Nanny
XXX.XXX.199.180
Mám pocit, že většina běžných vodních šneků se chová tak nějak sama, nekrmím je, nestarám se o ně, a přesto tam prostě jsou, ani jsem si je nepořizovala, jednoho krásného dne byli v akvárku.
No teď si nevzpomenu jak se jmenujou jsou to takový šnečci do trouuhelniku s domečkem, přes den jsou zahrabaní ani o nich nevím, že je tam mám, pane jo fakt mi vypadly s palice nějak, že zabijáci nebo masožravci nebo kanibalci hrozné, někde to mám napsané, ale zase kde, že jo![]()
![]()
![]()
.
No nic asi ubrat i rybyčkám, ale i ty už krmím co druhý den a co jim spadne na dno tak tam mám zase krevetka Japonyky ana sklo Krunýřovce jednopruhového.
Děkuji za pomoc Dája.
Což krevetky si nazobají i tak. lepší krmit denně špetičku, nebo dvakrát poloviční špetičku
šneci se dají nalákat na kolečko spařené okurky, pak vytáhnout kolečko, vyhodit šneky a jedem znova.
je to nenásilné, hlavně žádné pofidérní chemie, které nadělají víc škody, než užitku
mám samotný minipotěr minirybek ve větším akvárku a k tomu snad stovky malých šnečků. mě ale nevadí, spíš to jen nevypadá hezky. momentálně totiž pomáhají uklízet
zrovna koukám na název toho šneka, správně by to mělo být Anentome helena. loví šneky
Ano to je on huraaaaa. Chemii nedávam když tak vše se zatím snažím řešit přírodní cestou. Děkují za rady, okurku už jsem dala, ale
nenapadla mě spařenà
prostě jsem odkrojila a dala na špejli nechala do druhého dne. Malý šneci nepřišly zato osazenstvo akvárka si pochutnalo a voda do druhého dne byla mlíko, ale nevadí filtrzvládl. Hodně mi tady ještě rádi jeden pàn Jirka taky dáva super rady hlavně nàm začátečníkům.
Dája.