty ryby vyšší teploty. Ovšem musí se nasadit co nejdříve a spojit s co nejčastější výměnou vody.
Ideální by bylo ty rybky dát do druhého akva bez rostlin a substrátu a léčit to zvýšením teploty na 28, případně vyházet zařízení toho stávajícího akva, vyčistit a znovu napustit vodou.
Taky si můžete na webu zjistit, jak rychle toto onemocnění probíhá a jak se dá s ním bojovat
https://rybicky.net/clanky/674-ichtyophthirius-multifiliis-krupicka
Nenechte se odradit, někdy stačí, aby ryby byly přeneseny do jiných podmínek a jsou oslabené, nějaká nemoc nebo cizopasníci se pak může rozvinout.

25.3.2016 05:51
Dája6

XXX.XXX.40.42

Dobrý den,
nám se stalo to samé co Vàm po 2měsícich založenêho Nano akvárka krupička. Honem jsem utíkala do prodejny, že začnu něčím léčit( přečteno hodně, začátečník já s akvárkem ) v obchodě mi známý okamžitě zakázal chémii a to zdůvodu Krevet jen doporučil co druhý den měnit jednu třetinu vody a já zvýšila teplotu na 26℃. Bylo mi řečeno, že Krevetky krupičku nedostanou a dokáží ji zlikvidovat a stalo se, bez chemie po 14dnech měnění vody krupička odezněla a úhyn rybek jen dvě. Od nemocy je to už asi měsíc a vše vpořádku, zbytek je čili.
Dája.

25.3.2016 17:07
linduš

XXX.XXX.79.4

Právě u nových (nestabilních) akvárek a začátečníků je pravděpodobnost horší kvality vody větší, než u letitých nádrží.
záleží na zajetí nádrže, vhodném zarybnění atd... a hlavně péči o nádrž.
nejlepší je mít v "lékarničce" esha exit a esha 2000. je to na krupičku a plísně, velmi šetrné i ke krevetkám, velmi účinné.
většina léčiv nabourá i biologickou rovnováhu akvária, což je zase problém.

25.3.2016 18:39
honzapm

XXX.XXX.182.25

Jak jsem již obsáhle o krupičce psal v jiném tématu zde - před nedávnou dobou - krupička se objevuje v jarních měsících, tj. netuším, proč tu nadáváte na nezdar a celý divný svět?
Prostě si to vyléčíte a je po krupičce.

25.3.2016 19:04
linduš

XXX.XXX.79.4

honzapm napsal(a):
Jak jsem již obsáhle o krupičce psal v jiném tématu zde - před nedávnou dobou - krupička se objevuje v jarních měsících, tj. netuším, proč tu nadáváte na nezdar a celý divný svět?

Souhlas. je to vcelku běžný problém.
stejně jako neštovice...skoro každý to zažil

25.3.2016 19:22
jirkaz

XXX.XXX.128.27

honzapm napsal(a):

Přiznám se, že mi váš příspěvek v tématu krupička unikl. Chtěl bych se zeptat, jaké máte zkušenosti s delším zvýšením teploty na 32 stupňů. Z tak vysoké teploty bych měl trochu strach.

Přidejte reakci

Přidat smajlík